شناسهٔ خبر: 66991825 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

روایت کارشناسان رژیم صهیونیستی از تأثیر جنگ بر اقتصاد و سرخوردگی صهیونیست‌ها

به گفته یک کارشناس اقتصادی رژیم اسرائیل، تاثیر منفی جنگ علیه نوار غزه بر اقتصاد و بازار کار، باعث سرخوردگی و ناامیدی صهیونیست‌های ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین شده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، از پایگاه «العربی۲۱» «شلومو ماعوز» پژوهشگر و کارشناس اقتصادی صهیونیست گفت که اقدام ارتش به فراخوان صدها هزار نیروی کار بدون توجه پیامدهای آن بر اقتصادی که نیروی نظامی بر آن متکی است، انجام می‌گیرد.

وی اضافه کرد: با توجه به فراخوان های متوالی ارتش در شرایط جنگی کنونی، اقتصاد اسرائیل امکان ادامه فعالیت ندارد.

وی تصریح کرد: ارتش به گونه ای نیروهای ذخیره که همان نیروی کار هستند را فرامی خواند که گویا این اقدام هیچ پیامدی برای اقتصاد ندارد؛ گویی هزینه ها به آسانی پرداخت می شوند، نهادهای تامین اجتماعی هزینه ندارند و خزانه خالی نیست.

ماعوز گفت: این پدیده در سال های آینده به ناکارآمدی و بی اثر شدن حقوق کارگران به ویژه کارگران ضعیفی که عضو اتحادیه ها نیستند، منجر خواهد شد.

وی اظهار داشت: پیش بینی ها درباره تورم سال آینده از تورم ۲.۹ تا ۳.۳ درصدی حکایت دارد که توسط بانک مرکزی اعلام شده است.

این پژوهشگر اقتصادی گفت: نتیجه دیگر این جنگ این است که رشد نقدینگی به تثبیت نرخ بهره بالا در اقتصاد و بازار سرمایه، برای مدتی طولانی منجر می شود تا حکومت بتواند هزینه مورد نیاز برای اعطای وام های مسکن به نظامیانی که از میدان جنگ بازمی گردند را تامین کند. هرچند که زمان نزدیکی برای بازگشت آن ها از میدان جنگ متصور نیست.

پیشتر وزارت دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کسری بودجه این رژیم در ۱۲ ماه منتهی به ماه آوریل(فروردین - اردیبهشت) به هفت درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته و از ۶.۶ درصد برای کل سال ۲۰۲۴ فراتر رفته است.

همچنین درآمدهای مالیاتی رژیم صهیونیستی در سه ماه اول سال جاری میلادی ۴.۱ درصد و در ماه آوریل نیز ۱۳.۱ درصد کاهش یافته است.

روزنامه صهیونیستی «معاریو» پیشتر اعلام کرده بود که کسری ماهانه بودجه رژیم صهیونیستی در ماه مارس(اسفند) به حدود چهار میلیارد دلار آمریکا یا معادل ۶.۲ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است.

معاریو نوشت که از ابتدای سال جاری میلادی (۲۰۲۴) تا پایان ماه مارس، کسری کلی در بودجه رژیم اسرائیل به حدود هفت میلیارد دلار رسیده است.

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نیز برای سال ۲۰۲۵ کسری بودجه هشت میلیارد دلاری را با توجه به هزینه‌های جاری جنگ در غزه پیش بینی کرده است.

در همین حال، روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» نوشت که با توجه به آمارهای اولیه وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، جنگ با حماس در نوار غزه برای این رژیم بالغ بر ۲۰۰ میلیارد «شِکِل» (۵۱ میلیارد دلار) هزینه خواهد داشت که معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی آن است.

کالکالیست در ادامه، پیش بینی وزارت دارایی رژیم صهیونیستی را در خصوص هزینه ۵۱ میلیارد دلاری در جنگ با حماس خوش‌بینانه توصیف کرد.

برچسب‌ها:

نظر شما