شناسهٔ خبر: 66635782 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

طی سال گذشته انجام شد

مشارکت مردم و کمیته امداد در اعطای ۲۱ هزار میلیارد تومان به نیازمندان

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از اعطای ۲۱ هزار میلیارد تومان کمک مردمی و منابع کمیته امداد به نیازمندان در سال گذشته خبر داد.

صاحب‌خبر -

حبیب الله آسودهبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری حبیب‌الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز، ۲۴ اردیبهشت‌ماه در محل کمیته امداد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، آسوده طی سخنانی بیان کرد: امسال بحث نام‌گذاری سال با مشارکت و حضور مردم گرده خورده و مقام معظم رهبری بحث جهش تولید را با مشارکت مردم نام‌گذاری کردند. این مسئله بدن معناست که وقتی تولید رشد کند، کمک‌های مردمی نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: همه موظفیم که شعار امسال را نه در حد شعار بلکه در حد تکلیفی که انسجام ملی و اجتماعی و اتحاد بین مردم و کارگزاران را تقویت می‌کند، پیگیری کنیم. کمیته امداد در کنار موضوع توانمندسازی نیازمندان در ابعاد مختلف، رسالت ترویجی و فرهنگ‌سازی خیر و احسان را نیز در دستور کار دارد.

آسوده ادامه داد: سرفصل‌های مشارکت مردمی، مفاهیم دینی و قرآنی است که مردم در طول تاریخ با آنها انس پیدا کرده‌اند. زکات و صدقه و ... از جمله این موارد هستند که باعث ورود مردم به حوزه خیر و احسان می‌شود. مفهوم دیگری که ترویج آن در میان مردم بسیار مهم است، کمک به ایتام است که در آموزه‌های دینی بر آن تأکید شده.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد اظهار کرد: کمیته امداد یک خیریه نیست بلکه نهاد حاکمیتی است که وظیفه دارد، موضوع خیر و احسان در جامعه را به صورت راهبردی انجام دهد. مردم همان‌گونه که به هم‌نوعان خود کمک می‌کنند، این فرهنگ را در میان جوانان و نوجوانان جامعه نیز ترویج می‌کنند.

آسوده گفت: در سال گذشته و در حوزه منابعی که مردم به صورت مستقیم به حساب واریز می‌کنند، حدود هفت هزار میلیارد تومان کمک مردمی به حساب کمیته امداد واریز شد که ۷۰۰ میلیارد تومان آن صدقه بوده است. همچنین، حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان کالا و نقد نیز در مناسبت‌های مختلف از سوی مردم به کمیته اعطا شد.

وی بیان کرد: همچنین، ۳۷۶۰ میلیارد تومان نیز کمک‌هایی بوده که حامیان به صورت کالا و نقد به یتیمان کمک کردند. مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان نیز زکات جمع‌آوری شده که به کمیته امداد پرداخت شده است.

آسوده با اشاره به اینکه امروز تعداد هشت هزار و ۲۰۰ مرکز نیکوکاری در کشور فعال هستند، گفت: از سال ۱۳۹۰ تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۸۳۰ مرکز نیکوکاری مجوز گرفته‌اند که از این تعداد هشت هزار و ۲۰۰ مرکز نیکوکاری فعال هستند که کمک‌های مردمی را نیز جمع‌آوری می‌کنند. در این حوزه در مجموع طی سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان جمع‌آوری شد که هیچ پولی از آن به حساب کمیته امداد واریز نشده و مستقیما به نیازمندان اعطا شد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد بیان کرد: گروه سومی که به نیازمندان کمک می‌کنند، گروهی هستند که مردم در این رابطه با مستشاری کمیته امداد به نیازمندان کمک می‌کنند که در این مورد نیز پولی به حساب کمیته امداد واریز نمی‌شود. در این گروه نیز دو هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان کمک به نیازمندان اعطا شد.

وی افزود: در مجموع ۲۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کمک طی سال گذشته از سوی کمیته امداد و با مشارکت‌های مردمی به نیازمندان اعطا شد. در مجموع سال گذشته و نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۶ درصد افزایش کمک‌ها به نیازمندان انجام شده است. یکی از علل افزایش این درصد سیاست‌گذاری‌های کمیته امداد بوده است. 

آسوده اظهار کرد: امروز تکثر نیاز‌ها و تکثر مراجع جمع‌آوری باعث افزایش کمک‌ها به نیازمندان می‌شود. البته همگی مسئولان باید مراقب نیت‌های مردمی بوده و آن را با سلایق شخصی خود جهت ندهند. از سال گذشته همایش‌های تکریمی از موسسات خیریه در سطح استان‌ها آغاز شد و بیست و دومین همایش تکریم از موسسات خیریه کشور پایان این هفته در سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود. اگر گروه‌های مردمی نباشند، بار کمک به نیازمندان روی دوش نظام حاکمیت بود. طبق آیه ۱۰۳ سوره مبارکه توبه، وظیفه داریم از خیران تجلیل کنیم. نکته مهم این است که در این همایش‌ها از تمامی گروه‌های خیریه که حتی زیر نظر کمیته امداد نیستند نیز دعوت شد.

اطعام مهدوی

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد بیان کرد: در ماه رمضان هر سال سه موضوع محوری در دستور کار قرار دارد. اولین موضوع، اطعام مهدوی است که با مشارکت مساجد، مراکز نیکوکاری، پایگاه‌های بسیج، خیریه‌ها و ... انجام شد. در این زمینه حدود ۴۷ میلیون اطعام ساده از سوی گروه‌های مردمی بین نیازمندان توزیع شد که در این زمینه نسبت به سال قبل ۹ درصد افزایش وجود داشت.

وی ادامه داد: در مجموع کمیته امداد با ۵۶ میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی که جمع‌آوری کرده بود، به این گروه‌های مردمی برای اطعام نیازمندان کمک کرد. باید اشاره کرد که هیچ اعتبار دولتی برای طرح اطعام مهدوی هزینه نشد. برای این طرح بیش از ۱۰ هزار آشپزخانه فعال بودند که از این تعداد، ۳۰ آشپزخانه در کمیته امداد فعال بودند و تمامی این برنامه از سوی مردم اداره شد.

آسوده با بیان اینکه بیش از ۲۲۰ هزار نفر گروه‌های مردمی در این طرح شرکت کردند، گفت: در ماه رمضان بیش از ۱۴ هزار افطاری با همکاری آستان قدس در معابر مختلف به مردم و روزه‌داران اعطا شد که این برنامه طی سال‌های آتی نیز انجام‌ خواهد شد. 

اکرام ایتام

وی‌با اشاره به طرح اکرام ایتام در ماه رمضان، اظهار کرد: در این زمینه بیش از ۲۰۱ هزار حامی در این طرح ثبت نام کردند که رشد بالای ۵۰ درصدی در کیفیت پرداخت نسبت به سال قبل داشت. همچنین، ۵۵ درصد کسانی که در این طرح ثبت نام کردند، از بانوان بودند. هفت درصد از ثبت نام کنندگان نیز زیر ۲۰ سال سن داشتند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد ادامه داد: از دیگر برنامه‌هایی که در حوزه اکرام ایتام در ماه رمضان انجام شد، فعال‌سازی ربات حامی باش در شبکه اجتماعی بله بود که این برنامه همچنان ادامه دارد. همچنین، پویش به عشق علی نیز در این زمینه با همکاری صدا و سیما انجام شد که در شبکه‌های سیاسی رسانه ملی انجام شد.

وی بیان کرد: در موضوع فطریه نیز طی ماه رمضان امسال ۴۳ هزار پایگاه در سراسر کشور مجوز دریافت فطریه داشتند. برنامه دیگری که امسال در ماه رمضان انجام شد، این بود که مردم می‌توانستند در نانوایی‌ها نیز فطریه‌های خود را پرداخت کنند. در این زمینه کل فطریه و کفاره‌ای که تاکنون از سوی نهاد‌های زیر نظر شورای زکات جمع‌آوری شده، ۸۲۴ میلیارد تومان بوده است که از مبلغ ۸۷ میلیارد تومان مربوط به کمیته امداد بوده است.

وی بیان کرد: از اوایل مهرماه سال جاری همایش فعالان اقتصادی را در استان‌های کشور برگزار می‌کنیم تا ضمن تشویق آنها، از وجود ایشان برای انجام فعالیت‌های خیرخواهانه و ایحاد اشتغال برای نیازمندان دعوت شود. همچنین، در حال حاضر آمادگی داریم با تمامی شبکه‌های اجتماعی هم‌افزایی کرده و در کنار کمک‌های مردمی در این شبکه‌ها، ضمن تخصیص مقداری اعتبار از سوی کمیته امداد، بتوانیم مشکلات مردم را رفع کنیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد اظهار کرد: از سامانه‌هایی که بحث دریافت و پرداخت را انجام می‌دهند دعوت می‌کنیم که گزینه کمک‌های مردمی را نیز به شبکه خود اضافه کرده تا با اعتباری که از سوی کمیته امداد تخصیص می‌یابد، مردم و نیازمندان را حمایت کنیم. امسال تلاش می‌کنیم که از اول مهرماه برنامه تغییر رویکرد در پرداخت ابزار‌های فیزیکی به سمت ابزار الکترونیک و روش‌های نوین اجرا کنیم. امروز حدود ۱۶۸ هزار صندوق صدقات در کشور وجود دارد که طی اجرای این طرح، این تعداد کاهش پیدا می‌کند.

آسوده بیان کرد: کار جدیدی را برای نذر فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می‌دهیم که در این زمینه برنامه‌ای در سامانه آبادایران جانمایی شده و زمینه برای خرید محصولات فناورانه داخلی و اعطای آن به نیازمندان فراهم می‌شود.

انتهای پیام

نظر شما