به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، مرکز پزشکی حج و زیارت به عنوان متولی اصلی ارائه خدمات بهداشت و درمان به زائران ایرانی در مراسم حج 1403، جزئیات ارائه خدمات به زائران را از ابتدای عملیات درمانی حج تا پایان روز 15 خردادماه به شرح زیر اعلام کرده است:
از شروع عملیات درمانی و بهداشتی هلالاحمر در حج تمتع سال جاری، 119 هزار و 331 خدمت به زائران ارائه شده که شامل 3730 ویزیت تخصصی، 357 مورد بستری، 5425 مورد خدمات پاراکلینیک، 37 هزار و 448 مورد خدمات پرستاری، 19 هزار و 901 مورد خدمات داروخانه، 3019 مورد خدمات مددکاری و انتقال، 49 هزار و 410 مورد خدمات ویزیت در مطبها بوده است. در حال حاضر 25 زائر در بیمارستان هلال احمر و 16 زائر در بیمارستان سعودی بستری هستند.
کادر درمان و پزشکان هلال احمر ایران، آماده ارائه خدمات به حجاج در منا و صحرای عرفات هستند. طبق تعاملات صورت پذیرفته و مشارکت مؤسسه مطوفیه حجاج ایرانی در عربستان، ٩ مرکز درمانی و دو بیمارستان صحرایی با تجهیزات کامل در منا و صحرای عرفات برپا خواهد شد. در مشعرالحرام نیز که زائران آقا، شب بیتوته میکنند، درمانگاه هلالاحمر برپا میشود. همچنین یک دستگاه آمبولانس در اختیار درمانگاههای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای خدمت به زائران قرار میگیرد.
با توجه به این که دمای هوا در عربستان به بیش از 40 درجه رسیده و گرمازدگی، شایعترین عامل مراجعه زائران به مراکز درمانی هلال احمر است، توصیه میشود که زائران حتی قبل از سفر به عربستان، نوشیدن مایعات فراوان را رعایت کنند تا دچار گرمازدگی نشوند.
بیش از 18 هزار حاجی ایرانی شرکتکننده در مراسم حج، مبتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون و دیابت هستند که لازم است این حجاج علاوه بر اطلاع وضعیت بیماری به مدیر کاروان، داروهای خود را سروقت مصرف کرده و به هیچ عنوان زمان مصرف آنها را جابهجا نکنند.
گفتنی است که طبق پیشبینیهای انجام شده، ۳۸۰ نفر کادر بهداشتی و درمانی هلال احمر برای خدمت به زائران کشورمان عازم عربستان میشوند. (به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.) این کادر شامل پزشکان، پرستاران، امداگران و ... هلال احمر با فعالیت 24 ساعته در مراکز متعدد، آماده خدمت رسانی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی هستند.
انتهای پیام
نظر شما