شناسهٔ خبر: 66858592 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کنترل قند خون بیماران دیابتی با داروی ترکیبی خوراکی ایرانی

متخصصان یک شرکت داروسازی موفق به تولید یک داروی خوراکی ترکیبی شدند که در آن از فن آوری آزادسازی آهسته رهش و سریع برای مواد مؤثره دارو برای کنترل بهینه و طولانی قند خون در بیماران دیابتی استفاده شده است.

صاحب‌خبر -

توسط متخصصان یک شرکت دارویی محقق شدتولید داروی ترکیبی خوراکی دیابت در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، متخصصان یک شرکت داروسازی موفق به تولید یک داروی خوراکی ترکیبی دیابت شدند که برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قابل استفاده است.

بر اساس این گزارش،  دیابت نوع ۲ که در گذشته به عنوان دیابت بزرگسالان شناخته می‌شد، حدود ۹۰ درصد موارد دیابت را تشکیل می‌دهد. این نوع دیابت که با قند خون بالا، مقاومت به انسولین و کمبود نسبی انسولین مشخص می‌شود در درجه اول در نتیجه چاقی و عدم ورزش رخ می‌دهد. برخی از افراد از نظر ژنتیکی بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به آن هستند.

به گفته رضا کریمی مستوفی، مدیرعامل این شرکت، این دارو که ترکیبی از متفورمین، امپاگلیفلوزین و لیناگلیپتین است با سه ساختار اثر متفاوت، قند خون را در بیماران دیابتی کاهش می‌دهد. در تولید این دارو ترکیبی از فن آوری آزادسازی آهسته رهش و آزادسازی سریع برای مواد مؤثره دارو برای کنترل بهینه و طولانی قند خون در بیماران دیابتی استفاده شده است.

وی با اشاره به آمار‌های متفاوتی که از مبتلایان دیابت در کشور منتشر می‌شود، گفت: حداقل ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور از بیماری دیابت رنج می‌برند و نزدیک به نیمی از این مبتلایان از این بیماری خود آگاه نیستند. امروزه، استفاده از دارو‌های ترکیبی با کمترین تعداد قرص مصرفی در روز و با اثربخشی بالا، تحولی بزرگ در کنترل بیماری دیابت ایجاد کرده و موفقیت درمان را افزایش داده است.

مستوفی خاطرنشان کرد: امپاگلیفلوزین موجود در این قرص با کاهش مرگ و میر ناشی از عوارض بیماری‌های قلبی-عروقی، نارسایی قلبی یا بیماری‌های کلیوی دیابتی همراه است.

مصرف این دارو در افراد دیابتی می‌تواند ریسک مشکلات مربوط به نارسایی قلب و عروق و کلیه را کاهش دهد.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به تلاش‌های گسترده فناوران این شرکت برای مقابله با بیماری دیابت گفت: این مجموعه داروسازی پیش از این با تولید دارو‌هایی از جمله گلوکوفاژ، امپاور، امپاور پلاس، دیپتا، دیپتا پلاس، سیگومت، گلایپاور، گلوداپ، گلوداپلاس، گلوکوانس، گلیستا، گلیکوور و … به درمان دیابت در کشور کمک کرده است.

مستوفی تصریح کرد: این دارو با فناوری روز در  این شرکت داروسازی  تولید شده و  اردیبهشت سال جاری در دسترس بیماران دیابتی قرار گرفته است.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به تولید نزدیک به ۴۰۰ محصول دارویی در ۱۵ حوزه درمانی در این شرکت که طیف گسترده‌ای از دارو‌های بیماری‌های عمومی تا آنکولوژی و دارو‌های پرخطر، هورمونی و بیولوژیک را شامل می‌شود گفت: این مجموعه دارویی که در زمینه تولید مواد اولیه دارویی و مکمل‌ها هم فعالیت دارد در زمینه تولید داروهی شیمیایی و بیولوژیک برای کنترل و درمان بیماری‌های غیر واگیر برنامه‌های زیادی در دست اجرا دارد.

نظر شما