شناسهٔ خبر: 66802168 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

پیشروی روس‌ها در خارکیف در سایه مشکلات ارتش اوکراین

روستای کلیچیووکا از جمله روستاهایی بود که ارتش اوکراین در جریان ضد حمله نه چندان موفق خود در تابستان سال گذشته آن را آزاد کرده بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که روستای «کلیچیووکا»را در استان دونتسک اوکراین به اشغال خود در آورده است.

وزارت دفاع روسیه مدعی شد که تلفات ارتش اوکراین در 24 ساعت گذشته به 1330 نفر رسیده است.

روستای کلیچیووکا از جمله روستاهایی بود که ارتش اوکراین در جریان ضد حمله نه چندان موفق خود در تابستان سال گذشته آن را آزاد کرده بود.

در همین حال، به گزارش یورونیوز خدمه اوکراینی سامانه توپخانه‌ای هویتزر در منطقه خارکیف، نزدیک مرز روسیه که شبانه‌روز مترصد مقابله با تهاجم نیروهای روسیه هستند سرانجام مهمات مورد نیاز برای جلوگیری از پیش‌روی روس‌ها را دریافت می‌کنند.

 مدافعان اوکراینی ماه‌ها به دلیل کمبود گلوله‌های توپخانه و سایر سلاح‌ها با مشکل مواجه بودند، چرا که کنگره آمریکا میلیاردها دلار کمک نظامی را به این کشور به تعویق انداخته بود.

به گزارش رویترز، این در حالیست که نیروهای روسیه همزمان با بحث و مشاجره قانونگذاران آمریکایی در واشنگتن بر سر تصویب این کمک نظامی، با حمله به خط مقدم، پیش‌روی‌هایی را در جبهه شرقی انجام دادند.

توپچی‌های اوکراینی می گویند کمبود‌های فلج‌کننده‌ای که پیش‌تر با آن روبرو بودند اکنون با تصویب دیرهنگام بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری تا حدی در حال برطرف شدن است.

به گفته نیروهای مستقر در مناطق شمالی استان خارکیف، نبردها در این منطقه نسبت به مأموریت قبلی آنها در باهموت، شهری واقع در شرق اوکراین که سال گذشته توسط روسیه تصرف شد و ماه‌ها نبرد آن را به ویرانه‌ای تبدیل کرد، شدیدتر است.

پاولو، توپچی تیپ هجومی ۹۲ ارتش اوکراین که جزو خدمه یک سامانه هویتزر است، می‌گوید: «اینجا شبانه روزی است، سربازان پیاده نظام آنها به طور مداوم حمله می کنند، ما هم به دفع حملات آنها ادامه می دهیم. حداقل تلاش می کنیم آنها را متوقف کنیم.»

این سرباز اوکراینی می‌افزاید: «ما قبلا در منطقه باهموت مستقر بودیم، حالا به اینجا منتقل شده‌ایم. اینجا نبردها شدیدتر است. در باهموت از گلوله خبری نبود اما اینجا لااقل مهمات به دستمان می‌رسد،آنها شروع به تحویل مهمات کرده‌اند؛ حالا دست کم تجهیزات و امکاناتی برای دفاع در اختیار داریم.»

نیروهای روسی اوایل ماه جاری از خطوط مرزی در این منطقه عبور کردند و حالا ادعا می کنند که حدود دوازده روستا را تصرف کرده‌اند.

شهر ووفچانسک، که در فاصله ۵ کیلومتری (سه مایلی) داخل مرز قرار دارد، همچنان کانون این حملات است.

نیروهای اوکراینی کنترل حدود ۶۰ درصد شهر را در اختیار دارند و برای دفع حملات روسیه خانه به خانه در حال دفاع و نبرد هستند.

این نبرد مخاطرات و هزینه‌های سنگینی به همراه دارد؛ تسخیر ووفچانسک مهمترین دستاورد روسیه از زمان آغاز حمله خواهد بود؛ این در حالیست که خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین ۷۰ کیلومتر دورتر از این محل قرار دارد.

ویتالی، فرمانده واحد توپخانه تیپ هجومی ۹۲، به شهر شِبِکینو که در آنسوی مرز قرار دارد اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما آنها (نیروهای ارتش روسیه) را می بینیم که در جاده در حال تردد هستند و به سمت مواضع خود حرکت می‌کنند، تلاش می‌کنیم به آنها حمله کنیم تا بیشترین تلفات به آنها وارد شود.»

افسران با دقت تصاویر ارسالی توسط پهپاد را که بر فراز ووفچانسک گرفته شده، بررسی می کنند، دود از مناطق مختلف شهر به هوا برخاسته است.

نظامیان اوکراینی با بررسی تصاویر هوایی گرفته شده، وضعیت را ارزیابی کرده و محاسبات لازم را انجام می دهند.

دو تن از نیروهای اوکراینی مامور به خدمت در این تیپ توپخانه‌ای مامور بررسی وضعیت استتار مناسب هویتزر با شاخه‌های درختان هستند.

فرمانده واحد توپخانه تیپ هجومی ۹۲ اطمینان دارد که مهمات همچنان در راه است، زیرا همه از اهمیت حفظ این خطوط دفاعی آگاه هستند.

وی در این خصوص می‌گوید: «اگر بتوانیم نشان دهیم که در چنین شرایط وخیمی توان مهار حمله گسترده دشمن به خارکیف را داریم، دشمن دیگر جرات نخواهد کرد به کی‌یف، چرنیهیف، سومی یا منطقه پولتاوا حمله کند.»

 

روسیه بر سر «درگیری هسته‌ای با غرب» و دارایی‌‌های مسدود شده خود: خطر تشدید تنش‌ جدی است

کرملین طرح اتحادیه اروپا برای استفاده از سود حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه را نقض تمام هنجارهای سیستم اقتصادی جهانی دانست و تاکید کرد غرب علیرغم خطرات احتمالی از تعامل خودداری می‌کند.

دولت بلژیک روز گذشته اعلام کرد که کشورهای اتحادیه اروپا رسما طرحی را برای استفاده از سودهای حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه با هدف حمایت نظامی و تسلیحاتی از اوکراین تصویب کردند.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در یک نشست خبری با انتقاد از این تصمیم آن را محتاطانه خواند و گفت: «غرب پیامد‌های اجتناب ناپذیر و خطر بالقوه چنین تصمیماتی را برای خود می‌داند. به همین دلیل است که آنها به سراغ گزینه کم‌خطرتر (در مقابل مصادره همه دارایی‌ها) رفته‌اند».

او ادر ادامه افزود: «اما حتی این گزینه برای ما چیزی کمتر از سلب مالکیت نیست».

آقای پسکوف همچنین خاطرنشان کرد که مسکو اجرای این طرح را با دقت زیر نظر خواهد داشت و واکنش خود به چنین اقدامی را بررسی می‌کند.

پس از اعزام ده‌ها هزار نیروی نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، گروه هفت (G7) بلافاصله حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه را مسدود کرد.

انتظار می‌رود این دارایی‌ها تا سال ۲۰۲۷ حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد یورو سود به همراه داشته باشد. دیپلمات‌های اتحادیه اروپا می‌گویند که احتمالا اوکراین اولین قسط خود از سود دارایی‌های روسیه را در ماه ژوئیه دریافت کند.

جنگ روسیه در اوکراین تنش‌ها میان شرق و غرب را به بالاترین حد تنش از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ تا به امروز، رسانده است.

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور اولین مرحله از سلسله رزمایش‌های خود برای پرتاب سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه آغاز کرده‌‌اند.

به گفته ناظران روسیه با نمایش قدرت هسته‌ای خود در این رزمایش‌ها قصد دارد سیگنال هشدار دهنده‌ای ارسال کند تا غرب را از ورود عمیق‌تر به جنگ اوکراین بازدارد. هرچند کشورهای غربی تاکنون از اعزام نیرو به اوکراین خودداری کرده‌اند اما با در اختیار قرار دادن تسلیحات و اطلاعات به کی‌یف در این جنگ کمک کرده‌اند.

آقای پسکوف در پاسخ به سوالی در مورد خطر یک درگیری هسته‌ای گفت با وجود تشدید تنش‌ها در اروپا و درگیری‌های فعال در مناطق مختلف جهان پیش‌بینی‌ها در اینباره را سخت می‌‌کند.

او همچنین گفت: «تشدید بیشتر این تنش‌ها به ویژه در حوزه هسته‌ای بالقوه خطرناک است».

سخنگوی کرملین در ادامه تاکید کرد که «گفتگوی عمیق» دیپلماتیک راهی برای کاهش تنش‌های فزاینده بین روسیه و غرب، از جمله در حوزه هسته‌ای است، اما «غرب» علیرغم خطرات احتمالی از تعامل خودداری می‌کند.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما