شناسهٔ خبر: 67210498 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

/کتاب‌و کتابخوانی/

نگاهی به کتاب «رویای سفر، بارسلونا»

مینا خلیل زاده

«رویای سفر، بارسلونا» یک کتاب راهنمای گردشگری تمام عیار برای سفر به این شهر است. این کتاب که به بسیاری از نیازهای یک گردشگر پاسخ می‌دهد، به نوعی برای خواننده ایرانی شخصی‌سازی شده و در جریان تولید محتوای آن به سلیقه مسافران کشورمان توجه ویژه‌ای شده است.

صاحب‌خبر -

کتاب «رویای سفر، بارسلونا» از مجموعه کتاب‌های راهنمای سفر به شهرها و کشورها برای استفاده گردشگران ایرانی در خرداد ۱۴۰۳ منتشر شد. این کتاب پنجمین جلد از مجموعه کتاب‌های راهنمای سفر به شهرها و کشورهاست که پس از کتاب‌های «پاریس»، «ایتالیا»، «وین» و «سوئیس» چاپ و منتشر شده است.

کتاب در ۲۴۰ صفحه، در ۱۳ فصل دارای مطالبی مرتبط با جغرافیا و تاریخ اسپانیا و بارسلونا، روابط میان ایران و اسپانیا، محله‌ها، بناها، موزه‌ها، پارک‌ها و همچنین خوراک، جشن‌ها و رویدادهای فرهنگی، مراکز خرید، ادبیات و سینما و گشت‌های یک‌روزه از بارسلوناست.

کتاب با معرفی جغرافیا و تاریخ اسپانیا و بارسلونا تا جایی که برای گردشگرانی که به مدت چند روز به این شهر سفر می‌کنند، کافی باشد آغاز می‌شود و با معرفی جاذبه‌های گردشگری از جمله بناها، موزه‌ها، مجسمه‌های معروف شهر، پارک‌ها پیش می‌رود. معرفی انواع خوراک، رستوران‌ها و کافه‌ها با درج آدرس و ساعات کاری در کتاب فراموش نشده است. همچنین زمان برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی بارسلونا و معرفی مراکز خرید در صفحاتی از کتاب نیز جای گرفته‌اند.

کتاب «رویای سفر، بارسلونا» همچنین حاوی اطلاعات ارزشمندی از روابط علمی و ادبی ایران و اسپانیا، روابط دیپلماتیک و رسمی هر ۲ کشور، ایران‌شناسی در اسپانیا و جدول وقایع‌نگار اسپانیا و ایران است.

معرفی فیلم‌ها و کتاب‌های مرتبط با بارسلونا و اسپانیا در بخش دیگری از کتاب آمده است. در لابه‌لای صفحات ۳ مسیر پیاده‌روی گرافیکی نیز درج شده است که گردشگر را در پرسه زدن در شهر بارسلونا یاری می‌کنند. در انتهای کتاب برای کسب تجربه‌های بیشتر از سفر به بارسلونا، ۳ مقصد سفر یک‌روزه از بارسلونا نیز معرفی شده‌اند.

این جلد از مجموعه کتاب‌های راهنمای سفر به شهرها و کشورها، مانند کتاب‌های دیگر این مجموعه، حاوی کوتاه ‌نوشت‌های تکمیلی در قالب «راز»، «پیشنهاد راهنما»، «مشاهیر»، «جالب است بدانید که» است. کتاب «رویای سفر، بارسلونا» مجهز با مسیریابی به کمک تکنولوژی QRcode همراه است.

به گفته برخی ایران‌شناسان شاید هیچ‌کس نمی‌داند که بارسلونا در اسپانیا دقیقا چه زمانی و توسط چه کسی تاسیس شد، اما بسیاری عقیده دارند که این شهر توسط «هرکول» در ۴۰۰ سال پیش از تاریخ ساخت شهر رم تاسیس شده است. افسانه‌های دیگر اما نتیجه‌ای متفاوت را انعکاس می‌دهند، براساس افسانه‌های تاریخی دیگر این شهر در قرن سوم پیش از میلاد و توسط «کارتاژان هامیلکار بارسا» ساخته شده است.

هانس کریستین آندرسن در سال ۱۸۶۲ در سفر خود به بارسلونا این شهر را «پاریسِ اسپانیا» نامید، بارسلونا شهری مهم و تاریخی است که فرهنگی عمیق دارد. ساختمان‌های دوست داشتنی در کنار آرشیوی از کتابخانه‌های سنتی و موزه‌های فراوان باعث شده تا بارسلونا با معماری مدرنیست خود انتخابی ویژه برای گردشگری و البته زندگی باشد.

بارسلونا میراث جهانی بی‌نظیری دارد

بارسلونا بیش از آنچه تصور کنید زیباست و میراث جهانی بی‌نظیری دارد، این شهر در سال‌های ابتدایی قرن ۱۹ و ۲۰ لحظات آشفته بسیاری را در معماری خود تجربه کرد. با نگاه ویژه معماران عالی رتبه به بارسلونا، این شهر نمونه متفاوتی از معماری مدرن را در قلب خود جای داده است.

معماری فیزیکی چشمگیر بارسلونا البته به واسطه قرارگیری این شهر در میان کوه‌هایی سر به فلک کشیده و همین‌طور آب و هوایی خوش و مدیترانه‌ای بیشتر احساس می‌شود. از بارسلونا تنها به عنوان یک شهر زیبا یاد نمی‌کنند، بلکه این شهر را به طور معمول با معماری منحصر به فرد آن می‌شناسند. در سفر به بارسلونا همیشه چیزهای جدید و فوق‌العاده‌ای برای دیدن وجود دارد، به هر حال این شهر جایی است که بسیاری از بناهای آن توسط معمار مشهور اسپانیایی «آنتونی گائودی» ساخته شده، معماری که الهام‌گیری‌های خاص او شهرتی جهانی دارد.

بیش از هر دلیل دیگری بارسلونا به علت ساختمان‌هایی که معمار آن‌ها گائودی بوده شهرت دارد، او معمار قرن بیستم بود که سبک خاصی را برای معماری انتخاب می‌کرد. سبک معماری ویژه او موجب شده تا بسیاری از آثار طراحی شده توسط او در بارسلونا به ثبت جهانی در یونسکو برسند. آثار گائودی را می‌توان مبادله‌ای مهم از ارزش‌ها معرفی کرد، آثاری که نزدیکترین شباهت را با جزئیات فرهنگی و هنری دارند و می‌توانند سمبلی از تکنیک‌ها و اشکال ساخت‌وساز مدرن در قرن بیستم باشند.

کازا میلا و کازا باتلو تنها دو نمونه از مشهورترین آثار نابغه معماری اسپانیایی است که وجهه‌ای کاملا متفاوت را منعکس می‌کنند. Casa Batlló یا کازا باتلو سبکی کاملا الهام‌بخش از طبیعت با نمایی رنگارنگ و سقفی که درست شبیه به یک اژدها است، جزء نمونه‌های چشمگیر معماری در بارسلونا به شمار می‌آید. البته این ساختمان در سال ۱۹۰۴ و در معماری مجدد توسط گائودی بازسازی شد و در نهایت به اثری هنرمندانه بدل شد.

گوتیک قدیمی‌ترین محله شهر بارسلونا است که منشاء ساخت ساختمان‌های این محله به زمان روم بر می‌گردد، در این محله قدیمی اما فوق‌العاده زیبا می‌توانیم آثار شکوهمندی از بقایای شهر باستانی بارچینو را به وضوح مشاهده کنیم. این محله تاریخی میزبان کلیسای جامع سانتا Creu i Santa Eulàlia است، کلیسایی که قدمت آن به قرن ۱۴ میلادی برمی‌گردد. نما داخلی این کلیسا در ترکیب با فضا و دکوراسیون بیرونی آن تلفیقی از هنر تراش چوب‌های برجسته‌ای است که داستان‌های معماری خاصی را روایت می‌کند.

البته محله گوتیک در بارسلون نه تنها میراث قرون وسطایی این شهر به شمار می‌رود، بلکه می‌توان آن را میراث مهم یهودیان نیز معرفی کرد. محله قدیمی گوتیک بارسلون محل زندگی بزرگترین جامعه عبری (سِفاردی، یهودیانی که پیشینه آن‌ها به یهودیان ساکن در شبه جزیره ایبری باز می‌گردد) است.

موزه‌های بارسلونا یکی از متنوع‌ترین تجربه‌هایی است که در آن می‌توان باورنکردنی‌ترین اتفاقات را مرور کرد، شاید بازدید از موزه‌های این شهر یک فرصت ایده‌آل برای کشف حقایقی عجیب اما واقعی از فرهنگ و تاریخ اسپانیا و به ویژه بارسلونا است. بسیاری از موزه‌های این شهر امکان عبور از دهه‌های تاریخی و فرهنگی شهر را به بازدیدکنندگان می‌دهد، حتی فرصت تماشا طراحی‌های منحصر به فرد معماری در این موزه‌ها امکان‌پذیر است.

موزه تاریخی کاتالونیا، موزه پیکاسو، موزه هنر مدرن، موزه هنرهای معاصر بارسلونا، موزه ملی هنر کاتالونیا، موزه باشگاه فوتبال بارسلونا و… مهمترین موزه‌های بارسلونا را شامل می‌شود.

دانستن این نکته نیز اهمیت بسیاری دارد که بعد از بازی‌های المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا به یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری اروپا و یکی از پربازدیدترین شهرهای اسپانیا تبدیل شد. بارسلون شهری است که جواهراتی از معماری مدرنیسم را در دل خود جای داده و آنتونی گائودی مهمترین چهره شناخته شده آن به شمار می‌رود.

انتهای پیام

نظر شما