شناسهٔ خبر: 67023814 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران:

برخورد با موادمخدر جزیی از اولویت‌ پلیس خارج شد

تهران بزرگ - ایرنا - نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: پلیس در گزارش خود اعلام کرد که برخورد با مواد مخدر جزیی، از ۱۰ اولویت اصلی خارج شده و این نشان می‌دهد که معتادان متجاهر جمع‌آوری شدند و دستاورد خوبی محسوب می‌شود اما با این وجود مرحله پس از جمع‌آوری است که اهمیت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، پرویز سروری روز چهارشنبه درباره ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در تهران، اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی پیچیدگی‌های زیادی دارد و دستگاه‌های مختلفی برای رفع این پدیده باید همکاری کنند تا بتوان شاهد اثرگذاری آن بود.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی مسئولیت مستقیم شهرداری تهران نیست، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این آسیب‌ها ضایعه‌ دردآور اجتماعی است، شهرداری نسبت به رفع این دغدغه شهروندان اقدام کرده است.

سروری با تأکید بر اینکه ما در دهه‌های اخیر بارها نسبت به ساماندهی آسیب‌های اجتماعی اقدام کرده‌ایم، یادآور شد: موفقیت قابل قبولی حاصل نشده بود و علت آن بود که دستگاههای مختلف به صورت جزیره‌ای عمل کرده‌ و اقدامات یکدیگر را خنثی کرده‌اند.

وی ادامه داد: در همین راستا شهرداری تهران پیشنهاد شکل‌گیری قرارگاه اجتماعی را مطرح کرد؛ دولت با درک این موضوع که باید هم‌افزایی بین مدیریت شهری و دستگاه‌های دولتی شکل بگیرد، حکم نمایندگی ویژه شهردار تهران برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را صادر کرد و همین باعث شد نوعی هم‌افزایی بین دولت و شهرداری ایجاد شود.

سروری با بیان اینکه امروز شاهد این هستیم که شهرداری اعلام می‌کند که دیگر کلونی‌های معتادان متجاهر در سطح شهر وجود ندارد، گفت: شهرداری تهران تأکید کرده که ما به سمتی پیش می‌رویم که بتوانیم تمام معتادان متجاهر را جمع‌آوری کنیم و در همین راستا اقدامات زمینه‌ای را انجام داد و هفت هزار و ۵۰۰ تخت برای معتادان متجاهر فراهم کرد؛ درحالی که تأمین این ظرفیت در گذشته یک مشکل جدی به شمار می‌رفت.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه با جمع‌آوری و نگهداشتن معتادان مشکل حل نمی‌شود، اظهار کرد: باید در این مسیر زنجیره‌ای از خدمت شکل بگیرد و این زنجیره نیاز به هم افزایی ملی و استانی دارد. البته در حال حاضر تا حدودی این هماهنگی شکل گرفته است. برای مثال شاهد همکاری مسئولانه قوه قضاییه، سازمان بهزیستی و دیگر دستگاه‌ها در کنار شهرداری هستیم.

وی در ادامه یادآور شد: پلیس در گزارش خود اعلام کرد که برخورد با مواد مخدر جزئی، از ۱۰ اولویت اصلی پلیس خارج شده و این نشان می‌دهد که معتادان متجاهر جمع‌آوری شدند و دستاورد خوبی محسوب می‌شود اما با این وجود مرحله پس از جمع‌آوری است که اهمیت دارد.

سروری با بیان اینکه اگر قرار باشد معتادان بازگردند با همان سیکل معیوب مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: شهرداری پس از جمع‌آوری و ترک معتادان در مراکز باید آنها را وارد فرایندهای بعدی همچون اشتغال، ایجاد ارتباط مؤثر با خانواده‌ها و افزایش اعتماد به نفس کند که در این رابطه اقداماتی در دست انجام است.

وی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که این اتفاقات رقم بخورد؛ ادعا نمی‌کنیم که کاملاً عملیاتی شده اما این ادعا را داریم که نسبت به گذشته، توانستیم موفقیت‌هایی را به دست بیاوریم.

نایب رییس شورا با بیان اینکه شهرداری این شرایط را فراهم کرده که شهروندان در ماه‌های پیش رو در صورت مواجهه با معتادان متجاهر به سامانه ۱۳۷ پلاس اعلام کنند، یادآور شد: این اقدامات اتفاقات خوبی است اما به شرطی که زنجیره تکمیل شود و هم افزایی دستگاه ها افزایش یابد.

جمع آوری ۱۷۰ نفر در طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی

همچنین مهدی بصیری معاون اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۶ از زحمات دلسوزانه و متعهدانه خدمتگزاران مردم در اداره پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی این منطقه و همکاری عوامل اجرایی نیروی انتظامی به‌منظورکاهش انواع ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی درمحلات چهارده‌گانه و نواحی شش‌گانه قدردانی کرد.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی انجام شده گشت‌های ویژه اداره پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تا پایان آخرین رو ۱۵ خردادماه در دو شیفت کاری از ساعت ٨ صبح تا ١۵ و از ساعت ١۵ تا ۲٢ با همراهی یک مددکار اجتماعی و یکی از عوامل پرتلاش نیروی انتظامی با خودروی ون در سطح محدوده پهنه مرکزی گشت‌زنی و با مشاهده هرگونه علائم و نشانه‌هایی از آسیب‌های اجتماعی، بلافاصله مداخله و برای رفع آن اقدام خواهند کرد.

برخورد با مواد مخدر جزئی از اولویتهای پلیس خارج شد

بصیری اظهار کرد: از ابتدای شروع طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در این منطقه تاکنون ۱۷۰ کودک کار، افراد متکدی، زباله‌گرد، معتادان متجاهر و افراد بی سرپناه جمع‌آوری و به مراکز غربالگری منتقل شده‌اند.

معاون اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۶ با بیان اینکه با جدیت به سراغ کلونی‌های آسیب، نقاط بی دفاع شهری، پاتوق‌ها و مکان‌هایی که از قبل مشخص شده بود رفتیم، گفت: در تلاش هستیم تا هرچه سریعتر با جمع آوری این کلونی‌ها، آسیب‌های اجتماعی در سطح منطقه ساماندهی شود.

رییس اداره آسیب‌های شهرداری منطقه ۶ نیز یادآور شد: بر اساس دستورالعمل صادر شده مبنی بر جمع‌آوری و ساماندهی معتادین متجاهر، این طرح در تمامی معابر، فضاهای بی‌دفاع شهری و بزرگراه‌های شهری در حال اجرا است و معتادین متجاهر در مراکز تعیین شده ساماندهی می‌شوند.

برخورد با مواد مخدر جزئی از اولویتهای پلیس خارج شد

عبدالرضا زندی اضافه کرد: در حال حاضر ضمن شناسایی‌هایی که توسط اکیپ‌های گشت زیر نظر شهرداران نواحی انجام می‌شود، گشت حامی شهر نیز برای ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی در سطح منطقه به صورت شبانه روزی تردد دارد و از شهروندان عزیز نیز درخواست داریم در صورت مشاهده افراد بی سرپناه و کارتن خواب موارد را به سامانه ۱۳۷ پلاس اطلاع دهند تا گشت‌های حامی شهر بلافاصله در محل حاضر شده و نسبت به انتقال این آسیب دیدگان اجتماعی به مراکز مربوطه اقدام لازم انجام شود.

به گفته وی، مدیریت و کارشناسان اداره پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شهرداری منطقه ۶ تهران در جریان اجرای این طرح ویژه درمحلات پهنه مرکزی تهران، رعایت حفظ اخلاق، کرامت و شان آسیب‌دیدگان اجتماعی را سر لوحه و مورد تاکید قرار داده‌اند.

نظر شما