شناسهٔ خبر: 66648807 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

نگاهی به مسئله بندر شهید بهشتی چابهار ایران

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، کانال ایتای ابوقاسم نوشت:

رسانه‌های داخلی هند، امروز دوشنبه۲۴اردیبهشت، قرارداد بلندمدت ۱۰ ساله در بندر شهید بهشتی چابهار ایران با اپراتور هندی منعقد می‌شود.

موافقت‌نامه تاسیس دالان تجاری ایران، هند و افغانستان تحت‌عنوان توافقنامه چابهار، خرداد ۱۳۹۵ بین روسای‌جمهور این سه کشور امضا شد و به تصویب مجالس کشورهای مذکور هم رسید. یکی از موضوعات این موافقت‌نامه، ورود یک شرکت هندی به بندر شهید بهشتی چابهار بود و براساس این توافقنامه، اپراتوری بندر شهید بهشتی چابهار به یک شرکت هندی واگذار شد.

دی ۱۳۹۷، دفتر شرکت هندی «آی پی جی ال»، به‌صورت رسمی در منطقه آزاد چابهار اجرای قرارداد فعالیت موقت خود را به مدت دو سال در بندر شهید بهشتی شروع کرد تا در صورت انجام تعهداتش ازجمله تجهیز بندر با تجهیزات مورد نیاز، وارد پروسه قرارداد ۱۰ ساله با سازمان بنادر و دریانوردی شود.

اما پس از گذشت این مدت‌زمان، هندی‌ها حاضر به انعقاد قرارداد بلندمدت نبودند و هرچند در این مدت شش دستگاه جرثقیل دروازه‌ای از تجهیزات بندری مورد قید شده در قرارداد که از تکالیف هندی‌ها بود وارد بندر شهید بهشتی چابهار شد، اما گفته می‌شد که هند تا امضای قرارداد ۱۰ ساله، اجازه استفاده از این تجهیزات را به ایران نمی‌داد.

یکی از موضوعات هندی‌ها در عدم انعقاد قرارداد ۱۰ ساله این بود که بندهایی از قرارداد اصلاح شود و یک کشور ثالث در دادگاه بین‌المللی هم حق داوری را داشته باشد.

ایران تاکنون سه بار از هندی‌ها برای انعقاد قرارداد دعوت کرده است که دو بار از آن‌ها به‌دلایلی نامعلوم از سوی هندی‌ها رد شد و در نهایت قرار بر این است که امروز این قرارداد ۱۰ ساله، بین دو کشور منعقد شود.

این رفتار هندی‌ها به‌عنوان اپراتور بندر شهید بهشتی چابهار و تنها بندر اقیانوسی ایران درحالی‌ست که درحال‌حاضر حداکثر از ۳۰ درصد ظرفیت بندر شهید بهشتی استفاده می‌شود و ۷۰ درصد این ظرفیت، خالی باقیمانده است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما