متخصصان در این مطالعه، ترجیح غذایی حدود ۱۲۸ هزار سالمند را پیگیری کردند. در این پژوهش به جای تمرکز بر بررسی آثار رژیم غذایی خاص بر سلامتی، ارتباط بین غذاهایی که افراد دوست دارند و دوست ندارند و سلامت روان و سلامت شناختی آنها ارزیابی شد.
متخصصان پس از تجزیه و تحلیل دادهها متوجه شدند افرادی که به انواع غذاها و طعمها علاقه داشتند، از سلامت روان و احساس رضایت درونی بیشتری برخوردار بودند و در آزمونهای شناختی، نسبت به افراد بدغذا که فقط خوراکیهای محدودی میخورند، بهتر عمل کردند.
متخصصان دریافتند ترجیح غذایی ۵۷ درصد پاسخدهندگان در این ۱۰ گروه غذایی عموما متعادل بود اما بقیه در انتخابهایشان حساستر بودند. یک گروه (۱۸ درصد) غذاهای بدون نشاسته یا کمنشاسته را ترجیح دادند و پنج درصد دیگر رژیم گیاهخواری را. در حالی که یک گروه ۱۹ درصدی ترجیح میدادند پروتئین بیشتر و فیبر کمتر مصرف کنند.
برخی از این یافتهها با ایدههای متداول درباره تغذیه سالم متفاوت بود. برای مثال افرادی که میوهها و سبزیجات را به غذاهای سرشار از پروتئین ترجیح میدادند، آنچه بیشتر در رژیم غذایی گیاهخواری رایج است، بیشتر مستعد ابتلا به اضطراب، افسردگی و سایر ناراحتیهای روانی بودند.
شرکتکنندگان دیگری هم که رژیم غذایی با پروتئین بالا و فیبر کم را ترجیح میدهند، نشانههای اضطراب بیشتر و احساس رضایت و آرامش روانی کمتری را گزارش کردند.∎
نظر شما