به گزارش ایرنا، دکتر جهانبخش یوسفی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۲۳ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در بیجار مسموم شدند و یک نفر جان خود را از دست داد و این شهرستان بیشترین آمار مسمومیت استفاده از قارچ سمی داشت.
وی یادآور شد: تشخیص قارچ سمی از روی ظاهر، محل رویش، جوشاندن در شیر یا آب، قرار دادن در معرض قاشق نقره، وجود حشرات در اطراف یا روی قارچ و خورده شدن قارچ توسط حیوانات یا پرندگان باورهای غلطی است که در بین مردم شایع شده است، در حالیکه تنها راه شناسایی این قارچ ها آزمایش تخصصی است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: حدود ۱۰۰ نوع قارچ سمی وجود دارد که در نوع سریع اثر کننده آن، ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت پس از مصرف و در نوع دیر اثر ۶ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف، فرد را دچار علایم میکند.
دکتر یوسفی ادامه داد: بیشتر علائم مسمومیت گوارشی و شامل تهوع، استفراغ، اسهال، دردشکم، تب، افزایش ضربان قلب و خشکی دهان که در مسمومیت شدید علاوه بر موارد فوق سرگیجه، تاری دید، زرد شدن چشم ها، تشنج و حتی کاهش سطح هوشیاری نیز رخ می دهد و در صورت عدم درمان به موقع، به کلیه و کبد آسیب وارد میکند و حتی منجر به مرگ شخص خواهد شد.
وی تاکید کرد: شخص به محض شروع علایم باید به بیمارستان مراجعه کند و اگر هوشیار بود شروع به استفراغ کند تا معده تخلیه شود، ضمن اینکه در صورت امکان، نمونه ای از قارچ مصرفی را هم برای بررسی همراه داشته باشد.
دکتر یوسفی گفت: این نکته بسیار مهم است که تنها طریقه تشخیص قارچ سمی از غیرسمی فقط آزمایش تخصصی است در واقع باید قارچ های پرورشی تحت نظر جهاد کشاورزی را مصرف کرد.
نظر شما