به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جشن «دختران بهار» به مناسبت میلاد کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و با هدف بزرگداشت روز دختر و تولد دختران بهاری واحدهای استان تهران در سازمان مرکزی برگزار شد.
دختران دانشجو از واحدهای مختلف دانشگاه آزاد، بعد از ورودشان به سالن شهید مطهری ضمن یادداشت اسامی و دریافت شاخهای گل، پذیرایی و سپس وارد محل برگزاری جشن میشوند.
صدای خنده اولین چیزیاست که به محض ورود به سالن توجه همگان را به خود جلب کرده و حتی صدای موسیقی را هم تحتالشعاع قرار داده و به نظر میرسد دخترانی که با جمعهای دوستانه خود در جشن حاضر شده اند سهم زیادی از صدای خنده و شورونشاط داخل سالن را به خود اختصاص داده اند. برخی از آنها در گفتوگویی با ما میگویند: به مناسبت روز دختر در این جشن شرکت کردهایم و امیدواریم برنامه شاد باشد و بتوانیم از فضا لذت ببریم. چند نفر دیگر میگویند: انتظار داریم از زمانی که گذاشتهایم و به اینجا آمدهایم نهایت استفاده به عمل آید و علاوه بر محتوای شاد دارای محتوای مفید درباره حضور ما در جامعه به عنوان دختر دانشجو هم باشد. به نظر میرسد اغلب دختران حاضر در جشن از متولدین اردیبهشت یا فصل بهار هستند.
برنامه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و با خواندن سرود ملی و تشویق حضار ادامه مییابد و پس از دعوت مجری از مشاور ریاست دانشگاه در امور زنانوخانواده ایشان به جایگاه رفته و ضمن خوشامدگویی به دختران دانشجو و تبریک دهه کرامت و روز دختر، بر نقش آفرینی دختران دانشجو در جامعه و خانواده در آیندهای نزدیک ابراز امیدواری کردند.
با تشویق دختران و اعلام مجری گروه سرود آوای دستان شروع به اجرا کرده و با استفاده از حرکات مخصوص خود به نوعی اقدام به انتقال مفهوم سرود مورد نظر به حضار ناشنوا میکنند و در نهایت با تشویق بینندگان روبه رو میشوند. تشویقی که به نظر میرسد برنامه تا اینجا رضایت را برای مخاطبان خود به ارمغان آوردهاست.
برنامه بعدی که برای دختران بهاری در نظر گرفته شده بود حضور دکتر سعید عزیزی در این مراسم بود. اغلب حضار او را میشناختند و از حضور او استقبال کم نظیری به عمل آمد و با شروع صحبت مشخص شد رضایت از این برنامه به حدغایی خود رسیده به طوری که در انتهای مراسم دانشجوها درخواست استمرار حضور ایشان در دانشگاه را داشتند.
عزیزی در صحبتهای خود به نداشتن حسوحال خوب نسبت به زندگی اشاره کرد و گفت: گاهی در زندگی دچار سرماخوردگی روانی میشویم به طوری که دچار اختلال خواب، مملو از حس خستگی، بیانگیزگی، عدم نشاط و درگیر افکار منفی هستیم.
وی در ادامه درباره حال خوب دخترانه توجه به چند اصل را مطرح کرد:
*اصل اردک (اگر روی برکه اردکی میبینید که شنا میکند و آرامش دارد، اگر از آرامش اردک که نماد افراد موفق زندگی است حسرت بکشید دچار این سندروم هستید لکن توجه به دو نکته در مورد اردک اهمیت دارد اولا غذای اردک که لجن است و ارزش حسرت خوردن ندارد و بعد پاهای اردک که زیر آب است و دائم درحال تکان خوردن و پیام آن قیاس نکردن ظاهر زندگی دیگران با باطن زندگی خویش است.) همه افراد درگیریهای خاص خود را دارند و نباید زندگی مان را با دیگران قیاس کنیم و علت ورود ما بحث قیاس گستردگی دایره دید ما است. روانشناسی میگوید هرچه بیشتر ببینیم ذهن ما بیشتر درگیر میشود، همانطور که در احکام دینی ما بر این بحث بسیار تاکید شده است. چشم یکی از عوامل عدم تمرکز و حواس پرتی هست و یکی از دلایل لذت نبردن دختران از زندگی نگاه کردن زیاد به صفحات بلاگرهای اینستاگرامی است، زیرا هرآنچه اطراف او وجود دارد در کیفیتهای بسیار بالا و غیر عادی در صفحات این افراد هم وجود دارد که زمینه ساز به وجود آمدن قیاس و لذت نبردن از داشتههای خود فرد است.
*. اصل میمون و ماهی (درس درخت با میمون سازگار بود ولی ماهی به دلیل استعداد متفاوتی که داشت نتوانست علی رغم تلاش و زحمات فراوان به نتیجه مورد نظر برسد.) افراد به دلیل انتخابهای اشتباه مانند انتخاب غلط در زمان انتخاب رشته به دلایل مختلف مثل همراهی با دوستان، نگرش نامناسب جامعه نسبت به برخی رشتهها و ... مانند ماهی تلاشگری هستند که مسیر زندگی را به درستی انتخاب نکرده است. وی ضمن تاکید بر تفاوت افراد با یکدیگر گفت: همه انسانها خوب اند ولی در انتخاب دچار مشکل هستند برای مثل ازدواج یک فرد کمالگرا و واقعگرا میتواند برای آنها مشکلات متعدد ایجاد کند.
*اصل هویت شامل هویت چهره، هویت جنسیت (در جوامعی که جنس مرد جنس یک و جنس زن جنس دوم شود دختران برای انسان شدن تلاش نمیکنند و برای پسر شدن تلاش میکنند در حالیکه هیچ عاملی بجز انسانیت و ایمان نشان برتری نیست.) و هویت پدرومادر که به معنای پذیرفتن آنها و ارج نهادن به این دو مقام گرانقدر است.
استقبالی که در حین و انتهای مراسم از صحبتهای عزیزی شد، نشان دهنده نیاز شدید دختران دانشجو به مطالب کاربردی و مفیدی بود که در جهت حس مثبت دختران نسبت به خود و حضورشان در جامعه بیان شد و همانطور که از خودشان شنیده میشد به دنبال برنامهای بودند که ضمن تزریق شادی به آنها دارای محتوای مفید هم باشد. دانشجویان با شورو شوقی که از خود نشان میدادند ثابت میکردند که تا چه حد به دنبال شنیدن مطالبی هستند که برای آنها روشنکننده مسیر یا دست کم چراغ راهنما باشد.
برنامه بعدی حضور ریاست دانشگاه آزاد در مراسم بود. طهرانچی ضمن تبریک روز دختر به بیان نکاتی درباره زوجیت و اثرات آن بر روند نظام هستی پرداخت و گفت: نظام خلقت براین مبنا استوار شده که به صورت زوج باشد، برای مثال درمقابل الکترون که عنصر تشکیلدهنده اتم و دارای بار منفی است، پوزیترونی وجود دارد که دارای بار مثبت است و در این میان جاذبه و دافعهای وجود دارد که اگر نباشد، جهان هستی تشکیل نمیشود و این در حالی است که غرب در برنامه جدیدش قصد دارد از هویت عبور کند و به همین دلیل است که ادعا میکند جنسیت فضیلت و هویت نیست، بلکه امری نسبی است و با انکار اصل جنسیت جامعه به انحطاط کشیده خواهد شد.
ریاست دانشگاه آزاد گفت: غرب با استفاده از فضای مجازی و با عبور از چهار ارزش خانواده، دین، ملیت و هویت در حال ورود به لایههایی است که در آن انسانها دیگر ریشه نداشته باشند. به همین دلیل است که در فضای اجتماعی هرکسی میتواند نام، جنسیت، هویت، ملیت و ... را انکار کرده و از خود هویتی جدید بسازد و در معرض نمایش قرار دهد.
طهرانچی در انتهای مراسم خطاب به دختران دانشجو گفت: دختران من؛ مانند پر کاه نباشید که با نسیم کوچکی به پرواز درمیآید و به هر سمتی میرود. قدر و منزلت خود را بدانید چرا که خداوند خداوند متعال به شما کرامت داده است و میفرماید «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَمَ» یعنی ما به فرزندان آدم برتری بخشیدیم.
مراسم بعد از اجرای موسیقی زنده و اهدای یادبود به دختران به انتها رسید و به نظر میرسید شورونشاط انتهای مراسم دست کمی از آغاز آن ندارد.