شناسهٔ خبر: 66723073 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

درخواست عضو کمیسیون شورا‌های مجلس برای یک مرحله‌ای شدن فرایند انتخابات

حسین محمدصالحی با بیان اینکه معمولا در مرحله دوم انتخابات شور و حال انتخاباتی کمتر بوده و مشارکت هم پایین‌تر است، لذا بهتر است با اصلاح مفادی از قانون انتخابات، این فرایند یک مرحله‌ای شود.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین محمدصالحی عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه معمولا در مرحله دوم انتخابات مجلس و شورا‌ها میزان مشارکت پایین است، اظهار کرد: با توجه به اینکه انتخابات مجلس حساسیت محلی بیشتری دارد به نظر می‌رسد حذف مرحله دوم مناسب‌تر است، زیرا بالاخره مردم به کاندیدا‌های مختلف رای داده‌اند و مشارکت داشته‌اند و بالاترین آرا برای انتخاب کفایت دارد.

وی با بیان اینکه مرحله دوم انتخابات شور و حال مرحله اول وجود ندارد و مشارکت هم نسبت به مرحله اول پایین است، افزود: به اعتقاد بنده یک مرحله‌ای شدن انتخابات منازعات محلی را کمتر می‌کند، اما دو مرحله‌ای بودن، طرفداران کاندیدا‌ها را در مقابل هم قرار می‌دهد و برخی برای انتقام گیری و یا لجبازی در یک صف قرار گیرند هرچند که خواسته واقعی آن‌ها نباشد.

عضو کمیسیون شورا‌های مجلس درباره انتخابات ریاست جمهوری، افزود: در انتخابات ریاست جمهوری به خاطر ملی بودن آن و فاصله داشتن از خواسته‌های منطقه‌ای و قومی قبیله‌ای موضوع متفاوت است و دو مرحله‌ای بودن آن در حفظ وحدت و تمامیت انتخاب مردم اثرگذار است.

محمدصالحی با بیان اینکه بهتر است با اصلاح مفادی از قانون، انتخابات مجلس یک مرحله‌ای شده و به دور دوم نرود، بیان کرد: در انتخابات مجلس معمولا طرفداران کاندیداها‌یی که رای نیاورده‌اند مجددا مشارکت نمی‌کنند و این آسیب‌زا است.

نماینده مردم فریدن و فریدون‌شهر در مجلس تصریح کرد: علاوه بر این برگزاری مرحله دوم انتخابات هزینه‌بر بوده و بخش‌های زیادی از دستگاه‌های دولتی و سایر نهاد‌ها را درگیر برگزاری می‌کند که بهتر است مرحله دوم حذف شده و فرایند انتخابات یک مرحله‌ای شود.

تقریبا هر دو سال یک بار انتخابات در کشور برگزار می‌شود. در اردیبهشت ماه سال جاری، دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم برگزار شد؛ بنابراین در لایحه بودجه ۱۴۰۳، برای برگزاری انتخابات، ۱۷۶ میلیارد تومان بودجه هزینه‌ای در نظر گرفته شده است.

همچنین یکی از برنامه‌های شورای نگهبان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، «نظارت بر انتخابات» است که در این زمینه ۴۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است؛ بنابراین در مجموع ۲۲۰ میلیارد تومان برای برگزاری انتخابات تخصیص یافته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تاکید دارد که در این زمینه نکته مهم این است که می‌توان با تجدیدنظر در مکانیسم برگزاری انتخابات، در هزینه‌های عمومی کشور صرفه‌جویی کرد.

نظر شما