شناسهٔ خبر: 66717812 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هشدار،خطر ابتلا به کنگو و پرهیز از ذبح دام خارج از کشتارگاه

رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان گفت:ضروری است کشتار دام در کشتارگاه انجام شود تا از بروز تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پیشگیری شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر غلامرضا ملاشاهی رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان گفت: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده و به شدت واگیردار است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
وی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به شهروندان توصیه کرد: از خریدومصرف گوشت دامی‌هایی که به طریق غیر قانونی وقاچاق وارد کشور می‌شوند و یا به صورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می‌گردند خودداری کنند.
وی در خصوص علائم این بیماری گفت: یک تا سه روز، حداکثر ۹ روزپس از گزش کنه و یا پنج تا شش روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده، علائم بیماری به صورت ناگهانی با سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی، خصوصا درناحیه پشت وپاها، گیجی، دردوسفتی ناحیه گردن، درد وقرمزی چشم، تورم وقرمزی صورت، گردن وقفسه سینه، پرخونی خفیف حلق وناحیه دهان شایع است، سه تا پنج روز پس از شروع بیماری، خونریزی مخاط‌ها ولکه‌های خون مردگی، به دنبال خونریزی زیرپوستی دیده می‌شود و ممکن است خون در مدفوع، ادرار و خونریزی از دهان، ملتحمه، گوش ها، رحم وحتی خلط خونی دیده شود.
این متخصص عفونی گفت: افرادی که با دام سر و کار دارند باید ازتماس مستقیم پوستی مخاطی با خون وترشحات آلوده دامی درحین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنند، کسانیکه درمحیط‌های دامپروری و روستایی، خصوصا درفصول بهار وپاییز حضور دارندخود را دربرابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده حشرات بر روی لباس وبدن، پوشانیدن قسمت‌های از بدن که درمعرض خطر گزش کنه می‌باشند با استفاده از دستکش وپوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند.
دکتر ملاشاهی عنوان کرد: لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه به صورت مرتب بررسی کنید و درصورت وجود کنه، به طریقی که قسمت دهانی کنه درپوست باقی نماند و با استفاده از پنس آنها را از پوست جداکنید و از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا خودداری کنید.
وی افزود: هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دام‌های مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان گفت: درصورت خرید، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت دردمای چهار درجه سانتی گراد (دریخچال) نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستشو وبسته بندی آن اقدام کنید.
وی توصیه کرد: مردم از مصرف گوشت و جگر نیمه پخته به جد خودداری کنند.

نظر شما