شناسهٔ خبر: 67121797 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

روسیه: قطعنامه آمریکا در مورد آتش‌بس در غزه مبهم است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پس از رای گیری، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده در مورد آتش بس در نوار غزه را "گربه در کیسه" نامیده و تاکید کرد: منطقی نیست اعضای شورای امنیت سندی را امضا کنند که پارامتر‌های آن نامشخص است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته پس از رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه مربوط به آتش‌بس در نوار غزه، اعلام کرد که طرف روسی در رابطه با پیش‌نویس قطعنامه آمریکا که اعضای شورای امنیت از آن به عنوان نوعی "توافق" استقبال می‌کنند، سؤالات زیادی دارد، که زوایای نهایی آن هنوز برای کسی، شاید به استثنای میانجی‌ها، ناشناخته است. اطلاعات موجود در حوزه عمومی بسیار متناقض است و در اصل پیشنهاد ایالات متحده شبیه "گربه‌ای در یک کیسه" به نظر می‌رسد.

این دیپلمات روس در سخنرانی خود در این باره گفت: «نویسندگان جزئیات توافقات را به شورای امنیت اطلاع ندادند. اساساً به ما "گربه‌ای در یک کیسه" پیشنهاد شده است. هیچ فرآیند مذاکره‌ای در این پیش نویس وجود ندارد: نویسندگان متن‌های تمام‌شده را با خود آورده و در واقع از اعضای شورای امنیت خواستند، تحت فشار زمان کم، آن‌ها را امضا کنند.»

نبنزیا تاکید کرد که منطقی و درست نیست اعضای شورای امنیت توافقی را امضا کنند که پارامتر‌های آن مبهم و نامشخص است. به گفته وی، در واقع شورای امنیت سازمان ملل نوعی کارت سفید به ایالات متحده داده و طرحی را امضا می‌کند که جزئیات آن برای کسی مشخص نیست.

نماینده دائم روسیه هشدار داد: «پارامتر‌های ذکر شده در پیش نویس سه مورد جزئیات نیستند. از آغاز وخامت اوضاع در غزه، شورا پیش از این سه قطعنامه را تصویب کرده که اجرای آن‌ها فقط "روی کاغذ" باقی مانده است. او توضیح داد که طرف روسی تنها به این دلیل که این قطعنامه از سوی جهان عرب حمایت می‌شود، مانع از تصویب آن نشد، ولی تمام سؤالات فوق درباره متن این سند «باقی مانده و نیازمند پاسخ و شفاف سازی هستند».

روز گذشته، دوشنبه، شورای امنیت سازمان ملل از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که برای حمایت از طرح آتش‌بس جدید میان اسرائیل و جنبش فلسطینی رادیکال حماس، توسط ایالات متحده تهیه شده بود، حمایت کرد. در مجموع ۱۴ عضو شورای امنیت به تصویب این سند رای مثبت دادند. روسیه از رای دادن به این سند خودداری کرد.

در سوم ماه ژوئن، ایالات متحده پیش نویس قطعنامه جدیدی درباره اوضاع خاورمیانه را به شورای امنیت ارسال کرد که شامل حمایت از توافق برای آزادی گروگان‌ها و پیشنهاداتی به منظور برقراری آتش بس است.

نظر شما