حجتالله فرزانی، کارشناس پولی و بانکی با اشاره به اینکه گسترش تنشها میان ایران و رژیم غاصب اسرائیل موجب شد تا هیجانات بر بازار ارز غالب شود و در نتیجه مردم به صورت هیجانی اقدام به خرید ارز کردند، اظهار کرد: با فروکش کردن التهابهای سیاسی و نظامی هیجانات بازار ارز تخلیه شد و در نتیجه شاهد افت قیمت دلار در کشور هستیم. پیش بینی میشود نرخ ارز پایینتر هم بیاد.
وی تصریح کرد: با کاهش تنش میان ایران و اسرائیل ریسک سیاسی و نگرانیهایی که در داخل کشور وجود داشت از بین رفت و این موضوع موجب شد تا اثر خود را بر تقویت ارزش پول ملی نیز بگذارد.
این کارشناس پولی و بانکی عنوان کرد: در تنشهای سیاسی و مسائل اینچنینی نوسانات ناپایدار و موقتی است و بخشی از تنشهای سیاسی ما در سطح بینالملل هیجاناتی را در بازار ایجاد کرد، در ادامه این هیجانات باعث میشود سرمایه گذاران سرمایههای خود را به ارز و طلا تبدیل کنند، در نتیجه پولها به بازارهای سفته بازی و بازارهای غیرشفاف ورود کرد، که همه این عوامل موجب میشود تا نرخ ارز به صورت هیجانی افزایش یابد.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم رشد نقدینگی را در مسیر کاهنده ادامه دهیم و همزمان رشد اقتصادی را افزایش و نرخ تورم را کاهش دهیم، بازار ارز دچار هیجانات نخواهد شد.
فرزانی اظهار کرد: بازار سرمایه از تشدید تنشها در خاورمیانه نگران بود که این موضوع موجب شد تا شاخص کل بازار سرمایه روند نزولی را طی کند اما در روزهای اخیر شاهد تقویت شاخص بودیم. لذا طبیعی است که با افزایش تنشها شاخص کل بازار سرمایه روند نزولی را طی کند و در چنین شرایطی ریسک نقدینگی در بازار سهام به وجود میآید.
این کارشناس پولی و بانکی عنوان کرد: خوشبختانه در زمینه بازار ارز و همینطور بازار سرمایه «بازار ساز» به موقع ورود کرد و با استفاده از منابع بازار، دامنه نوسان را کاهش داد و توانست جلوی نوسانات ناپایدار و زود گذر نرخ ارز را بگیرد.
این تحلیل گر اقتصادی تصریح کرد: با فروکش کردن التهابهای سیاسی، نقدینگی به بازار سهام ورود و شاخص کل را با قدرت بالا برد. البته به صورت تاریخی در اول سال با رونق بازار سهام مواجه هستیم و بازار سهام به مکانیزم طبیعی خود بازگشته است.
فرزانی در پایان تاکید کرد: در نهایت کاهش تنشهای سیاسی موجب شد تا نقدینگی از یک طرف از بازار ارز خارج شود و از طرف دیگر به بازار سهام ورود کند.
نظر شما