شناسهٔ خبر: 66883991 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در پی درگیری مصر و رژیم اسرائیل در گذرگاه رفح؛

ادعای ارتش اشغالگر: نیروهای مصری اول اقدام به تیراندازی کردند

تهران- ایرنا- به دنبال حادثه بی سابقه تیراندازی متقابل نظامیان مصری در گذرگاه رفح با نظامیان صهیونیست و کشته شدن ۲ نظامی مصری، ارتش اشغالگر مدعی شد که آغازکننده این درگیری، طرف مقابل بوده‌است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های عربی، ارتش رژیم صهیونیستی با اعلام اینکه ساعاتی پیش حادثه تیراندازی در مرز با مصر رخ داد، افزود: این حادثه در حال بررسی است و تماس هایی با طرف مصری در جریان است.

رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از منابعی، ارتش مصر را به آغاز تیراندازی متهم کرد.

شبکه العربیه نیز به نقل از منابع خود اعلام کرد تماس هایی بین مصر و رژیم صهیونیستی برای بررسی این حادثه امنیتی در گذرگاه رفح برقرار شده است.

ساعاتی پیش کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی مدعی شد: در اتفاقی بی‌سابقه، نظامیان مصری مستقر در مرز رفح به سمت نظامیان اسرائیلی اقدام به تیراندازی کردند.

بر اساس گزارش‌های مختلف در جریان این درگیری، ۲ سرباز ارتش مصر کشته شدند.

با وجود اعلام این خبر، ارتش رژیم اسرائیل دستور داده است تا رسانه‌های صهیونیستی از پرداختن به آن خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس معاهده سازش مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۹، محور فیلادلفیا یا صلاح الدین به عنوان یک منطقه حائل در داخل نوار غزه و به موازات مرز با مصر به طول ۱۴ کیلومتر از گذرگاه کرم ابوسالم تا ساحل غزه در دریای مدیترانه ایجاد شد.

رژیم صهیونیستی تا سال ۲۰۰۵ کنترل محور فیلادلفیا را به عنوان بخشی از حوزه قضایی تحت اختیار خود در دست داشت اما با عقب‌نشینی از این منطقه کنترل آن را به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. نیروهای تشکیلات خودگردان تا سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را بر عهده داشتند. در همان سال پس از مذاکراتی هجده ماهه توافق امنیتی جدید میان قاهره- تل‌آویو به امضا رسید که بر اساس آن ۷۵۰ نفر از گارد مرزی مصر اجازه خواهند داشت مجهز به سلاح‌های سبک در این منطقه حضور پیدا کنند. براساس این توافق قرار بود نیروهای امنیتی مصر از نفوذ و انتقال غیرقانونی کالا یا تجهیزات نظامی به غزه جلوگیری کنند.

پس از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، مقامات امنیتی رژیم اشغالگر ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونل‌های زیر زمینی محور فیلادلفیا در جنوب غربی غزه است. برهمین اساس تل‌آویو با اعزام هیاتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای خود در این منطقه و نصب دوربین‌ها و حسگرهای نظارتی شده است. با وجود تاکید کابینه راستگرای نتانیاهو بر تحقق این خواسته اما به نظر نمی‌رسد دولت مصر به دلیل ملاحظات سیاسی- امنیتی تمایلی به اجرای این خواسته داشته باشد.