شناسهٔ خبر: 67076176 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

نامه‌ای عادی سوژه یک جریان غیرعادی/ بررسی تمام مشورت‌ها به شورای نگهبان  

تارگت جدید برای تخریب، بعد از یک روال پرتکرار. این شاید بهترین عنوانی باشد که بتوان به ماجرای نامه حمایتی اخیر از محمدمهدی اسماعیلی اطلاق کرد، آن هم وقتی چنین رویکردی یک روال تاریخی تکرار شونده بوده است.  تارگت جدید برای تخریب، بعد از یک روال پرتکرار. این شاید بهترین عنوانی باشد که بتوان به ماجرای نامه حمایتی اخیر از محمدمهدی اسماعیلی اطلاق کرد، آن هم وقتی چنین رویکردی یک روال تاریخی تکرار شونده بوده است. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، شاید بد نباشد کمی لانگ شات تر به ماجرای نامه 16 نفر از وزرا نگاه کنیم. درحالی که یک جریان ضدامنیتی تلاش داشت تا اصل نامه حمایتی برخی وزرا از یک نامزد انتخاباتی را که امری مرسوم است به یک امر غیرعادی بدل کند؛ مرور تاریخی در این حوزه نشان می‌دهد این رویکردی متداول در تمامی دوره ها بوده است و اساساً فشاری به اعضای شورای نگهبان برای احراز صلاحیت اسماعیلی انجام نشده است.  

حتی برعکس آنچه مصداق فشار به شورای نگهبان است، فضاسازی و جوسازی فرامتنی علیه این نامه است نه شهادت شرعی برخی اعضای کابینه (غیر وزرای برگزار کننده انتخابات) درباره فردی که با او رفاقت دارند و حمایت از او را برای خود قطعی می دانند. بنابراین پروژه کردن این نامه یعنی فشار به شورای نگهبان، آن هم  درحالی که  شورای نگهبان در تمام سالهای پاسداشت از قانون اساسی و جمهوریت ثابت کرده که اسیر جوسازی ها نخواهد شد.   

نامه عادی سوژه یک جریان غیرعادی 

بنابراین گرچه جریان اصلاح طلبی در مقاطعی سعی کرده با تهدید و خط و نشان کشیدن برای شورای نگهبان به زعم خود مسیر را تغییر دهد، اما دراین نامه اثری از چنین سویه هایی نیست و این صرفا یک نامه عادی بدون سربرگ بوده که سوژه یک جریان غیرعادی شده است. 

مرور تاریخی در این موضوع شاید سایه روشن این روایت را هم برطرف کند، مثلا در ماجرای مصطفی معین در سال 84 او و مهرعلیزاده با نامه نگاری حدادعادل با شورای نگهبان به چرخه انتخابات آمدند. 

درواقع پس از رد صلاحیت این دو نامزد اصلاح طلب، رهبر انقلاب در پاسخ به نامه حدادعادل با صدور یک حکم حکومتی از شورای نگهبان خواستند تا صلاحیت اقایان معین و مهرعلیزاده تایید شود.  

بیعت روحانی برای تایید صلاحیت  

یا مورد دیگر، نامه بیعت روحانی است؛ طبق آنچه نشریه آگاهی نو منتشر کرده است سال 92 درحالی که فقط 48 ساعت به انتخابات مانده بود شورای نگهبان موضوع بررسی صلاحیت مجدد روحانی را مطرح کرد که سبب شد روحانی دست به قلم شود. طبق روایت نشریه آگاهی نو ناطق نوری وقتی متوجه احتمال پیروزی روحانی شد به او پیام داد که لازم است اعتماد نظام را دوباره جلب کند. بر همین اساس روحانی نامه مهم و سر به مهری  نوشت که در آن آمده بود من همان روحانی سابق هستم چه پیروز شوم و چه پیروز نشوم. نامه ای که اصلاح طلبان از آن به عنوان بیعت با نظام یاد کردند. 

توصیه به شورا از رئیس جمهور شهید تا احمد توکلی 

در سال 1400 هم پس از نوع عملکرد شورای نگهبان در عدم احراز صلاحیت برخی نامزدها شخص آیت الله شهید سید ابراهیم رئیسی اعلام کرد که تماس هایی گرفته تا انتخابات رقابتی تر شود یا همین چندی پیش روزنامه جمهوری اسلامی رسما از شورای نگهبان خواست تا صلاحیت احمدی نژاد حتما رد شود؛ نامه دیگر هم که اخیراً وایرال شده اما ویروسی نشد نامه احمد توکلی به شورای نگهبان بود که در آن درخواست کرده بود در رد صلاحیت اصلاح طلبان تجدید نظر شود.  

بنابراین عقلانیت سیاسی و تحلیل این فضا به خوبی از ماجرای نامه حمایتی اخیر از اسماعیلی غبارزدایی می‌کند که چرا از حامیان فتنه 1401 تا پروژه بگیران معروف تایملاین پای تخریب ایستاده‎‌اند؛ ما از طرفی با تخریب دولت و توامان با خط فشار به شورای نگهبان مواجه هستیم.

انتهای پیام/

نظر شما