صادق نامدارگفت: در این مدت ۵۴۷ هزار تن کالا از گمرکات استان به کشورهای هدف صادرات انجام شده که در بین گمرکات استان بیشترین میزان صادرات متعلق به گمرک تبریز با حدود ۲۰۸ هزار تن به ارزش ۱۴۷ میلیون دلار است.
وی پنج قلم عمده کالاهای صادراتی را شمش فولادی به ارزش ۲۴ میلیون دلار، پلیمرهای استیرن به ارزش ۲۳ میلیون دلار، میلگرد فولادی به ارزش ۲۲ میلیون دلار، قیر ۱۸ میلیون دلار و شمش روی به ارزش ۱۸ میلیون دلار اعلام کرد.
وی گفت: مقاصد اول صادراتی گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب کشور ترکیه با ۱۹۱ هزار تن به ارزش ۱۵۳.۸ میلیون دلار، عراق با ۶۳ هزار تن به ارزش ۴۰.۷ میلیون دلار، ارمنستان با ۱۸۶ هزار تن به ارزش ۳۵ میلیون دلار، گرجستان با ۳۱ هزار تن به ارزش ۱۳.۷ میلیون دلار و آذربایجان با ۱۹ هزارتن به ارزش ۱۲.۱ میلیون دلار پنج کشوری هستند که در مجموع سهم حدود ۸۸.۳ درصد وزن و ۷۲.۸ درصد ارزش از کل صادرات استان را به خود اختصاص دادند.
مقاصد اول صادراتی گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب ترکیه، عراق، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان است.
نامدار همچنین با اشاره به واردات قطعی گمرکات آذربایجان شرقی اظهار کرد: در ۲ ماه گذشته ۸۷ هزار تن کالا به ارزش ۲۵۴.۸ میلیون دلار از طریق گمرکات استان وارد کشور شده که به لحاظ ارزش ۲۰ درصد و از نظر وزن ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل کامیونهای کشنده به ارزش ۴۳ میلیون دلار، گوشت گاو گرم ۲۵میلیون دلار، انواع توتون ۲۴ میلیون دلار، گوشت گاو منجمد ۱۶ میلیون دلار و موز هفت میلیون دلار بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای ترکیه، چین، امارات، آلمان و برزیل وارد شده است.
ناظر گمرکات آذربایجان شرقی افزود: پنج کشور یاد شده در حدود ۹۳.۴ درصد وزن و ۹۰.۳ درصد از کل ارزش واردات آذربایجان شرقی را به خود اختصاص دادند.
آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی شهرستان آذرشهر و شهر بناب است.