شناسهٔ خبر: 66876302 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سیل در افغانستان؛ «تداوم آوارگی مردم، انسداد راههای مواصلاتی و انتقاد از امداد رسانی» /گزارش شفقنا افغانستان

صاحب‌خبر -

شفقنا افغانستان – در روزهای اخیر سیل در استان های شمال، شمال شرق و غرب افغانستان همچنان از مردم این کشور قربانی گرفته و ویرانی گسترده به بار آورده است.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، بر اساس اطلاعات مسئولان محلی طالبان، استان های بدخشان، بغلان، فاریاب، سمنگان و غور در روزهای اخیر باردیگر شاهد بارندگی و سیل بوده است.

مسئولان محلی طالبان اعلام کرده اند که سرازیر شدن سیل در این استان ها دستکم جان 12 نفر را گرفته است و صدها خانه را ویران و صدها جریب زمین کشاورزی را تخریب کرده است.

بر اساس آماری که مسئولان محلی طالبان در بدخشان ارائه کرده اند، سرازیر شدن در شهر فیض آباد، مرکز این استان جان 10 عضو یک خانواده را گرفته است.

منابع محلی در استان بغلان نیز گزارش داده اند که سیل در شهرستان دوشی این استان دست کم جان دو نفر را گرفته است و خسارات گسترده برجای گذاشته است.

استان های سمنگان و غور نیز شاهد سرازیر شدن سیل بوده است که باعث خسارات گسترده و افزایش آوارگی مردم شده است.

سیل های روزهای اخیر در حالی جاری شده است که با آغاز فصل بهار، موج بارندگی و سیل آنی، استان های مختلف افغانستان را درنوریده و هزاران خانه را ویران و هزاران نفر را آواره کرده است.

«ویرانی هزاران خانه و بی سرپناهی هزاران نفر»

با تداوم بارندگی و سرازیر شدن سیل، آوارگی سیل زدگان در استان های مختلف افغانستان نیز ادامه یافته است و بسیاری از آنها حتی به سرپناه مؤقت دسترسی ندارند.

بر اساس تازه ترین آمار دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد، سیل در سه استان بدخشان، بغلان و تخار در شمال شرق افغانستان زندگی 60 هزار نفر را تحت تأثیر قرار داده و دست کم جان 347 نفر را گرفته است.

این نهاد در گزارش خود گفته است که سیل در این استان ها همچنین یک هزار و 651 نفر را زخمی کرده، هفت هزار و 600 خانه را یا ویران کرده و یا آسیب زده است و پنج هزار خانواده را آواره کرده است.

دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد همچنین گفته است که سیل در استان فاریاب در شمال افغانستان، جان 84 نفر را گرفته، پنج نفر را زخمی کرده و باعث مفقود شدن 40 نفر دیگر شده است.

بر اساس گزارش این نهاد، سیل در فاریاب هزار و 870 خانه را یا ویران کرده و یا آسیب زده، 150 دکان را زیر آب برده، 700 جریب زمین کشاورزی را از بین برده است، 900 رأس دام را تلف کرده و 30 هزار تاک انگور و باغ میوه را ویران کرده است.

اوچا گفته است که موج دوم سیلاب در استان غور در غرب افغانستان نیز دستکم جان 50 نفر را گرفته است، شش هزار خانه و یک هزار و 200 خانه را تخریب کرده است. این خسارات علاوه بر خساراتی است که موج اول سیل در این استان برجا گذاشت.

بر اساس آمار وزارت مهاجران طالبان، در موج اول سیل، تنها در شهرستان مرغاب غور، یک هزار و 73 خانه آواره شدند.

«زندگی پای کوها و انتقاد از عدم دریافت کمک»

پس از سرازیر شدن موج دوم سیلاب در استان شیعه نشین غور، به ویژه در شهرستان مرغاب این استان، صدها نفر برای نجات جان شان به کوه ها پناه بردند.

مسئولان محلی طالبان در غور اعلام کرده است که بیش از یک هفته می شود که این افراد همچنان در کوه ها و در فضای باز زندگی می کنند.

میرآقا مصلح، معاون فرماندار طالبان برای شهرستان مرغاب می گوید که سیل زدگان در این شهرستان هنوز در فضای باز و در کوه ها زندگی می کنند و «حتی نان خشک» برای خوردن ندارد.

او می گوید که وضعیت طوری است که ساکنان روستاهای همجوار شهرستان مرغاب، کارزار جمع آوری «نان خشک» راه اندازی کرده اند و سیل زدگان این شهرستان از این طریق تا اکنون زنده مانده اند.

در سایر استان های افغانستان نیز سیل زدگان از عدم دریافت کمک شکایت دارند و می گویند که ضرورت است که نهادهای امداد رسان و طالبان، به صورت فوری به آنان کمک کنند تا از وقوع یک فاجعه جلوگیری شود.

دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز وضعیت اضطراری سیل زدگان از جمله در غور را تأیید کرده است و گفته است که فوری ترین نیاز آنان آب، غذا و سرپناه است.

«انسداد راه های مواصلاتی و دشواری امداد رسانی»

همزمان با انتقادها از روند امداد رسانی به سیل زدگان در استان های مختلف افغانستان، نهادهای امداد رسان و مسئولان طالبان می گویند که انسداد راههای مواصلاتی باعث شده است که به شماری از شهرستان ها و روستاها هنوز رسیدگی نشود.

دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد تأیید کرده است که همکاران این نهاد از جمله هنوز نتوانسته اند به شهرستان مرغاب در غور و شهرستان های «بلچراغ» و «خیبر» در فاریاب، بروند و به سیل زدگان کمک کنند.

این نهاد دلیل آن را مسدود بودن راههای مواصلاتی براثر سرازیرشدن سیل گفته است و افزوده است که آنها تلاش می کنند با استفاده از راههای بدیل خود را به این شهرستان ها برسانند.

در استان سمنگان نیز راههای مواصلاتی دو شهرستان «خرم سارباغ» و «روی دو آب» بیش از یک هفته است که براثر سیلاب مسدود است و هنوز نهادهای امداد رسان نتوانسته اند به سیل زدگان در این شهرستان ها رسیدگی کنند.

همزمان با افزایش نگرانی ها از عدم دسترسی سیل زدگان در استان های مختلف افغانستان، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که روزانه به 22 هزار در مناطق سیل زده، آب پاک می رساند و برای هر نفر در روز 15 لیتر آب برای آشامیدن، پخت و پز و حمام کردن کمک می کند.

نهادهای امداد رسان می گویند که سرازیر سیل و ویرانی گسترده آن، بحران بشری موجود در افغانستان را تشدید کرده است و شمار افراد نیازمند را افزایش داده است.

پیش از آن سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که دست کم 23.7 میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک های بشردوستانه دارند، اما با سرازیر شدن سیل های اخیر، احتمال افزایش چشم گیر این آمار وجود دارد.

نظر شما