شناسهٔ خبر: 66938587 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اختصاص یک کانال ویژه برای پخش برنامه‌های زنده نامزد‌ها

ستاد انتخابات صدا و سیما در حالی اطلاعیه صادر کرد که امروز خبر‌های ضد و نقیضی درباره عدم برگزاری مناظرات تلویزیونی خبر می‌داد. البته این خبر با پیگیری‌های خبرنگار تسنیم تکذیب شد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: امروز خبری در فضای‌مجازی دست به دست شد که تلویزیون برای انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه مناظره برگزار نخواهد کرد. در حالی‌که پیگیری‌های خبرنگار تسنیم از صدا و سیما نشان می‌دهد طراحی دکورِ مناظرات، جلسات برنامه‌ریزی و بقیه موارد گویای برپایی گفتمان کاندیدای ریاست جمهوری در قالب مناظرات تلویزیونی است. 

به گزارش تسنیم، جلسات ستاد انتخاباتی رسانه ملّی این روز‌ها فشرده‌تر از گذشته برگزار می‌شود چه از حیثِ طراحی فرم و محتوا و چه اتفاقات دیگر، زمان خیلی فشرده‌تری نسبت به گذشته وجود دارد. همه‌چیز در زمان حداقلی‌تر از گذشته پیش می‌رود از این جهت مثلِ گذشته با مراسم قرعه‌کشی، اما با درنظر گرفتن این نکته که مناظرات و برنامه‌های تبلیغاتی تلویزیونی ریاست‌جمهوری این بار در بازه زمانی کمتری برنامه‌ریزی و به سرانجام می‌رسد. 

اما با این اوصاف مناظرات تلویزیونی و دیگر برنامه‌های تبلیغاتی ریاست‌جمهوری همچون قبل برگزار می‌شود تا حرارت و شور و نشاط انتخاباتی برقرار باشد. 

حالا اولین اطلاعیه ستاد انتخابات رسانه ملی منتشر شد که در این اطلاعیه هم بر روی برگزاری مناظره‌های تلویزیونی تأکید شده و همچنین به اختصاص یک کانال ویژه برای پخش برنامه‌های زنده نامزد‌ها نیز اشاره شده است.

در اولین اطلاعیه ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری صداوسیما آمده است: 

به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند در پی سانحه غم انگیز شهادت رئیس جمهور و همراهان در سانحه بالگرد، بلافاصله ستاد انتخابات چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در سازمان صدا و سیما هفته گذشته تشکیل شد. این ستاد بلافاصله طی جلسات فشرده و برای ایفای وظایف سنگین رسانه ملی در تامین بستر‌های لازم برای تبلیغات نامزد‌های محترم، موارد زیر را مصوب کرد:

۱. قرعه‌کشی برای تعیین زمان بندی تولید و پخش برنامه‌های تبلیغات رادیو و تلویزیونی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری بلافاصله پس از اعلام فهرست نهایی نامزد‌های محترم با حضور نمایندگان آن‌ها در سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد.

۲. برنامه‌های تبلیغاتی رادیو و تلویزیونی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری مانند دوره‌های پیشین ترکیبی از برنامه‌های زنده و ضبطی از جمله مناظره خواهد بود.

۳. ستاد انتخابات سازمان همچنین یک کانال اختصاصی را در سامانه تلوبیون برای پخش برنامه‌های زنده و ضبطی به هر یک از نامزد‌ها اختصاص خواهد داد.

۴. هر یک از نامزد‌های محترم می‌توانند در صورت تمایل دو مستند تلویزیونی ۳۰ دقیقه‌ای و دو مستند رادیویی ۳۰ دقیقه‌ای برای پخش در شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی تهیه کنند.

۵. ستاد‌های تبلیغاتی هر یک از نامزد‌ها همچنین می‌توانند دیدگاه‌های ایشان خطاب به مردم هر یک از استان‌ها را برای پخش در شبکه‌های صدا و سیمای استان‌ها در قالب یک برنامه بصورت رو به دوربین به تعداد استان‌ها تهیه کنند.

۶. با توجه به این که براساس قانون، نظارت بر برنامه‌های تبلیغاتی رادیویی و تلویزیونی نامزد‌ها اعم از ضبطی و زنده به کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سپرده شده، کلیه برنامه‌های ضبط شده نامزد‌ها باید در موعد مقرر که متعاقبا اعلام می‌شود، تحویل این کمیسیون شود.

این اطلاعیه می‌افزاید: بر اساس ماده ۶۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری، ترتیب و تنظیم تبلیغات رادیو و تلویزیونی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری باید به تصویب کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برسد، لذا موارد پیشنهادی ستاد انتخابات رسانه ملی در نخستین جلسه این کمیسیون در تاریخ نهم خرداد مطرح شد و به تصویب کمیسیون یاد شده رسید.

این اطلاعیه تأکید دارد: یادآور می‌شود کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری شامل این اعضا است:

-دادستان کل کشور یا نماینده تام‌الاختیار او
- وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار او
- دبیر هیئت اجرائی مرکزی انتخابات
- رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما یا یکی از اعضای این شورا به انتخاب شورا
- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام‌الاختیار او

ستاد رسانه ملی همچنین مصوب کرد گروه‌های برنامه ساز با هدف پربارتر شدن هر چه بیشتر برنامه‌های تلویزیونی مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طراحی سوالات در برنامه‌های مناظره، میزگرد و گفتگو استفاده و برنامه ریزی کند.

️جزئیات برنامه‌های ذکر شده تبلیغاتی رادیو و تلویزیونی شامل مناظره‌ها و میزگرد‌ها و نیز سایر برنامه‌های زنده و ضبطی متعاقبا به اطلاع عموم خواهد رسید.

به گزارش تسنیم، در روز‌های گذشته گمانه‌زنی‌هایی هم درباره مجریان مناظره در فضای‌مجازی انجام شده است. از بازگشت مرتضی حیدری مجری که اجرای چند مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری را در دستور کار خودش داشته و چه نام‌های آشنایی همچون محمدجعفر خسروی مجری قدیمی تلویزیون، کامران نجف‌زاده خبرنگار قدیمی و مجری این روز‌های برنامه «برمودا»، المیرا شریفی‌مقدم مجری و گوینده تلویزیون، مهدی مهدی قلی و برخی از گزینه‌های دیگر دست به دست می‌شود. 

طبق اطلاعات بدست آمده درباره گزینه اصلی مجری مناظرات انتخاباتی، هنوز ستاد انتخاباتی صداوسیما به جمع‌بندی در این باره نرسیده‌اند.

برچسب‌ها:

نظر شما