شناسهٔ خبر: 67109792 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

خسرویان خبر داد؛

تغییر نام دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت خبر داد و گفت: علاوه بر تغییر نام، ساختار این دانشگاه هم تغییر می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از ایسکانیوز، عرفان خسرویان در اجلاس سراسری رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای که امروز، ۲۱ خردادماه ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۱۲_۱۰ سال است در کشور هم دانشگاه فنی و حرفه‌ای داریم و هم سازمان فنی و حرفه‌ای و به فضل الهی تغییر نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای را به دانشگاه ملی مهارت انجام دادیم و به‌زودی با برند جدید دانشگاه ملی مهارت در کشور مواجه هستیم. علاوه بر تغییر نام، ساختار را هم تغییر دادیم.
وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی، اظهار داشت: بزرگترین میراث شهید رئیسی مکتب سیاسی آن شهید بود، اخلاق مداری، سخت کوشی و کار شبانه روزی از ویژگی‌های شهید عزیز بود و بدون حاشیه پردازی کشور را اداره کردند و پاداش‌ایشان چیزی جز شهادت نبود.
خسرویان افزود:‌ امیدواریم کسانی که برای ادامه مسیر حضور دارند دولتی در امتداد دولت شهید رئیسی داشته باشند. امروز مردم انتظار کار شبانه روزی و بدون حاشیه از مسئولین دارند. امروز دوران حرف زدن گذشته و هر کس مسئولیتی دارد باید از عملکردش صحبت کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: بنده با عنوان سکاندار دانشگاه فنی و حرفه‌ای بررسی می‌کنم که کدام کاندیدا در راستای توسعه آموزش مهارتی در کشور برنامه دارد.
وی به اقدامات این دانشگاه در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: ابتدای دولت سیزدهم بازگشایی دانشگاه‌ها موضوع اول دولت بود. در آن زمان ۳ سال دانشگاه در فضای مجازی بود و هزینه‌های عمومی و جاری دانشگاه‌ها افزایش پیدا کرده و بسیاری از منابع دولت قفل بود و دولت سیزدهم با چنین شرایطی شروع به کار کرد.
خسرویان افزود: مهم‌ترین مسأله‌ای که در آموزش مهارتی در کشور مطرح بود این بود که نظام آموزش مهارتی در سپهر برنامه علم و فناوری نادیده گرفته شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه کرد: اساساً دانشگاه فنی و حرفه‌ای از آموزش و پرورش انتزاع شده بود و با عنوان عضو پیوندی به وزارت علوم پیوند خورده بود.
خسرویان خاطرنشان کرد: بودجه‌ای که برای دانشگاه فنی و حرفه‌ای در نظر گرفته شده بود از بن ضعیف بود اگر شاخص را آموزش در نظر بگیریم می‌بینیم این دانشگاه باید ۶۰ هزار دانشجو داشته باشد اما این دانشگاه در حال حاضر ۱۹۰ هزار دانشجو دارد و نظام بودجه‌ریزی کاملاً سنتی است به تبع اگر ساختار دانشگاه مشکل داشته باشد نظام عرضه‌ها و تقاضا‌ها دچار ناترازی می‌شود.
وی به چالش بعدی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در ارتباط با حوزه منابع انسانی نیز با مشکلاتی همچون سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و هستیم به طوری که فشار کمبود منابع انسانی جدی است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: اساساً تمایز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با سایر آموزش‌ها در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها به صورت عملی است و بیش از ۸۰ درصد کا گاه‌ها ترویج می‌شود. کارگاه‌های فرسوده و کارگاه‌هایی که می‌توانست در بحران کرونا به فرصت تبدیل و تجهیز شود.
خسرویان در ادامه گفت: این‌ها چالش‌هایی بود که در این ۳ سال دولت شهید رئیسی با آن مواجه بودیم و باید آن‌ها را اصلاح می‌کردیم. اگر نقطه اتکا و تلاش به غیر از این مسائل بود امروز باید جواب می‌دادیم چرا مسیر را اشتباه حرکت کردیم.
وی گفت: اولین کار در دولت سیزدهم اصلاح ساختار بودجه و تشکیلات بود. تلاش بر این بود ابزارسازی کنیم. زمانی که دانشگاه را تحویل گرفتیم ۱۲۳۰ میلیارد تومان بودجه تحویل گرفتیم و امروز با عنایت شهید رئیسی ۴۶۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای امسال پیشنهاد شده است.
خسرویان افزود: همچنین در تمام سفر‌های منابعی برای احداث و تجهیز آموزشکده‌ها در سراسر کشور دریافت کردیم که سیاستگذاری دولت سیزدهم منجر به این امر شد.
وی افزود: علاوه بر بودجه تفصیلی دانشگاه یک و نیم همت برای توسعه آموزشکده‌ها بود و دولت سیزدهم به ارتقای آموزش‌های مهارتی اهتمام داشت.
خسرویان به اصلاح ساختار دانشگاه در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: ما امروز با پنج معاونت این دانشگاه را اداره می‌کنیم. در نظام صلاحیت حرفه‌ای توانستیم سال گذشته آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاغل را برگزار کردیم که این قسمتی از تلاش‌های رؤسای دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای است.
خسرویان در پایان سخنان خود اظهار داشت: آیین‌نامه جدیدی تدوین شده تا ارتقای اعضای هیئت علمی دانشگاه بر اساس آن انجام شود و برای تحول ارتقای منابع انسانی گام‌های مهمی برداشته شده است.