شناسهٔ خبر: 67215619 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

خواص بی شمار دانه‌ای سیاه را بدانید

ایسنا

صاحب‌خبر -
گروه سلامت:سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa دارای ماده‌ای موسوم به «نیگلون» است در بدن آنتی‌هیستامین که نوعی ماده ضدآلرژی است، تولید می‌کند و در معالجه آسم بسیار موثر است.
سیاه‌دانه همچنین دارای ۱۵ نوع اسید آمینه، پروتئین، مواد نشاسته‌ای، فیبر خوراکی، کلسیم، سدیم، آهن و پتاسیم است. پزشکان عرب در قرن ۱۳ میلادی ادعا می‌کردند که این گیاه می‌تواند ۵۰ بیماری مختلف را درمان کند.

سیاه دانه دارای ۸۴ درصد اسید‌های چرب مانند اسید «لینولئیک» و روغن‌های فراری است که این روغن‌ها خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارند. سیاه دانه در عین حال دارای طبع گرم و خشک است.در این مطلب از بین خواص بی‌شمار این دانه‌های ریز و مفید به ذکر چند نمونه از مهمترین آن‌ها بسنده می‌کنیم:
- سیاه‌دانه بادشکن و ضدنفخ است.
- از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
- سیاه دانه ادرارآور است.
- در تقویت عمومی بدن تاثیر دارد.
- حالت تهوع را رفع می‌کند.
- خون را پاکسازی می‌کند.
- یبوست را درمان می‌کند.
- رطوبت بدن را از بین می‌برد.
- بدن را گرم می‌کند.
- برای درمان سرفه مفید است.
- در بهبود ناراحتی‌های تنفسی تاثیر دارد.
- مصرف آن به همراه سرکه در دفع کرم و انگل مؤثر است.
- بخور سیاه دانه حشرات را فراری می‌دهد.
 با این حال از آن جا که سیاه دانه گرم و خشک است بنابراین گرم‌مزاجان نباید در مصرف آن افراط کنند، زیرا باعث ورم، درد و گرفتگی گلو می‌شود. هچنین مصرف زیاد آن برای کلیه مضر است.

برچسب‌ها:

نظر شما