شناسهٔ خبر: 66906478 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیرکل سازمان ملل با محکوم کردن حمله اسرائیل به رفح، خواستار آتش بس فوری شد

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد حملات هوایی  ۲۶ مه اسرائیل به اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح را به شدت محکوم و بر درخواست خود برای برقراری آتش بس فوری و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد حملات هوایی ۲۶ ماه مه به چادرهای پناهجویان در رفح را به شدت محکوم می کند. او از تصاویر کشته ها و مجروحان از جمله بسیاری از کودکان کوچک غمگین شده است. همانطور که دبیرکل قبلاً گفته است، وحشت و رنج باید فوراً متوقف شود.

دوجاریک تصریح کرد: ««دبیر کل سازمان ملل برای بیش از ۳۶ هزار فلسطینی و حدود یک هزار و ۵۰۰ اسرائیلی که در خشونت های بی امان از جمله اقدامات وحشتناک تروریستی حماس و سایر گروه های مسلح فلسطینی در اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تداوم حمله ویرانگر اسرائیل به غزه, شلیک بی رویه راکت به سمت اسرائیل کشته شده اند، متاسف است. فاجعه انسانی در غزه اکنون با چشم انداز قحطی ساخته دست بشر تشدید شده است.»»

سخنگوی سازمان ملل گفت: دبیرکل بر خواست خود برای آتش بس و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها تاکید می کند. او دستورات اخیر دادگاه لاهه را یادآور می شود که لازم الاجرا بوده و باید به آنها عمل شود.

دوجاریک تاکید کرد: مقامات اسرائیلی باید اجازه، تسهیل و امکان ارسال فوری، ایمن و بدون مانع کمک های بشردوستانه به نیازمندان را بدهند و تمام گذرگاه ها باید مطابق با قطعنامه ۲۷۲۰ (۲۰۲۳) شورای امنیت باز باشد. سازمان‌های بشردوستانه باید دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع برای دسترسی به غیرنظامیان نیازمند در سراسر غزه، مطابق با قطعنامه ۲۷۱۲ (۲۰۲۳) شورای امنیت داشته باشند.

او تاکید کرد: ما باید به سرعت برای بازگرداندن امنیت، عزت و امید به مردم آسیب دیده تلاش کنیم. این امر مستلزم تلاش های فوری برای حمایت و تقویت دولت جدید فلسطین و نهادهای آن، از جمله آماده سازی تشکیلات خودگردان فلسطین برای بر عهده گرفتن مجدد مسئولیت های خود در غزه است. همچنین باید با گام های ملموس و غیرقابل برگشت برای ایجاد افق سیاسی پیش برویم.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: ویرانی ها و بدبختی های هفت ماه گذشته نیاز مطلق اسرائیلی ها، فلسطینی ها، کشورهای منطقه و جامعه بین المللی گسترده تر برای انجام گام های فوری جهت ورود مجدد به مسیر دستیابی به راه کار دو کشوری را تقویت می کند. سازمان ملل به حمایت از همه این تلاش ها ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خبرنگاری از دوجاریک پرسید:  آیا دبیرکل سازمان ملل خواستار برکناری حماس از قدرت است؟ سخنگوی سازمان ملل پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل مانند گذشته خواستار بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به قدرت در غزه است. تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان نماینده مردم فلسطین و همکار ما شناخته شده است.

این خبرنگار مجددا پرسید: سازمان ملل در خصوص ظرفیت سازی و توانمندسازی تشکیلات خودگردان فلسطین صحبت کرده است. منظور از این عبارت ها چیست؟ دوجاریک پاسخ داد: این عبارت ها به معنی ایجاد ظرفیت لازم در تشکیلات خودگردان فلسطین برای فعالیت و اداره و ارائه تمام کمک های لازم به آن است. مقامات اسرائیلی همچنین باید اطمینان حاصل کنند که درآمد مالیاتی تشکیلات خودگردان فلسطین به آنها باز می گردد.

به گزارش ایرنا، ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر امروز سه شنبه به وقت محلی (نیویورک) نشستی غیر علنی به درخواست کشور الجزایر درباره حمله اسرائیل به رفح پشت درهای بسته برگزار می کند.

دیوان بین المللی دادگستری روز جمعه با ۱۳ رای موافق و ۲ رای مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم اسرائیل در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

اسرائیل همچنین به بهانه نابودی حماس به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفته‌اند، حمله کرده است که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

وزارت بهداشت غزه در دویست و سی‌ و پنجمین روز جنگ، اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا به امروز به ۳۶ هزار و ۹۶ نفر افزایش یافته و آمار مجروحان این جنایات نیز به ۸۱ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.

نظر شما