شناسهٔ خبر: 66923461 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

حبوبات و سبزی ها با بدن ما چه می کند؟ رژیمی‌های چه نوع آش‌هایی بخورند؟

بیشتر آش‌ها به دلیل مواد پرخاصیتی که در پخت آنها استفاده می‌شود، غذاهایی سالم و البته کامل محسوب شده و مناسب استفاده در رژیم‌های غذایی خاص هستند. مواد غذایی که هر کدام خواص جداگانه‌ای داشته و استفاده از آنها معمولا به تمامی گروه‌های سنی توصیه می‌شود.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بیشتر آش‌ها به دلیل مواد پرخاصیتی که در پخت آنها استفاده می‌شود، غذاهایی سالم و البته کامل محسوب شده و مناسب استفاده در رژیم‌های غذایی خاص هستند. مواد غذایی که هر کدام خواص جداگانه‌ای داشته و استفاده از آنها معمولا به تمامی گروه‌های سنی توصیه می‌شود.
آش از آن جهت غذایی کامل نامیده می‌شود که در پخت آن از گروه‌های مختلف غلات، حبوبات، سبزیجات، لبنیات، روغن و بعضا گوشت استفاده می‌شود. اما اینکه این مواد چه خاصیتی دارند و چرا برای بدن لازم هستند، موضوعی است که ما به آن پرداخته‌ایم.

حبوبات، سبزیجات و لبنیات، مواد اصلی انواع آش

حبوبات، سبزیجات و لبنیات مثلث اصلی تشکیل دهنده انواع آش است که خواص زیر را دارا هستند:

۱: حبوبات: حبوبات تقریبا در تمام انواع آش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دانه‌های ریز سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی هستند که برای سلامت بدن مفید است و در انواع رژیم معمولا استفاده می‌شود. حبوبات حاوی مقادیر خوبی از فیبر هستند که به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و می‌تواند نقش موثری در کاهش وزن داشته باشد.

۲: سبزیجات: مصرف سبزیجات به دلیل داشتن ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر برای سلامت بدن مهم استو استفاده از آنها ارزش غذایی آش‌ها را بالا می‌برد. مصرف کافی سبزیجات می‌تواند از بروز برخی بیماری‌های مزمن مانند دیابت، سرطان، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند.

۳:لبنیات: استفاده از لبنیاتی مانند ماست و دوغ علاوه بر داشتن کلسیم، در سوزاندن چربی تاثیر بسزایی دارد و استفاده آنها در برخی از آش‌ها در کاهش وزن مفید است.

رژیمی‌های چه نوع آش‌هایی بخورند؟

اگرچه انواع آش خاصیت بالایی دارد، اما افرادی که به دنبال رژیم غذایی هستند باید در انتخاب و پخت این غذای خوشمزه به نکات زیر توجه کنند:

۱: افراد رژیمی باید آش‌های سبک را انتخاب کنند. آش‌هایی که معمولا حاوی مقدار کمی حبوبات، رشته یا جو و در مواردی هم مقداری گوشت یا مرغ هستند. برخی آش‌ها، حجم بالایی از حبوبات، رشته و حتی برنج دارند و خیلی‌ها آنها را با نان میل می‌کنند. آش‌هایی که با نان خورده می‌شوند، دیگر ویژگی یک غذای کم‌کالری را ندارند و کمکی هم به روند کاهش وزن نمی‌کنند.

۲: افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند آش‌های به اصطلاح ترش مانند آش آبغوره، آش گوجه، آش آلو و ... را می‌توانند در رژیم خود بگنجانند. این آش‌ها کالری کمی داشته، به تحریک ترشحات معده کمک کرده و بهبود هضم و متابولیسم بدن را به همراه دارند.

 

همشهری

لینک کوتاه کپی لینک

نظر شما