شناسهٔ خبر: 66893893 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

نخست وزیر اسپانیا: کشور مستقل فلسطین تنها راه برای دستیابی به صلح است

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در اظهاراتی پیرامون به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی اسپانیا گفت: مسئله به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نه تنها یک موضوع عدالت تاریخی است، بلکه همه ما به دنبال برقراری صلح هستیم و تنها راه برای دستیابی به صلح، ایجاد یک کشور فلسطینی است که در کنار اسرائیل زندگی کند. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در اظهاراتی پیرامون به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی اسپانیا گفت: مسئله به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نه تنها یک موضوع عدالت تاریخی است، بلکه همه ما به دنبال برقراری صلح هستیم و تنها راه برای دستیابی به صلح، ایجاد یک کشور فلسطینی است که در کنار اسرائیل زندگی کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری برنا، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در اظهاراتی پیرامون به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی اسپانیا گفت: مسئله به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نه تنها یک موضوع عدالت تاریخی است، بلکه همه ما به دنبال برقراری صلح هستیم و تنها راه برای دستیابی به صلح، ایجاد یک کشور فلسطینی است که در کنار اسرائیل زندگی کند.

وی افزود: اسپانیا کشور یکپارچه فلسطین را با پایتختی بیت المقدس شرقی پیش بینی می‌کند.

سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در ادامه سخنان خود بر چشم‌انداز این کشور برای فلسطینی یکپارچه و متصل از نظر جغرافیایی تاکید کرد.

سانچز گفت: دولت فلسطین باید قابل دوام باشد، کرانه باختری و غزه با یک کریدور به هم متصل شوند و بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت آن باشد، همچنین این کشور باید تحت حکومت قانونی اقتدار ملی فلسطین متحد شود.

وی افزود: به رسمیت شناختن فلسطین از سوی اسپانیا نباید روابط این کشور با اسرائیل را که آن را "ملت دوست" می‌داند و می‌خواهد "محکم‌ترین روابط ممکن" را تقویت کند، به خطر بیاندازد.

او همچنین گفت که اسپانیا به رد کردن حماس که آن را یک "سازمان تروریستی" می‌داند، ادامه می‌دهد.

سانچز گفت: اتخاذ تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در راستای قطعنامه‌های سازمان ملل است و علیه هیچ طرفی نیست.

طبق گزارش الجزیره، وی افزود: اکنون اولویت پایان دادن به بحران بی‌سابقه غزه است و گذرگاه‌ها باید باز شوند. ما هیچ تغییری در مرز‌های ۱۹۶۷ را بدون توافق اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به رسمیت نمی‌شناسیم. تنها راه صلح راه حل ۲ دولتی است. ما خواستار آتش بس دائمی در غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه و آزادی اسیران هستیم.

سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در پایان سخنان خود سه گام فوری را که این کشور می‌خواهد یک کشور فلسطینی قوی ایجاد کند، تشریح کرد:

۱- پایان فوری جنگ در غزه، از جمله "آتش بس دائمی"، ورود کمک‌های بشردوستانه و آزادی اسرا.

۲- روند اصلاحات به رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین.

۳- کنفرانس بین المللی صلح برای اجرای راه حل دو دولتی.

کدام کشور‌ها، کشور سرزمین‌های فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟

کشور فلسطین به طور رسمی توسط سازمان آزادیبخش فلسطین در نوامبر ۱۹۸۸ اعلام شد. این کشور مدعی حاکمیت بر سرزمین‌های فلسطینی به رسمیت شناخته شده بین المللی از جمله کرانه باختری و نوار غزه بود. بر اساس گزارش World Population Review، از ۲۲ می، ۱۴۰ کشور به طور رسمی کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.

٧٠ درصد کشورهاى جهان کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.  برخی از متحدان آمریکا در حال پیوستن به آنها هستند.  ایرلند، نروژ و اسپانیا اعلام کردند که همزمان با ادامه جنگ بین اسرائیل و حماس، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. در هفته‌های اخیر، ایرلند در دیدار با مقام‌های اسپانیا، اسلوونی، بلژیک، نروژ و مالت درباره پتانسیل به رسمیت شناختن کشور فلسطین صحبت کرده است. این کشور‌ها به طور گسترده با ایرلند موافق هستند که اتحادیه اروپا باید سرزمین‌های فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

فهرست کامل کشور‌هایی که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند: افغانستان، آلبانی، الجزایر، آنگولا، آنتیگوا و باربودا، آرژانتین، آذربایجان، بحرین، بنگلادش، بلاروس، بلیز، بنین، بوتان، بولیوی، بوسنی و هرزگوین، بوتسوانا، برزیل، برونئی، بلغارستان، بورکینافاسو، بوروندی، کامبوج، کیپ ورد، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، شیلی، چین، کلمبیا، کومور، کاستاریکا، کوبا، قبرس، جمهوری چک، جمهوری دموکراتیک کنگو، جیبوتی، دومینیکا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، مصر، السالوادور، گینه استوایی، اسواتینی، اتیوپی، گابن، گرجستان، غنا، گرانادا، گواتمالا، گینه، گینه بیسائو، گویان، هائیتی، هندوراس، مجارستان، ایسلند، هندوستان، اندونزی، ایران، عراق، ساحل عاج، اردن، قزاقستان، کنیا، کویت، قرقیزستان، لائوس، لبنان، لسوتو، لیبریا، لیبی، ماداگاسکار، مالاوی، مالزی، مالدیو، مالی، مالت، موریتانی، موریس، مغولستان، مونته نگرو، مراکش، موزامبیک، نامیبیا، نپال، نیکاراگوئه، نیجر، نیجریه، کره شمالی، عمان، پاکستان، پاپوآ گینه نو، پاراگوئه، پرو، فیلیپین، لهستان، قطر، جمهوری کنگو، رومانی، روسیه، رواندا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا سنت، وینسنت و گرنادین‌ها، سائوتومه و پرنسیپ، عربستان سعودی، سنگال، صربستان، سیشل، سیرا لئون، اسلواکی، سومالی، آفریقای جنوبی، سودان جنوبی، سری لانکا، سودان، سورینام، سوئد، سوریه، تاجیکستان، تانزانیا، تایلند، گامبیا، تیمور شرقی، تونس، ترکیه، ترکمنستان، اوگاندا، اوکراین، امارات متحده عربی، اروگوئه، ازبکستان، وانواتو، شهر واتیکان، ونزوئلا، ویتنام، صحرای غربی، یمن، زامبیا و زیمبابوه.

انتهای پیام/