به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، این روزها اگر صفحه تلگرام را باز کنید با موجی از پیوستن کاربران به این شبکه اجتماعی مواجه میشوید یا اینکه دوستان و آشنایان و همشهریانی را مشاهده میکنید که در حال ضربه زدن مستمر به تلفن همراه خود هستند.
همه اینها ناشی از بازی رمزارزی به نام همستر کامبت است که از فروردین ماه در بستر اپلیکیشن پیام رسان تلگرام راه اندازی شده و مدتی است که موج گسترده آن در کشورمان به راه افتاده است.
همستر کامبت با شبیهسازی مدیریت یک صرافی ارز دیجیتال بازی خود را پیش میبرد و طی آن به بازیکنان در ازای ضربه زدن به صفحه، توکن پاداش میدهد.
همستر کامبت جدیدترین بازی در دنیای بازیهای کریپتویی تلگرامی است که کاربران میتوانند فقط با ضربهزدن روی نمایشگر دستگاه خود، سکه مجازی کسب کنند، اما اینکه آیا واقعا در آینده این امکان وجود داشته باشد که این سکهها به پول واقعی تبدیل شود هنوز مشخص نیست.
مراقب اطلاعات و حسابهای خود باشید
حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در فضای مجازی نوشت: «در این چند روز در بسیاری از سوپرگروهها بحثهای بسیاری از کاربران ایرانی را خواندم، شیوه جدید ماین کردن ارز دیجیتال با استفاده از بازیها به بستر مناسبی برای هکرها و سارقان تبدیل شده است.
به عنوان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی میگویم، افرادی که در این بازیهای شرکت میکنند، مراقب اطلاعات و حسابهای خود باشند.»
رئیس مرکز پلیس فتا هم از شکایت ۳۸۳ نفر در سطح کشور علیه برنامه تلگرام خبر داد و گفت: حسابهای بانکی این افراد با انجام بازی بیت کوین تخلیه مالی شده است.
سردار وحید مجید افزود: کاربران با نصب اپلیکیشن تلگرام بر روی تلفن همراه خود، دسترسی به کل اطلاعات میدهند و این امر باعث میشود کاربر با هک حساب مواجه شود.
وی ادامه داد: پلیس فتا هیچ مسئولیتی در قبال برنامههای فیلتر شده در سطح کشور را ندارد و نصب و فعالیت هر نوع از این برنامهها در کشور ایران ممنوع و تبعات آن برعهده کاربر میباشد.
بازی همستر حرام است
از سوی دیگر، حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید هم نسبت به این بازی واکنش نشان داد.
وی در پاسخ به استفتایی درباره اینکه مشارکت در این برنامه و کسب درآمد احتمالی از این روش مجاز است یا خیر، پاسخ داد: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند، از جمله اینکه منشاء استخراج آن روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولتها پذیرفته نشده و همچنین منشاء سوء استفادههای زیادی شده است، معامله، سرمایه گذاری و درآمد حاصل از آنها جایز نیست.
یک روانشناس سلامت هم در این زمینه نوشت: طبق این فرمول مغز ما به یک روند رو به جلو عادت سازی روانی وابسته به مسائل مالی اعتیاد پیدا میکند و هر گونه خلل یا از دسترس خارج شدن این بازی و یا کلا فیک بودن ماهیت یا درآمد متصور میتواند یک سرخوردگی شخصی و عمومی را در جامعه فراگیر نماید که بسته به سابقه روانی فرد یا میزان حسابی که شخص روی این درآمد باز کرده متغیر میباشد.
سجاد رستمی افزود: در صورت مساعد بودن شرایط و واقعی شدن سکه اندوزی در مرحله اول یک بستر آماده اجتماعی برای حرکت گستردهتر به سمت در آمد بیشتر مهیاست که هم معادله ذهنی آنها در مورد زحمت کشیدن و عرق ریختن و درآمدزایی تغییر کرده و هم در صورت شکست در سطحی بالاتر از مورد قبلی تأثیرات منفی آن در خانواده و جامعه پدیدار میشود.
اما آمار منتشر شده از استانها نشان میدهد که یزدیها کمتر از بقیه ایرانیان درگیر این بازی شده اند. این آمار که نمره را از عدد ۰ تا ۱۰۰ میدهد، نمره ۶۰ را به استان یزد داده که از سایر استانها پایینتر است.
این در حالی است که کرمانشاه با ۱۰۰ امتیاز بیش از سایر استانها درگیر این بازی شده و پس از آن هم آذربایجان شرقی با ۹۷ امتیاز و آذربایجان غربی با ۹۳ ا متیاز در رتبههای بعدی قرار دارند.
به نظر میرسد خوی تلاش و سختکوشی یزدیها عامل اصلی این مساله بوده است چرا که آنان همواره به تلاش و کوشش شهرت یافته اند و در زمینه پرکاری و قناعت هم زبانزد عام و خاص هستند.
نظر شما