شناسهٔ خبر: 67029982 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کارگاه آموزشی کاشت و داشت ذرت در نیشابور

ذرت کاران نیشابوری با اصول کاشت و داشتِ صحیح ذرت آشنا شدند.

صاحب‌خبر -

کارگاه آموزشی کاشت و داشت ذرت در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، به منظور افزایش آگاهی و به روز رسانی اطلاعات علمی بهره برداران بخشهای کشاورزی و افزایش تولید و کاهش هزینه های آن، کارگاه آموزشی کاشت و داشت ذرت برای ۳۸ نفر از بهره برداران شهرستان نیشابور برگزار شد.

رئیس اداره ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در این کارگاه آموزشی با اشاره به اهمیت کشت ذرت  گفت: با توجه به تعداد بالای دامداری ها در نیشابور، کشت ذرت در این شهرستان سابقه دیرینه دارد و هرساله چند هزار هکتار به این کشت اختصاص داده می شود.

 ابراهیم صاحبکاری افزود: کشت ذرت در قالب دو الگوی خوشه ای و دانه ای بصورت کاملا مکانیزه انجام می شود.

دکتر فروهر مدرس این کارگاه آموزشی نیز گفت: نکته مهم در کاشت ذرت این است که چه رقمی کشت شود که بیشترین عملکرد را داشته باشد و این موضوع بستگی به آب، خاک و اقلیم منطقه دارد.
وی افزود: هر منطقه اقلیم خاص خود را دارد و باید برای بذرهای مختلف، تاریخ مناسبی تعیین شود.
فروهر ادامه داد: ذرت گیاهی حساس به دمای پایین است که اگر زودتر از موعد کشت شود بوته ها با سرما مواجه می شوند.
همچنین دکتر اسکندری محقق کشاورزی در این کارگاه آموزشی گفت: بذر ذرت نسبت به برخی گیاهان زراعی درشت تر است و عمق کاشت آن ۳ تا ۵ سانتی متر است و میزان بذر مصرفی برای هر هکتار ۳۰ تا ۴۰ کیلو گرم است.
وی ادامه داد: گیاه ذرت بصورت نشتی و یا سیستم های تحت فشار تیپ و بارانی کلاسیک آبیاری می شود.
اسکندری مراقبت های گیاه پزشکی مانند ضد عفونی بذر ذرت، محافظت از ریشه و طوقه، کنترل آفات مکنده، کنترل آفات ساقه خوار و برگ خوار را از نکات مهم مرحله داشت این گیاه دانست.

وی گفت: شهرستان نیشابور ۳ هزار و ۸۵۰ هکتار از سطح اراضی کشاورزی خود را به محصول ذرت علوفه ای و خوشه ای اختصاص داده است.

نظر شما