شناسهٔ خبر: 67221630 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس جمهور و «جهاد اخلاق‌گستری»

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: احمدحسین شریفی، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم در کانال خود در ایتا نوشت:

رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه #گام_دوم، (گام دومِ «فردسازی»، «جامعه‌پردازی» و «تمدن‌سازی»)، از «معنویت و اخلاق» به عنوان دومین اولویت کلان کشور در کنار شش موضوع دیگر («علم و پژوهش»، «اقتصاد»، «عدالت و مبارزه با فساد»، «استقلال و آزادی»، «عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن» و «سبک زندگی») یاد کرده‌اند.

اهمیت این موضوع تا جایی است که بدون نهادینه‌سازی اخلاق و معنویت اسلامی در جامعه، بدون شک همه فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی و صنعتی و علمی و نظامی دیگر ممکن است به ضد خود تبدیل شده و به عنوان ابزار‌هایی علیه اسلام و جامعه اسلامی به کار گرفته شوند. همانگونه که تجربه نظام‌های مارکسیستی و لیبرالیستی این را نشان می‌دهد.

رهبر حکیم انقلاب در این بیانیه ضمن دعوت همگان به کار جهادی و تلاش مضاعف در خصوص ترویج اخلاق و معنویت در جامعه، این نکته مهم را متذکر می‌شوند که تلاش و جهاد جوانان و گروه‌ها و اصناف مردمان در این خصوص هر چند لازم است، اما کافی نیست؛ بلکه همراهی و همکاری دولت‌ها را نیز می‌طلبد:، زیرا «این تلاش و جهاد، بدون همراهی حکومت‌ها توفیق چندانی نخواهد یافت.»

اکنون، مطالبه ما از نامزد‌های محترم ریاست جمهوری این است که توضیح دهند:

اولاً، چه نوع نگاهی به اخلاق اسلامی (به ویژه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی) دارند؟

ثانیاً، چه سازوکار و طرحی برای «اخلاق‌گستری» و ترویج «معنویت» در سطح جامعه دارند؟

ثالثاً، با چه کسانی می‌خواهند وظیفه واجب و متعین «جهاد اخلاق‌گستری» را انجام دهند؟
رابعاً، تاکنون در مسئولیت‌های پیشین خود چه اقدامات عملی‌ای در این خصوص انجام داده‌اند؟ به تعبیر دیگر، کارنامه خود را در طول شش سال گذشته (از زمان صدور فرمان جهاد اخلاق‌گستری/ بیانیه گام دوم انقلاب) در این خصوص ارائه دهند. به هر حال، همه این نامزد‌های عزیز تاکنون مسؤولیت‌های بزرگ و تأثیرگذاری در کشور داشته‌اند، درجه اهتمامشان به این مهم را می‌توان از طریق کارنامه‌شان به دست آورد.