شناسهٔ خبر: 67218007 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

قالیباف:

جبهه انقلاب قبل از هشت تیر به یک کاندیدا می‌رسد

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر در دولت چهاردهم مسئولیتی به دوش من گذاشته شود سیاست خارجی در این دولت برای بنده بسیار با اهمیت و رکن رکین دولت خواهد بود.

صاحب‌خبر -


به گزارش تابناک ، محمدباقر قالیباف، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد سیاسی که بعدازظهر امروز یکشنبه (۲۷خرداد) از شبکه سه سیما پخش شد، گفت: اگر در دولت چهاردهم مسئولیتی به دوش من گذاشته شود سیاست خارجی در این دولت برای بنده بسیار با اهمیت و رکن رکین دولت خواهد بود. همه دستگاههای دولتی در دولت چهاردهم یک طرف و بحث به سیاست خارجی هم یک طرف است چرا که بخش عمده مسایل جامعه و منافع ملی مان ریشه در سیاست خارجی دارد.

وی اظهار کرد: عزت، مصلحت و حکمت سه رکن در سیاست خارجی دولت چهاردهم است. در عرصه های بین المللی موضوع مان ایران و جانمایی ایران در روابط بین الملل است. موقعیت جغرافیایی ایرانی و جغرافیای سیاسی ایران یک ظرفیت و قدرت خدادادی است که نصیب ما ایرانیان است که باید به آن توجه کنیم.

قالیباف بیان کرد: در حوزه فرهنگی و اقتصادی آگاهی دارم ولی تسلط ندارم ولی در موضوعات بین الملل بیش از یک دهه شاگردی و دو دهه هم معلمی کردم. بر این باورم که اگر خدا به ما نفت و گاز و معادن نداده بود به تنهایی موقعیت ژئوپولیتک ما این ظرفیت را برای ما ایجاد می کرد که کشور را اداره کنیم . متاسفانه ما از این ظرفیت به خوبی استفاده نکردیم. برای استفاده از این ظرفیت نیاز به مدیریت قوی و آگاه که هم کارنامه و برنامه داشته باشد و هم شجاعت تصمیم گیری داشته باشد نیاز داریم.

وی ادامه داد: در دستگاه دیپلماسی آنگونه که باید و شاید از این ظرفیت استفاده نکردیم چقدر پرونده های باز داریم که نتوانستیم آنها را به سرانجام برسانیم. راهبرد ما  در سیاست خارجی اقتدار منطقی  است که گسترش روابط با همسایگان اینجا تعریف می شود و دیگر راهبرد تقویت قدرت مقاومت است و اینکه هاب منطقه بودن در حوزه ترانزیتی باشیم.

کاظم غریب آبادی مشاور قالیباف در این میزگرد با اشاره به بحث رفع تحریم ها گفت: بحث رفع تحریم ها سیاست ما است و هدف مذاکره لغو واقعی تحریم و نه لغو تحریم ها روی کاغذ بلکه در عمل است این نیست که ما فعالیت هایمان را تعلیق و یا محدود کنیم و از آن طرف امریکا ادعا کند تعهداتشان را انجام داده است. رفع تحریم‌ها تا نتایج ملموسی نداشته باشد این تعهدات روی کاغذ هیچ ارزشی را ندارد اینکه فلان سفارت خانه ما در اروپا دسترسی  برای افتتاح حساب را نداشته باشد در حالیکه مذاکرات در حال انجام بود نشان می داد که آنها اراده‌ ای برای انجام تعهداتشان ندارد. 

وی با بیان اینکه خواست ایران رفع کامل همه تحریم ها در مذاکرات است، گفت: اجرا و نقض هر تعهدی را هم پیگیری می کنیم. مذاکرات در صورتی که به نتیجه مورد نظر برسد قدرت تجمیع سازی در داخل را دارد.

قالیباف ادامه داد: ضعف اساسی ما این است که اگر مدیری با تجربه باشد از این ظرفیت ها و فرصت ها استفاده می کنیم.

علی فکری دیگر مشاور قالیباف در این برنامه با اشاره به سیاست پایداری سازی روابط با عراق ، گفت:   کریدورها فرصتی استثنای برای ایران است ، منابع در اختیار که نیازمند قدرت اجرایی و دولت پای کار است در این حوزه  دو میلیارد دلار است که ظرفیت بالاتر از این است. موضوع فقط ریل و جاده  نیست بلکه ترانزیت برق و گاز و صنعت نیز است.

وی تاکید کرد: ما می خواهیم ایران  را به منطقه ای تبدیل کنیم که قدرت های  نو ظهور با هم همکاری داشته باشند.  در حوزه مکران با ظرفیت ها و تصمیم سازی و برنامه های که هست می تواند به دروازه  توسعه کشور تبدیل شود.

ابراهیم متقی کارشناس برنامه نیز با اشاره به تجربه و سوابق اجرایی قالیباف در شهرداری تهران پ نیروی انتظامی، گفت: اخلاق حرفه ای ایجاب می کند که فردی در حوزه ای که شاگردی کرده است فعالیتش را ادامه دهد. اقای قالیباف به مجلس رفت و الان این سوال مطرح است که اگر هرجا توزیع قدرت باشد باید مشارکت کنیم یا نگاهمان انباشتی باشد در حالیکه اخلاق حرفه ای رکن اساسی برای مسئولیتهاست.

وی با بیان اینکه دست برقرار ذهن بیقرار در حوزه های مسیولیتی ایجاد می کند، گفت: نگرانم موفقیت های گذشته تحت تاثیر مسئولیت های آینده ای باشد که فرد نقشی در آن نداشته است.

وی در طرح سوال خودگفت: آیا این توصیه رهبری به نمایندگان مجلس در مورد اینکه در مسئولیتی که می گیرد بمانید و کار کنید مورد توجه اقای قالیباف قرار گرفته است. 

قالیباف در پاسخ گفت:  برنامه هفتم به عنوان میثاق ملی مجلس یازدهم و دولت چهاردهم است. تقدیر الهی این شد که سید شهدا خدمت از جمع ما جدا شد ما ماندیم و جبهه انقلاب که این برنامه ای که داشتیم ادامه پیدا کند و نگرانیم که اگر این مسیر پیش نرود به دهه نود برگردیم دهه ای که ۲۶برابر نقدینگی را اضافه کرد. بنده در دو راهی قرار گرفتم. بنده ریس قوه بودم و می توانستیم آنجا باشم و مطالبه گری از دولت داشته باشم اما دیگر دیدم آمادگی من نسبت به بقیه بیشتر  است و بنده ار راحت طلبی فرار کردم  و خودم را در معرض قرار دادم  که مسیری را که در حال طی شدن بود ادامه دهم. بنده خودم را عرضه کردم و‌اخلاق حرفه ای دارم چراکه کارنامه و برنامه نسبت به بقیه کسانی که در صحنه هستند دارم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد امکان کناره گیری اش قبل از روز انتخابات گفت: به بچه های ستاد گفتم ما بچه های انقلابیم ما اخلاق  را رعایت می کنیم و جبهه انقلاب قبل از هشت تیر به یک نفر  می رسد و این اتفاق در جبهه انقلاب می افتد.

نظر شما