پنجشنبه هفته گذشته (۱۷ خرداد) دادستانی تهران از تشکیل پرونده قضایی برای یک «مجری و بازیگر هتاک»، خبر داد که بعداً مشخص شد منظور حسین پاکدل است. دلیل تشکیل پرونده علیه این مجری و بازیگر باسابقه انتشار مطلبی «در جهت بر هم زدن امنیت روانی جامعه، توهین و هتاکی» اعلام شده است.
خبرگزاری تسنیم این فرد را «حسین پاکدل» معرفی کرد و توضیح داد که او «با انتشار یک استوری اینستاگرامی شهیدان خدمت به ویژه شهید آیتالله رئیسی و همچنین شهید حاج قاسم سلیمانی مورد تمسخر و هجو قرار داد.»
حسین پاکدل مجری، تهیهکننده، بازیگر، گوینده، نمایشنامهنویس و داستاننویس ایرانی است که در دورهای مدیریت شبکه یک سیما را نیز برعهده داشت.
بیوگرافی حسین پاکدل
حسین پاکدل در هفتمین روز دیماه سال ۱۳۳۸ در اصفهان زاده شد. پاکدل تحصیلات آکادمیک خود را در رشته مهندسی کشاورزی و در دانشگاه شیراز پشت سر گذاشت و سال ۱۳۶۶ موفق شد مدرک لیسانس خود را از این دانشگاه دریافت کند.
او که در کنار تحصیل، به فعالیتهای هنری همچون گویندگی رادیو نیز میپرداخت، پس از فارغالتحصیلی به سِمت مدیریت پخش شبکهی اول سیما منصوب شد؛ اما بعد از هفت سال خدمت در این بخش، در سال ۱۳۷۳ از این سمت استعفا داد. او همچنین مدتی مدیریت مجموعه تئاتر شهر را نیر برعهده داشته است.
حسین پاکدل بعد از استعفا از مسئولیت خود بهعنوان مدیر پخش شبکه یک، به برنامهسازی در صداوسیما روی آورد. او در سال ۱۳۷۴ نویسندگی و تهیهکنندگی برنامهی «قصههای شب» را برعهده گرفت و پس از آن تهیهکننده برنامهی «اینجا ایران» شد و سال ۱۳۷۶ مجموعه عروسکی «صفرآقا» را تهیه کرد.
همسر حسین پاکدل
حسین پاکدل در میانه دهه ۱۳۶۰، با عاطفه رضوی، چهرهپرداز و بازیگر سرشناس ایرانی ازدواج کرد. سبا پاکدل تنها ثمرهی ازدواج این زوج است که در سال ۱۳۶۷ بهدنیا آمد.
عاطفه رضوی متولد سال ۱۳۴۷ در تهران است و پیشتر با مهرداد شکرآبی ازدواج کرده بود.
حسین پاکدل همچنین برادر بزرگتر مهدی پاکدل بازیگر سینما و تلویزیون است.
اولین تجربه بازیگری
در سال ۱۳۷۶ حسین پاکدل قدم در مسیر بازیگری گذاشت. او طعم این تجربه را اولین بار در فیلم «یاسهای وحشی» به کارگردانی محسن محسنینسب چشید و این مسیر را با بازی در سریال «تفنگ سرپر» و فیلم «مسافر ری» در سال ۱۳۷۹ ادامه داد تا اینکه به دلایلی ممنوعالکار شد و پس از وقفهای یازدهساله، در سال ۱۳۹۰ با بازی در فیلم سینمایی «برف روی کاجها» ساخته پیمان معادی به عرصه بازیگری بازگشت.
پس از آن حسین پاکدل در فیلمهای مختلفی بهعنوان بازیگر حضور داشت؛ فیلمهایی مثل آزادی مشروط (۱۳۹۲)، لانتوری (۱۳۹۴)، خانه کاغذی (۱۳۹۵)، پشت دیوار سکوت (۱۳۹۵)، آستیگمات (۱۳۹۶)، دیدن این فیلم جرم است (۱۳۹۷) و همینطور سریال ازیادرفتهها (۱۳۷۰).
ممنوعالتصویری حسین پاکدل
قرار بود همچون سالهای قبل حسین پاکدل از مسوولین عالیرتبه و همچنین مجری سالهای گذشته در صداوسیما، اجرای برنامه اختتامیه سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر را بر عهده داشته باشد، اما ناگهان به دلیل ممنوعالتصویری در تلویزیون کنار گذاشته شد و اجرای برنامه به محمدرضا شهیدیفرد محول شد.
تغییر مجری، اجرای ضعیف و حرف های کنایهآمیز شهیدیفرد به هنرمندان در رسانهها بازتاب فراوانی داشت.
پرویز پرستویی در مصاحبهای که در تاریخ ۱۶ دی ماه ۹۶ با فریدون جیرانی در برنامه زنده سی و پنج داشت این موضوع را بهطور کامل تشریح کرد و دلیل این ممنوعالتصویری را بازگو کرد.
نویسندگی
آثار حسین پاکدل تنها به حوزه هنرهای نمایشی محدود نمیشوند و از این نویسنده، کتابهای متعددی در قالب مجموعه داستان و رمان نیز به انتشار رسیده است. از میان بهترین کتابهای حسین پاکدل میتوان به «دروازهی صراط»، «الیاس و عشقش»، «آنها فقط کدهای خود را فراموش کردهاند»، «برادههای فکر»، «با هر خانهتکانی میمیرند حلزونها» و «یاغی» اشاره کرد.
کتابهای صوتی حسین پاکدل
گفتنی است در سالهای اخیر که بازار کتابهای صوتی داغ شده و کتابهای شنیداری پرطرفدار شدهاند، کتابهای صوتی متنوعی با صدای حسین پاکدل تولید و عرضه شدهاند. کتابهایی مثل «سمفونی مردگان» شاهکار عباس معروفی، «چهل عاشقانهی سرگردان» اثر سید علی شجاعی، «ثریا در اغما» رمان ماندگار اسماعیل فصیح و «زیر آفتاب هیچ چیز تازهای نیست» نوشتهی ارنست همینگوی ازجمله بهترین آثار حسین پاکدل در عرصهی گویندگی کتاب بهشمار میروند.
فعالیتهای هنری حسین پاکدل
تئاتر
- بازی در تئاتر کلنل
- نویسندگی و کارگردانی حضرت والا
- نویسندگی و کارگردانی رقص زمین
- نویسندگی و کارگردانی سمفونی درد
- نویسندگی نمایشنامه دکتر نون (به کارگردانی هادی مرزبان) برداشتی از رمان نوشته شهرام رحیمیان
- نویسندگی نمایشنامه پروانههای آسیایی (به کارگردانی محمد حاتمی) با نگاهِ آزاد به رمان تنهایی پرهیاهو اثر بهومیل هرابال
- کارگردانی نمایش کابوس حضرت اشرف
سینما
- هفتاد سی (کارگردان بهرام افشاری)
- معجزه پروین (کارگردان محمدرضا ورزی)
- پرونده بالاست (کارگردان کیومرث پوراحمد)
- دیدن این فیلم جرم است (کارگردان رضا زهتابچیان)
- آستیگمات (کارگردان مجیدرضا مصطفوی)
- پشت دیوار سکوت (کارگردان مسعود جعفری جوزانی)
- خانه کاغذی (کارگردان مهدی صباغ زاده)
- خوب بد جلف (کارگردان پیمان قاسم خانی)
- لانتوری (کارگردان رضا درمیشیان)
- شیفت شب (کارگردان نیکی کریمی)
- آزادی مشروط (کارگردان حسین مهکام)
- برف روی کاجها (کارگردان پیمان معادی)
- مسافر ری (کارگردان داوود میرباقری)
- یاسهای وحشی (کارگردان محسن محسنینسب)
تلویزیون
- از سرنوشت
- نوار زرد (فصل ۲)
- شاهرگ
- احضار روح
- از یادها رفته
- ایراندخت
- تفنگ سرپر
- همسایهها
- یک مرد آبی
نمایش خانگی
- مانکن
- عقرب عاشق
- عالیجناب
- قلب یخی ۳
نویسندگی
- دکتر حسابی
- شلیک نهایی
- قصه شب سیما
- همسایهها
- سفر سبز
- شبی از شبها
تهیهکنندگی
- قصه شب سیم
- اینجا ایران است
- مجموعه عروسکی صفر آقا