شناسهٔ خبر: 67149645 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

طرح زنان کارآمد، روستای سرآمد در باغچمک بم افتتاح شد

کرمان-ایرنا- مشاور وزیر در امور بانوان و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی گفت: روستای باغچمک از توابع شهرستان بم در استان کرمان با توجه به سرآمد بودن در تولید سرکه خرما به عنوان پایلوت طرح زنان کارآمد انتخاب و این طرح در این روستا افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا مریم طهماسبی روز چهارشنبه در حاشیه آیین افتتاح طرح زنان کارآمد،روستای سرآمد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این طرح بحث مدیریت پسماند در حوزه ضایعات بخش کشاورزی و استفاده از خرمای درجه ۲ و سه برای تولید سرکه خرما و همچنین سایر فرآورده های خرما در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: طرح زنان کارآمد ، روستای سرآمد از طرح های در حال اجرای وزارت جهاد کشاورزی است که در حال حاضر از مجموع ۳۶ هزار روستای کشور در ۳۲ روستا در حال اجرا است.

وی عنوان کرد: هدف اصلی این طرح در روستا، تکمیل زنجیره ارزش با استفاده از توان و ظرفیت زنان روستایی است زیرا زنان بیشترین ظرفیت را در تبدیل و فرآوری محصولات و مدیریت پسماند محصولات کشاورزی دارند.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: امروز خط تولید سرکه خرما در روستای باغچمک بم افتتاح شد و امیدواریم تا در کنار این خط تولید بتوانیم سایر تولیدات محصول خرما را نیز داشته باشیم .

وی توضیح داد: موفقیت و تداوم این طرح منوط به همکاری تمام دستگاه‌هایی است که به‌عنوان کُنشگران توسعه در بحث روستا و توسعه بخش کشاورزی فعالیت می کنند.

طهماسبی ادامه داد: در پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی تحت عنوان توانمندسازی زنان عشایر و روستایی، گروه هدف تمام زنان ساکن در مناطق روستایی و عشایری است اما مطمئنا زنان سرپرست خانوار و یا زنانی که نیاز به حمایت بیشتری دارند در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارند.

وی افزود: جامعه هدف ما ۱۱ میلیون زن روستایی و عشایر کشور است که ۶ میلیون نفر از این زنان در سن کار یعنی بالای ۱۸ سال هستند که می توانند نقش‌آفرینی داشته باشند .

وی با اشاره به اشتغال‌زایی این طرح تصریح کرد: برآورد اشتغال ۳۰ نفر به صورت مستقیم در هر طرح است که با اجرای این طرح در ۳۲ نقطه حدود یک‌هزار نفر اشتغال مستقیم اجرا می شود و امیدواریم این طرح را به ۳۲۰ نقطه تکمیل زنجیره ارزش محصولات برسانیم .

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بانوان با اشاره به مشکل مکان زنان روستای باغچمک برای این طرح گفت: طبق موافقت اولیه و اعلام آمادگی صندوق توسعه بخش کشاورزی استان کرمان، تعاونی زنان نوآور می توانند عضو صندوق حمایت توسعه استان شود تا از طریق آورده این زنان تسهیلاتی برای مکان دریافت کنند.

طهماسبی بیان کرد: در بحث توانمندسازی، آموزش های مهارتی حوزه کشاورزی و معرفی زنان به سایر دستگاه ها و نهادها و جلب حمایت آن‌ها از جمله فعالیت های جهاد کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: امسال سعی شده با اضافه کردن صندوق اعتبارات خُرد در ردیف تسهیلات تبصره ۱۸ ، که سال گذشته به تبصره۲ تغییر نام پیدا کرده ، زنان روستایی از این تسهیلات استفاده کنند.


نظر شما