شناسهٔ خبر: 66689856 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

قانون پنج ثانیه درباره تمیز بودن چیزی که از زمین بر می داریم

صاحب‌خبر -

در میان جوامع مختلف قانونی موسوم به قانون پنج ثانیه رواج پیدا کرده است مبنی بر اینکه اگر چیزی که بر زمین می افتد آن را زیر پنج ثانیه بردارید کثیف نشده است و می توانید بخورید، اما

اگر غذایمان روی زمین بیفتد و سریعا (مثلا در عرض پنج ثانیه) آن را برداریم، می‌توانیم بخوریم؟

اما چرا علم تا به حال به این سوال ساده پاسخ نداده بود؟

مطالعاتی که در مجله «میکروبیولوژی کاربردی و محیطی» منتشر شده است، نشان می‌دهد که قانون پنج ثانیه هیچ مبنای علمی ندارد. درست است که هر چه غذا بیشتر روی سطحی که باکتری وجود دارد بماند، به باکتری بیشتری آلوده می‌شود، اما به محض اینکه غذا با زمین تماس پیدا می‌کند، مقدار قابل توجهی باکتری روی آن منتقل می‌شود.

عامل اصلی در این انتقال، زمان نیست، بلکه رطوبت است. غذاهای مرطوب (مانند هندوانه در این آزمایش)  بیشتر از غذاهای خشک‌تر (مانند نان یا شیرینی) باکتری جذب می‌کنند.

انتهای پیام/

نظر شما