شناسهٔ خبر: 66721123 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تولید بار اول دانش‌بنیان‌های نفتی عامل موفقیت ایران در فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی

یک کارشناس اقتصادی: فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی و رشد اقتصادی 5.4 درصدی یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز محسوب می شود. اقدامات مهمی در زمینه توسعه تجارت نفت و گاز ایران انجام شدهکه استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی تولید بار اولاز این موارد بوده است.

صاحب‌خبر -

صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود که هر سه ماه یکبار منتشر می کند از رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان طی سال گذشته میلادی خبر داد. از نظر کارشناسان، این خبر از این نظر بسیار حائز اهمیت است که بخش زیادی از این رشد اقتصادی را مرهون صنایع نفت و گاز کشور هستیم. به ویژه با توجه به این که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی صورت گرفته است، این موضوع اهمیت دوچندان پیدا می کند.

دولت سیزدهم وقتی روی کار آمد با مشکلات عدیده ای در زمینه تولید و فروش نفت مواجه بود. بنابراین، باید در این حوزه ها چاره اندیشی اساسی صورت می گرفت. وزارت نفت سیاست هایی همچون بهبود روابط با کشورهای منطقه، صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر و سهامداری در آن ها و استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور را به اجرا گذاشت. این سیاست در نهایت نتیجه داد، به نحوی که توانستیم طی سال گذشته میلادی میزان فروش نفت خود را به دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم و صادرات گاز را فراتر از دوران قبل از تحریم ها ببریم.

نظرات ، کارشناس اقتصادی را در خصوص این موضوع جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

حق شناس ضمن اشاره به افزایش فروش نفت و گاز کشور تصریح کرد: بعد از دوران ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا توانستیم به افزایش فروش نفت کشور مبادرت کنیم. موضوع بعدی این است که در شرایط تحریمی مجبوریم به دور زدن تحریم ها بپردازیم و نفت خود را با تخفیف بفروشیم. ما در نقل و انتقال پول هم دچار مسئله هستیم. با وجود اینکه تحریم ها تشدید شده است و در زمینه تسویه نیز با مشکلاتی مواجه هستیم اما هم اکنون توانسته ایم به درآمد ارزی مناسبی برسیم و همچنین به رشد اقتصادی 5.4 درصدی در سال گذشته میلادی دست پیدا کنیم، قابل توجه است.

وی ادامه داد: فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی و دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی در شرایط تحریمی یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز کشور محسوب می شود. اقدامات مهمی در زمینه توسعه تجارت نفت و گاز ایران انجام شده است که استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی تولید بار اول در صنایع نفت و گاز کشور یکی از این موارد بوده است و باید به تداوم استفاده حداکثری از دانش بنیان ها اقدام کنیم و توسعه استفاده از دانش بنیان ها در صنایع دیگر باشیم.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: طی سال گذشته میلادی مسائل مختلف دست به دست یکدیگر دادند و بستر برای فروش نفت و گاز کشور مهیا شد. به دلایل مختلف از جمله جنگ روسیه و اوکراین و اینکه آمریکا و غرب نمی خواستند قیمت انرژی بیش از حد بالا برود، کمی از مواضع خود در تحریم ها علیه کشورمان کوتاه آمدند، وزارت نفت نیز سیاست هایی در راستای افزایش فروش نفت کشور به اجرا گذاشت و تمام این مسائل در نهایت به دستیابی ما به رشد اقتصادی 5.4 درصد کشور موثر بود.

حق شناس در خصوص استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی در صنایع نفت و گاز و نقشی که این مولفه در بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشت، خاطرنشان کرد: هر چقدر به جلو می رویم، استفاده از توان دانش بنیانی در صنایع بزرگ کشور افزایش می یابد. این به معنای بهره بردن از تکنولوژی های جدید است.

وی ادامه داد: استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی در صنایع نفت و گاز کشور بسیار مفید بوده است. واقعیت این است که تکنولوژی های بسیار بالایی در صنایع نفت و گاز در جهان مورد استفاده قرار می گیرد و ما هنوز برای رسیدن به آن ها راه طولانی ای در پیش داریم. باید به روند فعلی مبنی بر استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور ادامه دهیم.

حق شناس تأکید کرد: شرایط تحریم مقتضیات خاص خودش را دارد و نیاز به سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های اساسی داریم. در این وضعیت، استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی و پیدا کردن راهکارهایی برای فروش نفت و گاز کشور مفید بوده است.

نظر شما