شناسهٔ خبر: 66693981 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله احمد جنتی:

ساخت جامعه الگو مهمترین مأموریت حکومت اسلامی است

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پیامی به پنجمین همایش کتاب‌سال «حکومت اسلامی»، ساختن و پرداختن جامعه الگو و بنیانگذاری و ساماندهی تمدن نوین اسلامی را مهمترین و اساسی‌ترین مأموریت حکومت اسلامی دانست.

صاحب‌خبر -
احمد جنتیبه گزارش ایکنا، آیت‌الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری 27 اردیبهشت ماه در پیامی به پنجمین همایش کتاب‌ سال «حکومت اسلامی» که در مدرسه عالی دارالشفا در قم برگزار شد، تصریح کرد: بی‌گمان ساختن و پرداختن جامعه الگو و بنیانگذاری و ساماندهی تمدن نوین اسلامی آن‌چنان که زمینه عدلی منتشر در جامعه جهانی را در پی آورد مهمترین و اساسی‌ترین مأموریت حکومت اسلامی است. برساختن این نظم نوین چنان‌که تجارب تاریخی نیز به اثبات رسانده است به خودی خود مؤثرترین عامل در گسترش دعوت اسلامی و تثبیت ارزش‌های دینی در مقیاس جهانی است.
 
ایشان در ادامه این پیام با بیان اینکه بار یافتن نظام اسلامی به مرحله تمدنی به یک تعبیر به معنای عبور بشر از چالش‌ها و تنگناها و در تعبیر دیگر، دست‌یافتن به ابزار هدایت عمومی و هویت بخش اجتماعی است، ادامه داد: در طول تاریخ سلسله انبیاء و اولیاء و وارثان راستین ایشان نیز تأسیس نظام اسلامی و پرداختن به لوازم و مقدمات آن از دشوارترین چالش‌های فراروی ایشان بوده است. بی‌گمان این نظم توحیدی ریشه در نظامی هنجاری دارد و متکی بر مبانی هستی‌شناختی و انسان‌شناسی عقلانیت اسلامی است آنچنان که بتوان بنای رفیع تمدن توحیدی را بر آن استوار ساخت و از آن بهره برد. أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ.
 
وی در بخش دیگری از این پیام آورده است: دشمنی مستکبرین و ستیزه‌جویی ملا و مترفین و صف‌آرایی جنود جهل که هر کدام جلوه‌ای از ولایت طاغوت هستند در مقابل دعوت به ولایت الهی و خروج از ظلمت شیطانی دو گانه‌ای ست که ساحت تاریخ را به عرصه تقابل نور و ظلمت بدل کرده است هر چند براساس سنت الهی نظام توحیدی، سراسر جهان را در خواهد نوردید و شعاع آن همه زوایای زندگی انسانی را روشن خواهد کرد و اما جهاد و مقاومت و تدبیراندیشی در راه اقامه آن همان مغز عبادت و رکن دین و تولی به ولایت الهی و حقیقت کلمه توحید و شهادت به یگانگی خداوند و اقرار واقعی به رسالت محمد مصطفی و پذیرش ولایت اهل بیت(ع) است.
 
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از این پیام آوره است: در راه این مجاهدت تمدنی، چه رنجها و اسارت و شهادت‌ها بر مسلمین و مبارزین راه حق رفته است تا جایی که شهادت و اسارت، سنت مستمر این مجاهدان بوده است. در سده‌های اخیر با خیانت برخی حکام جوامع اسلامی و یا بی تفاوتی برخی دیگر فرهنگ و تمدن غربی سلطه خود را بر جهان گسترش داد و کشورهای اسلامی هم قواعد اداره حیات اجتماعی و سازمان‌ها و ساختارهای گونه گون تمدنی را از آنان اخذ و اقتباس کردند و غرب سلطه جهنمی خود را بر جوامع اسلامی مستقر و مستمر کرد. پیروزی انقلاب اسلامی با تبیین اصل مترقی ولایت فقیه عصیان و خیزشی فراگیری علیه سلطه تمدنی غرب در ابعاد مختلف حیات اجتماعی بود و بار دیگر امید برای برساختن تمدن اسلامی را در بین مسلمین زنده کرد.
 
وی در خاتمه این پیام که توسط حجت‌الاسلام عابدی‌نژاد، دبیر این همایش قرائت شد تأکید کرد: تحول در نظام فرهنگی، اقتصادی و آموزشی، اصلاح الگوی حکمرانی بر اساس فقه نظامات اجتماعی، حرکت در مسیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از جمله اقدامات حیاتی، فوری و ضروری است و موفقیت کامل تجربه جمهوری اسلامی وابسته به آن است و مسئولیت این حرکت عمیق متوجه فضلای حوزه است؛ بازتعریف نظام مسائل و موضوعات تمدنی، بازخوانی انتقادی نظامات سیاسی اجتماعی غرب و توجه به چالش‌ها و ضعف‌های سیاست اداره نظام برای اداره نظام در ابعاد مختلف و حمایت و ساماندهی پژوهشگران حوزه حکومت اسلامی از جمله ماموریت های حوزه علمیه است. 

دریافت 200 اثر از سوی دبیرخانه همایش

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین امین عابدی‌نژاد، قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت، در سخنانی با بیان اینکه همایش کتاب سال حکومت اسلامی با ابتکار آیت‌الله بوشهری در مرکز تحقیقات حکومت اسلامی تأسیس شد، گفت: هدف اصلی این همایش توانمندسازی حوزه پژوهش و تحقیقات حوزه‌های علمیه در عرصه حکومت اسلامی است زیرا حوزه علمیه برخوردار از ظرفیت تمدنی است.
 
وی با بیان اینکه امروز در دنیا تقسیم‌بندی نسبت به نهادهای علمی وجود دارد و دانشگاه‌ها را به نسل اول تا 5 تقسیم‌بندی می‌کنند، افزود: وقتی به سابقه و ساختار حوزه بنگریم حوزه، نهادی آموزشی پژوهشی و مرتبط با بدنه اجتماعی است و در عین حال بیشترین تأثیر را بر محیط اجتماعی خود ایفا کرده است. 
 
عابدی‌نژاد اظهار کرد: ما در ادامه تاسیس نظام اسلامی وارد مرحله دولت‌سازی شده‌ایم و در اینجا هم نقش حوزه بی بدیل است؛ قدرت جریان‌سازی و تمدن‌سازی حوزه وابسته به پژوهش‌های عمیق و چندجانبه است و هدف ما هم از برپایی این همایش ساماندهی پژوهشگران حکومت اسلامی است.
 
دبیر همایش بیان کرد: در این چندسال با استقبال خوبی از سوی پژهشگران مواجه بودیم و آثار رسیده در سال 1401 در چند بخش مانند اندیشه سیاسی شامل اخلاق و فقه و کلام و جامعه شناسی سیاسی و ... همچنین محور فقه حکومتی و محور حقوق عمومی شامل حقوق اساسی و حقوق بشر و موضوعات حقوقی تنظیم کننده رابطه ملت دولت به دبیرخانه همایش ارسال شد. 
 
وی افزود: 210 اثر که در سال 1401 منتشر شده بود به دبیرخانه رسید. 
انتهای پیام

نظر شما