شناسهٔ خبر: 66856695 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خط ۶ سامانه ۱۹۰ به طرح جوانی جمعیت اختصاص یافت/پیشگیری از سقط جنین غیرقانونی

تهران - ایرنا- مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت از سامانه ۱۹۰ به عنوان راه ارتباطی مردم با این وزارتخانه یاد کرد و از اختصاص خط ۶ این سامانه برای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وبدا، علیرضا رحیم نیا با بیان اینکه داخلی های سامانه ۱۹۰ از ۶ خط در ابتدای کار دولت به ۹ خط رسیده است، افزود: یکی از خطوط مهم ایجاد شده در این سامانه، خط ۶ برای رسیدگی به مشکلات قانونی جوانی جمعیت بوده است.

وی افزود: بر اساس قانون جوانی جمعیت، مدت دوره طرح تعهد خدمت برخی از همکاران ما در حوزه سلامت باید کاهش می یافت و یا جابجا می شدند همچنین گزارش های مربوط به سقط جنین غیرقانونی در مراکز درمانی و یا عدم رضایت مادران باردار نسبت به سقط، به این خط از سامانه ۱۹۰ مربوط می شود.

مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: گزارش های مربوط به مشکلات قانون جوانی جمعیت بلافاصله توسط معاونت های مربوطه و همچنین واحدهای بازرسی دانشگاه های علوم پزشکی بررسی و نتایج آن به تماس گیرندگان، اطلاع داده می شود. خوشبختانه برای بسیاری از موارد سقط جنین غیرقانونی و یا تمام مواردی که مادران باردار، مخالف سقط جنین بوده اند، اقدامات لازم انجام و از سقط جنین، پیشگیری شده است.


رحیم نیا ادامه داد: تصاویر تولد نوزادانی که با پیگیری سامانه ۱۹۰ و وزارت بهداشت از سقط نجات یافته اند برای ما ارسال شده که به عنوان آلبوم افتخار وزارت بهداشت در راستای حفظ نفوس و رشد جمعیت، ماندگار شده است.

بر اساس جدیدترین آمار وزارت بهداشت، سال گذشته میزان موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال رشد ۲.۴۳ درصدی داشته است؛ سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوزاد متولد شد. در حالی که سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی رقم در حوزه جمعیت خورده است به طوری که میزان موالید مادران در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسیده و روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد و زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ درصد و آمار میزان زایمان سوم از ۱۶ درصد در سال ۹۸ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.