شناسهٔ خبر: 66751494 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

واکنش‌های جهانی به سانحه هوایی برای بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و هیئت همراه او

صاحب‌خبر -

انتشار خبر سانحه برای بالگرد حامل ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی و هیئت همراه او در روز یکشنبه، که رسانه‌های داخلی از آن به عنوان «فرود سخت» نام می‌برند، با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی کشورهای مختلف جهان مواجه شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده شامگاه یکشنبه اعلام کرد که این وزارتخانه از نزدیک گزارش‌های مربوط به سانحه را دنبال می‌کند.

شارل میشل، رئیس شورای اروپا، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، «ما همراه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شرکایمان، وضعیت را از نزدیک رصد می‌کنیم.»

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای گفت مسکو اطلاعات مربوط به سانحه را از نزدیک رصد می‌کند و اعلام کرد روسیه آماده کمک به عملیات جستجوی بالگرد مفقودشده و تحقیقات درباره علت بروز سانحه است.

بنا بر اعلام وزارت امور اضطراری روسیه، گروهی متشکل از ۴۷ نیروی ویژه، و مجهز به ابزار با وضوح و قابلیت کنترل بالا و بالگرد، در حال آماده شدن و پرواز از مسکو به سمت تبریز است.

الهام علی‌اف، رئیس ‌جمهوری آذربایجان هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز پس از دیدار دوستانه با ابراهیم رئیسی، از خبر فرود اضطراری بالگرد حامل هیأت عالی‌رتبه ایرانی به شدت نگران شدیم ... جمهوری آذربایجان آماده ارائه انواع حمایت‌ها است.»

در ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری این کشور، در پیامی اعلام کرد آنکارا آماده ارائه هرگونه حمایت لازم به ایران است.

ترکیه همچنین اعلام کرد یک فروند پهپاد آکینجی و یک فروند بالگرد کوگار با قابلیت دید در شب را برای مشارکت در عملیات جستجو و نجات بالگرد حامل رئیس جمهوری ایران به محل حادثه اعزام کرده است.

همزمان، وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای بر «ایستادگی عربستان در کنار ایران در شرایط دشوار کنونی» تأکید کرد و از آمادگی ریاض برای ارائه هرگونه کمکی که ارگان‌های ایرانی به آن نیاز داشته باشند خبر داد.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، با انتشار پستی در ایکس نوشت: «خبر ناراحت‌کننده‌ای از ایران در مورد بالگرد سید ابراهیم رئیسی شنیدم. با نگرانی زیادی منتظر خبرهای خوب هستیم.»

در عراق، محمد شیاع السودانی نخست وزیر این کشور دستور کمک به حکومت ایران برای یافتن بالگرد ابراهیم رئیسی را صادر کرد.

بنا بر اعلام سخنگوی دولت عراق، «السودانی به وزارت کشور، هلال احمر عراق و طرف‌های مرتبط برای ارائه امکانات موجود به جمهوری اسلامی ایران برای یافتن بالگرد رئیس‌جمهوری ایران که در شمال این کشور ناپدید شده، دستور داده است.»

وزارت خارجه حکومت طالبان در افغانستان نیز اظهار امیدواری کرده است که گروه‌های نجات بتوانند با موفقیت رئیس‌ جمهوری، وزیر امور خارجه و همراهان او را نجات دهند و گفت «امارت اسلامی افغانستان در این وضعیت دشوار در کنار دولت و ملت ایران قرار دارد.»

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن ابراز تاسف از این سانحه نوشت، «ما در این ساعات سخت با مردم ایران اعلام همبستگی کرده و برای رئیس‌ جمهوری و هیئت همراه او دعا می‌کنیم.»

گروه‌های فلسطینی حماس و جهاد اسلامی نیز اعلام کرده‌اند با «نگرانی فراوان» پیگیر اخبار مربوط به حادثه برای بالگرد حامل رئیسی و هیأت همراه او هستند.

ابراهیم رئیسی روز یکشنبه برای افتتاح یک سد در مرز بین ایران و جمهوری آذربایجان، به همراه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، به منطقه سفر کرده بود که در راه بازگشت به ایران به سمت تبریز، بالگرد حامل او دچار سانحه شد.

عملیات حستجو برای یافتن بالگرد با وجود گذشت ساعت‌ها، همچنان ادامه دارد، اما به‌دلیل تاریک شدن هوا و شرایط بد جوی، به کندی پیش می‌رود.