شناسهٔ خبر: 66729623 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در مراسم اختتامیه مطرح شد؛

«پژواک» رادیو بین‌المللی می‌شود/ برگ برنده جشنواره سوم

عطیه موذن

معاون صدا از بین المللی شدن جشنواره مستند رادیویی «پژواک» در دوره بعدی برگزاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه سومین جشنواره مستند رادیویی «پژواک» با حضور جمعی از مدیران، هنرمندان و اهالی رادیو امشب ۲۹ اردیبهشت در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد.

اجرای این مراسم را فرزاد حسنی بر عهده داشت.

در ابتدای برنامه حمیدرضا افتخاری دبیر جشنواره در سخنانی عنوان کرد: برگ برنده «پژواک» سوم تاکید دوباره بر این است که رادیو رسانه لحظه هاست، ما سه قله در این دوره از «پژواک» داشتیم؛ در ابتدای راه مقاومت مردم غزه را به جشنواره اضافه کردیم، در میانه راه متاسفانه اتفاقات حوادث تروریستی کرمان رخ داد و آثار قابل توجهی در این بخش دست ما رسید.

از حوادث بین‌المللی عقب نماندیم

وی اضافه کرد: عملیات تنبیهی «وعده صادق» نیز یک باره اضافه شد و اتفاقاً در این بخش آثار زیادی را دریافت کردیم که نمونه ای بود از اینکه رادیو می تواند به لحظه باشد و خود را با رخدادها منطبق کند و شاید راز رادیو در همه این سال ها همین به لحظه بودن است.

افتخاری تصریح کرد: در پایان از بزرگی یاد می‌کنم که سال گذشته در بین ما بود و امسال نیست؛ استاد مسعود اسکویی که امیدوارم روحش شاد باشد و خدا همه بزرگان رادیو را برای ما حفظ کند.

در ادامه به دعوت فرزاد حسنی، پیشکسوت های رادیو از جمله عذرا وکیلی، اصغر سمسارزاده، تورج نصر، علیرضا جاویدنیا و میرطاهر مظلومی روی صحنه رفتند تا بخشی از جوایز را اهدا کنند.

سپس علی بخشی زاده معاون صدا در این مراسم در سخنانی با تبریک میلاد امام رضا (ع) بیان کرد: دانه ای سه سال پیش در فضای رادیو کاشته شد و امسال ثمر داد. امسال به دبیرخانه جشنواره بیش از هزار اثر ارسال شد.

وی اضافه کرد: این آثار معرفی جوانان عزیزی بود که برنامه های خلاقانه ای را طراحی کردند. داوری در این دوره بسیار سخت بود که نشان از شکوه جشنواره دارد و جشنواره به اهداف خود در این دوره رسید.

بخشی زاده با اعلام خبری تصریح کرد: این جشنواره ان‌شاءالله در سال آینده بین المللی می‌شود و از این بستر استعدادهای بسیاری معرفی خواهند شد. در طول این سه دوره از حوادث بین المللی عقب نماندیم. رادیو همراه طوفان الاقصی بود و صدای دانشجویان معترض به استکبار جهانی شد.

معاون صدا در ادامه یادآور شد: این جشنواره به هفت نشان رسیده است؛ نشان سلیمانی، نشان دکتر کاظمی آشتیانی، نشان صدیقه اعتمادسعید، نشان مادر در حوزه فرزندآوری، نشان فردوسی برای تلاشگران در حوزه پاسداشت ادبیات فارسی و نشان ایران برای تلاشگران در حوزه تقویت سرمایه اجتماعی. همچنین امید، نشاط اجتماعی و پیشرفت های کشور محور برنامه سازی ما خواهد بود.

پیمان جبلی رییس رسانه ملی نیز در این آیین عنوان کرد: در رادیو آنچه عادت داریم و یاد گرفته ایم این است که هرآنچه هنرمند می خواهد بگوید در قالب کلام و نوشته و تلفیق با عناصر صوتی باید بیاید.

وی اضافه کرد: تلویزیون در معرض دیده شدن است اما رادیو از خلاقیت و هنرمندی با امکانات حداقلی استفاده می کند تا محتوا را به شکل جذاب تری به مخاطب برساند.

جبلی یادآور شد: در عصری زندگی می کنیم که باید واقعیت ها و باورها را تحریف شده ببینیم. آنچه در سال های طولانی پشت سر گذاشته ایم عرصه ای از واقعیت های شگفت انگیز خلق کرده است که اینها در جهان تحریف شده به تصویر کشیده می شود.

تحول یعنی باور کنیم امکانات ما بی نهایت است

رییس صداوسیما خطاب به برنامه سازان گفت: برای آنکه نسل جوان را به آینده خودش امیدوار کنیم مستند می تواند گام بلندی بردارد. من زمانی در جشنواره مستند گفتم در چند کیلومتری شما سکویی از یک مخزن گازی کم توان به مخزنی پربازده تبدیل شده و باعث شده در سال چندین میلیارد دلار درآمد کسب کنیم. این یک خبر است اما چند نفر از مستندسازان سراغ این موضوعات رفته اند.

وی اضافه کرد: صدها جلوه پیشرفت در کشور ما رخ می دهد چرا باید رتبه های برتر کنکور ما جلای وطن کنند؟ اگر این سرمایه ها را از دست بدهیم نبابد خود را در رسانه ملی مقصر تلقی کنیم؟ من خود را مقصر می دانم. اگر بتوانیم دانشمندان را در قاب رسانه ملی نمایش دهیم کمتر این جوانان برای رفتن تلاش می کنند. مسؤولیت ما در رسانه ملی که دوره پیشرفت و حرکت و خلق افتخارات است وظیفه ای سنگین است.

جبلی تصریح کرد: غربی ها خواسته اند جلوه های سیاهی برجسته و دیده شود، وظیفه شما همکاران در رادیو در گونه های متفاوت به ویژه در عرصه پیشرفت حیاتی است. به همکارانم در رادیو امیدوارم شدن وقتی برخی از این مستندها را در شبکه های مختلف شنیدم که واقعیت های کشور عزیزمان را به تصویر کشیدند.

وی با اشاره به فعالیت رادیویی ها عنوان کرد: من اسمش را آموزش‌واره می گذارم که رقابتی گرم را بین رادیویی ها ایجاد کرده است. تحول را باید از مستند رادیویی از نگاه ایرانی از بیان توانمندی های زن ایرانی، از مستندی در یک منطقه محروم و روستاهای دور دست شروع کرد.

رییس رسانه ملی اضافه کرد: تحول یعنی باور کنیم امکانات ما بی نهایت است، ظرفیت ها بی پایان است. خرسندم که تحول در عرصه های مختلف در رادیو و تلویزیون و طنز جریان دارد. ان شاءالله از روزهای آینده شاهد آثار تحول باشیم. ما بسیاری از واجبات را به ویژه در رادیو و استان ها نتوانستیم، انجام دهیم. عزم مشترکی در سازمان است که عقب ماندگی ها پشت سر گذاشته شود.

نظر شما