به گزارش همشهری آنلاین، ابتکار عمل فابیان مولینا نماینده حزب سوسیال دموکرات سوئیس درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین امروز در پارلمان این کشور رای نیاورد.
او پیشنهاد کرده بود که فلسطین به عنوان کشوری در مرزهای ۱۹۶۷ در صورت آزادی اسرای در دست حماس، به رسمیت شناخته شود.
در جریان نشست پارلمان سوئیس، وزیر خارجه این کشور ایگنازیو کاسیس با پیشنویس این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت کشورش طرفدار راهحل دو دولتی است اما با توجه جنگ جاری در نوار غزه، زمان به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشور فرا نرسیده است.
شورای ملی سوئیس (مجلس سفلی پارلمان این کشور) از طرح به رسمیت شناختن فلسطین با ۶۱ رای موافق در مقابل ۱۳۱ رای مخالف حمایت نکرد.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از همه کشورها خواستهاند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. در بیانیه آنها در ژنو آمده که به رسمیت شناختن فلسطین تأییدیه مهمی بر حقوق مردم فلسطین، مبارزه و رنج آنها برای آزادی و استقلال است؛ بنابراین همه کشورها باید از ۱۴۶ کشوری که قبلاً آن را به رسمیت شناختهاند، الگو بگیرند.
این بیانیه را ۲۵ کارشناس سازمان ملل از جمله فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی امضا کردهاند.
دهم مه هم مجمع عمومی سازمان ملل پیشنویس قطعنامهای را تصویب کرد که به شورای امنیت توصیه کرده پذیرش فلسطین در سازمان ملل به عنوان عضو کامل را بار دیگر بررسی کند. این قطعنامه حمایت ۱۴۳ کشور سازمان ملل را به دست آورد.
بهرغم فشارهای اسرائیل و مخالفتهای آمریکا، سه کشور اروپایی اسپانیا، ایرلند و نروژ، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناختند.
با این حال برخی کشورهای اروپایی از جمله دانمارک و حالا سوئیس تسلیم فشار آمریکا و اسرائیل در این زمینه شدند.
نظر شما