شناسهٔ خبر: 66867239 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ابراز نگرانی ترکیه از وضعیت مسلمانان روهینگیا

ترکیه در واکنش به تشدید درگیری‌ها در میانمار و شرایط مسلمانان این کشور ضمن ابراز نگرانی از وضعیت این اقلیت، خواستار رعایت قوانین بین‌المللی در این منطقه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه نگرانی شدید خود را از تشدید درگیری بین ارتش میانمار و گروه‌های قومی مسلح که به افزایش تلفات غیرنظامیان در ماه‌های اخیر منجر شده است، ابراز کرد.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با نگرانی زیاد درگیری‌های شدید و افزایش تلفات غیرنظامیان در میانمار در ماه‌های اخیر را دنبال می‌کنیم.

در این بیانیه آمده است: ما عمیقاً از گزارش‌های اخیر مبنی بر حملات علیه غیر نظامیان در ایالت راخین، به ویژه مسلمانان آراکان (روهینگیا) و تخلفاتی که منجر به آواره شدن ده‌ها هزار نفر شده است، متأسفیم.

وزارت امور خارجه ترکیه از طرف‌های درگیر خواست تا قواعد قانون بین‌المللی و قانون انسانی بین‌المللی را رعایت کنند، از غیر نظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی محافظت کنند، از اقداماتی که باعث افزایش درگیری‌های قومی یا مذهبی می‌شود، از جمله سربازگیری اجباری، اجتناب کنند و اجازه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه فوری و بی وقفه به منطقه را بدهند. 

هزاران مسلمان روهینگیا که قبلاً به شهر بوتیداونگ در مرز با بنگلادش پناه برده بودند، اخیراً به دلیل تشدید درگیری‌ها بین نیروهای دولتی و سازمان «ارتش آراکان» که نام خود را به «آراخا» تغییر نام داد، مجبور به ترک این شهر شدند.

نای سان لوین، یکی از بنیانگذاران اتحادیه روهینگیا آزاد، در سخنانی به آسوشیتدپرس گفت که قتل‌های گزارش نشده زیادی توسط اعضای ارتش آراکان و ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا انجام شده است.

در سال 2012، درگیری‌هایی بین بودایی‌ها و مسلمانان در ایالت راخین در میانمار رخ داد، هزاران نفر کشته شدند که بیشتر آن‌ها مسلمان بودند و صدها خانه و محل کار به آتش کشیده شد.

ارتش میانمار و ملی‌گرایان بودایی به بهانه حملات به پست‌های مرزی راخین در 25 اوت 2017، خشونت‌های گسترده‌ای را آغاز کردند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، تعداد افرادی که پس از آگوست 2017 از سرکوب و آزار و اذیت در آراکان فرار کرده و به بنگلادش پناهنده شدند، از 900 هزار نفر گذشته است.

سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی با تصاویر ماهواره‌ای که منتشر کردند ثابت کردند که صدها روستا ویران شده است.

انتهای پیام

نظر شما