شناسهٔ خبر: 66619625 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

با حضور وزیر فرهنگ؛

نشست شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین برگزار شد/ تاکید بر اهمیت جایگاه فرهنگ در پایداری مقاومت

نشست شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین با حضور وزیر فرهنگ و اعضای این شورا برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و مهدی نورعلیشاهی و جواد محمدی مشاوران وزیر فرهنگ و میثم نیلی رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی فرهنگی -اجتماعی دولت حضور داشتند.

در این جلسه مازن زیدی از فعالان فرهنگی و مشاور نخست وزیر عراق، محمد یحیی عبدالرحمن قائم مقام وزیر فرهنگ یمن، عبدالرحمن احمد علی مراد رئیس هیات کتاب یمن، حمود عبدالله پژوهشگر حوزه فرهنگ و تاریخ، معاذ محمد احمد مشاور وزیر فرهنگ و شاعر یمنی، علی الهودی مدیر کتابخانه در یمن، راجعی رئیس یمنی های مقیم ایران، شیخ حسین خلیفه رئیس انتشارات دارالولا (انتشارات لبنانی)، شیخ علی ضاهر مسئول بخش ترجمه در جمعیت المعارف، شیخ حیدر از جمعیت المعارف، دکتر بدیع صقور ادیب و شاعر برجسته سوری و نماینده سابق مجلس این کشور، یوسف شقره رئیس اتحادیه نویسندگان الجزایر و نایب رئیس اتحادیه ادبای عرب، محمد الهورانی رئیس اتحادیه نویسندگان عرب، حماده وزیر سابق دولت لبنان و از ادبا و شعرای لبنان نیز از حاضران در این جلسه بودند.

گفتنی است، حاضران در این جلسه به بیان اهمیت ادبیات مقاومت و جایگاه فرهنگ در مقاومت پرداختند و علاوه بر آن برنامه های آتی جایزه جهانی فلسطین نیز به بحث و بررسی گذاشته شد.


مسأله فلسطین مسأله اول جهان اسلام، دنیا و ایران است

در بخشی از این نشست، حماده وزیر سابق دولت لبنان گفت: نمایشگاه کتاب همزمان با روزهایی برگزار می شود که شاهد وقوع جنایات در فلسطین هستیم؛ امروز مسأله فلسطین، مسأله اول جهان اسلام، دنیا و ایران است.

وی افزود: جلساتی برگزار کردیم و در آن به خاطر حمایت‌های مستقیم ایران از جایزه جهانی فلسطین و اقداماتی که از طریق رایزنان فرهنگی ایران انجام شده است از شما تشکر کردیم؛ انشاالله به زودی همگی در قدس یکدیگر را ببینیم.

جایزه جهانی فلسطین بر حق ملت فلسطین در دفاع از خودش تاکید می‌کند

در ادامه سخنران بعدی گفت: حمایت جمهوری اسلامی ایران از جهاد ملت فلسطین مسأله جدیدی نیست، سرآغاز این حرکت روز جهانی قدس بود که از طریق آن حمایت ها از ملت فلسطین آغاز شد امروز هم می بینیم این حمایت قوی تر شده است، آثار آن را نیز در صحنه نبرد مشاهده می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه جایزه جهانی فلسطین بر حق ملت فلسطین در دفاع از خودش و به دست آوردن سرزمینش تاکید می کند، افزود: از حمایت‌هایی که در این زمینه صورت گرفته تشکر می کنم چراکه این حمایت، با حمایت از رزمندگان فرقی ندارد.

استبداد حقوق بشر را در هرجایی زیر پا می‌گذارد

در ادامه عضو دیگر شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین گفت: از میزبانی شما تشکر می کنم دلیل این مسأله اخلاق کریمانه ایران است، ایران کشوری است که اگر بخواهیم مثالی در مورد جهاد در راه حق بیان کنم مصداق آن مثال به‌شمار می‌رود.

وی افزود: این اتفاق ریشه در انقلاب بزرگ ایران علیه استبداد شاهنشاهی دارد، استبداد است که حقوق بشر را در هرجایی زیر پا می‌گذارد.

وی تصریح کرد: حمایت از جایزه جهانی فلسطین به شکل مادی و معنوی نشان می دهد این جایزه پیام سرافرازانه دارد.

این عضو از شورا ادامه داد: موفقیت یک‌ جایزه به ادامه دار بودن آن است که این هدف جز با حمایت محقق نمی‌شود.

سخنران بعدی با اشاره به حدیث پیامبر گرامی اسلام (ص) با سلمان فارسی، گفت: پایدار بودن صدای حق و شعر و ادبیات بسیار‌ موثر است و از ملت ایران تشکر می کنم.

انتشاراتی‌های مومن در قلب مسأله فلسطین حضور دارند

سخنران بعدی نیز تصریح کرد: طبیعی است انتشاراتی‌های مومن در قلب مسأله فلسطین حضور داشته باشند؛ ناشر نقش اساسی را در جایزه ایفا می کند تا آنها را در کشورهای عربی و اسلامی منتشر کند.

وی افزود: به جمله ای از حرکت امام خمینی (ره) اشاره می‌کنم؛ کتبی که تولید می شود تاریخ و هویت را حفظ می کند و مانند خون شهدای جبهه‌ها مقدس است.

این سخنران ادامه داد: باید حضور ناشران حامی مقاومت تسهیل شود و مراکز مطالعاتی، تولیداتشان را در اختیار ناشران قرار دهند تا در این راه بیداری مردم استفاده شود.

راه‌اندازی پویش مطالعاتی برای فلسطین و حاج قاسم سلیمانی

در ادامه یکی دیگر از حاضران گفت: پیشنهاد می‌کنم جوایزی برای فلسطین و حاج قاسم برای خواندن در نظر گرفته شود (پویش مطالعاتی) چراکه برای جوانان، دانشجویان و دانش آموزان مفید است.

وی افزود: با این رویکرد کتابخوانی در حوزه های هدفمند ترویج می‌یابد.

در ادامه عضو یمنی این شورا نیز گفت: در غرفه یمن سه جلد کتاب در مورد طوفان الاقصی وجود دارد و درخواست می‌کنم به ادبیات مقاومت در یمن توجه شود.

ایران تنها کشور حامی ملت فلسطین است

سخنران بعدی نیز تصریح کرد: به عنوان نماینده اتحادیه نویسندگان یمن تاسیس جایزه جهانی ادبیات فلسطین را تبریک عرض می‌کنم.

وی گفت: این پیام ادبی کمتر از موشک‌ نیست. ایران تنها کشور حامی ملت فلسطین است.

اهدای انگشتر از سوی وزیر فرهنگ به شاعر یمنی

در ادامه جلسه یکی از شاعران عربی شعری با موضوع مقاومت خواند و پس از اتمام شعرخوانی وزیر فرهنگ انگشتری را به این شاعر یمنی اهدا کرد.

جنگ امروز، جنگ فرهنگی است

سخنرانی بعدی نیز در این نشست گفت: از مسئولان ایرانی تشکر می کنم و از اینکه میزبان یمن به عنوان میهمان امسال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بودید سپاسگزارم.

وی افزود: جنگ امروز، نظامی نیست فرهنگی است؛ نبرد بین دو انسان است که یکی از آنها ارزش های انسانی را دارد و دیگری فاقد ارزش است.

وی با بیان اینکه هفته گذشته روز فریاد بود که برای اولین بار در یمن مرگ بر آمریکا گفتیم که این را نیز از شما یاد گرفتیم، گفت: عده ای می گویند موضع یمن به دلیل روحیه نظامی آنهاست که اشتباه است.

وی با تاکید بر اینکه مسأله دیگری که امت با فقدان آن مواجه شده بازگشت به ایمان به خداوند متعال است، تصریح کرد: رئیس جمهور شهید یمن می گوید "هر شجاعتی که براساس اعتماد به خداوند متعال نباشد اشتباه و بی‌نتیجه است" ما نیز باید این فرهنگ جهادی را به فرهنگی مردمی تبدیل کنیم که این اتفاق در یمن افتاده است.

مردم اتفاقات را رقم می‌زنند

این عضو یمنی ادامه داد: فرهنگ جهادی نباید فقط در نخبگان باقی بماند چراکه مردم اتفاقات را رقم می زنند و ما نتیجه این امر را هر هفته می‌بینیم که در دویست میدان تظاهرات برگزار می‌شود.

مردم ایران علاقه زیادی به مطالعه دارند

سخنران بعدی به عنوان مشاور خانه کتاب در یمن نیز گفت: مشارکت ما در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بعد از نه سال که یمن در محاصره کاملی قرار داشت صورت گرفت.

وی افزود: به عنوان مشاور خانه کتاب در یمن آرزو می‌کنم انشاالله حضور ناشران در نمایشگاه کتاب ادامه دار باشد حضور مردم ایران نشان می دهد چه علاقه زیادی به مطالعه دارند.

وی تصریح کرد: امیدوار هستم بین وزارتخانه های فرهنگ ایران و یمن برای ترجمه آثار دو کشور مشارکت وجود داشته باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: پیش از این فعالان فرهنگی دو کشور با یکدیگر آشنا نبودند  و امیدوار هستیم نخبگان فرهنگی دو کشور مرحله جدیدی از همکاری را آغاز کنند و انشاالله در سالهای آینده انتشارات یمنی در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا خواهند کرد.

کار جهادی در کنار کار فرهنگی پیش می‌رود

سخنران بعدی هم گفت: ایران کشور فرهنگ و حامی فرهنگ است و کار جهادی در کنار کار فرهنگی پیش می‌رود.

وی افزود: ایران درک‌ می کند جبهه فرهنگی جلوتر از جبهه نظامی است برای همین پرونده های فرهنگی را در همه جبهه ها پی‌گیری می‌کند و همیشه تلاش می کند مانع از رکود فرهنگی شود؛ فعالیت های فرهنگی به‌ویژه در حوزه جنگ نرم مهم است.

وی تصریح کرد: از وزارت فرهنگ ایران می خواهیم میزبان نشستی سالانه در مورد فرهنگ شهادت باشد چرا که این موضوع اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: باید کار درام مشترک برای بیداری ملت ها انجام دهیم  والبته همه هنرمندانی که در این عرصه مشارکت دارند باید به این حرکت ایمان داشته باشند.

سخنران بعدی این نشست خطاب به وزیر فرهنگ گفت: شما همیشه حامی مسأله فلسطین بودید در نمایشگاه رسانه از غزه و فلسطین حمایت کردید و پس از آن در اجلاس استانبول این اتفاق دوباره تکرار شد؛ از شما به خاطر حمایت از جایزه فلسطین تشکر می‌کنیم.

وزیر فرهنگ:

جایزه فلسطین یک ضرورت برای روایت هنرمندانه جبهه مقاومت است/ اجتماعات کشورهای غربی و بیداری دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی بشارت مهم در پیروزی جبهه مقاومت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: به دوستان و میهمانان بزرگواری که از کشورهای دوست و برادر و مقاوم عراق، یمن، لبنان، الجزایر و سوریه آمدند و دوستانی که برای برگزاری این جلسه در خدمتشان هستیم، خیر مقدم عرض می کنم.

اسماعیلی افزود: بحمدالله این اتفاق مبارک در شرایطی که شاید انتظارش نمی‌رفت به خوبی پیش رفته و در نقطه‌ خوبی ایستاده‌ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال جاری که شعرا میهمان رهبری انقلاب بودند، رهبری عزیز انقلاب دستور دادند اشعار حماسی درباره غزه و فلسطین توسط دوستان عرب زبان به جبهه مقاومت منتقل شود.

وزیر فرهنگ گفت: رهبری عزیز انقلاب فرمودند زبان شعر و رسانه از موشک و وسایل نظامی قوی تر و رساتر است و در مقاطع مختلف تاکید کردند این اتفاقات بزرگ باید با زبان هنر برای جامعه بشری، روایت خوب و هنرمندانه ای داشته باشد.

ضرورت روایت هنرمندانه طوفان الاقصی

وی با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی اتفاق مبارک و تاریخی بود، افزود: در ایران روز هفتم اکتبر که مقارن با پانزدهم مهرماه است را به نام روز‌ «حماسه مقاومت جوانان فلسطینی» نام گذاری کردیم و علاوه بر آن شبی که جنایت هولناک در بیمارستان غزه رخ داد را به نام روز «نسل کشی فلسطینی‌ها» نام‌گذاری کردیم.

اسماعیلی ادامه داد: معتقد هستیم هردو صورت این اتفاق باید روایت هنرمندانه‌ای داشته باشد؛ البته وجه مبارک و اصلی آن حماسه‌ای است که جوانان فلسطینی در هفتم اکتبر آفریدند و رژیم صهیونسیتی را مبهوت‌ قدرت‌ خود کردند، رشادت و دلاوری ها وجه نورانی این اتفاق است.

کودکان فلسطینی در واکنش به از دست دادن نزدیکانشان با کمال غرور می‌ایستند

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مقاومت، پیروزی و شجاعت ها ریشه در فرهنگ عمیق دینی و قرآنی ما دارد، گفت: در برابر دروبین های تلویزیونی کودکانی را می بینیم که در واکنش به از دست دادن نزدیکانشان با کمال غرور می ایستند و فریاد می‌زنند حسبنا الله و نعم الوکیل، همه اینها وجوه زیبای اتفاقات اخیر است.

وی افزود: وجه دوم این اتفاق، جنایات و‌ خون‌آشامی‌های رژیم صهیونیستی و حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکای جنایتکار است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: کشتن زنان و کودکان بی گناه دلهای‌ همه مسلمانان و آزادگان را خون و‌ دلهای همه ما را غصه دار کرده است ولی همین بخش سیاه عملکرد تمدن‌ وحشی غرب، فرصتی جدید برای ما ایجاد کرده است «عَسَی أنْ تَکْرَهُوا شَیئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُم» سوره مبارکه بقره آیه ۲۱۶

وزیر فرهنگ گفت: خداوند متعال وعده داده است کسانی که مقاومت می کنند در نهایت به پیروزی می‌رسند و نصرت را از دل این صحنه های رقت بار برای ما رقم‌ خواهد زد.

وی افزود: ما به وعده های الهی ایمان داریم و در کنار این‌صحنه‌های وحشتناکی که رژیم صهیونسیتی ایجاد کرده مردان و زنان آزاده دنیا بیدار شده‌اند؛ این همان خیری است که شاید از ابتدا تصور آن را نداشتیم.

اجتماعات کشورهای غربی و بیداری دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی بشارت مهم در پیروزی جبهه مقاومت است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اجتماعات چندصد هزار نفری در کشورهای غربی و بیداری دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی بشارت مهم در پیروزی جبهه مقاومت است.

اسماعیلی گفت: در‌ اجلاس دوحه که قبل از طوفان الاقصی برگزار شد، تنها کشوری که از آرمان فلسطین سخن گفت جمهوری اسلامی ایران بود، برای ما سخت بود که در این اجلاس مسلمین را به وحدت در برابر صهیونیست ها دعوت کنیم اما ندایی نشنویم.

مجاهدین یمنی هیمنه استکبار جهانی را فرو ریختند

وزیر فرهنگ گفت: اما بعد از این اتفاق شاهد رویش های جدیدی در حوزه مقاومت هستیم؛ مجاهدین یمنی افتخار آفرین بودند و هیمنه استکبار جهانی را فرو ریختند، دریا و خشکی را برای صهیونیست ها و آمریکایی ها ناامن کردند و ما دست و بازوی مجاهدان یمنی را می بوسیم و به آن افتخار می کنیم.

وی افزود: به جبهه مقاومت در عراق، لبنان، سوریه و در کشورهای دیگر این جبهه، افتخار و از مواضع دولت الجزایر در شورای امنیت تشکر می کنیم؛ اینها نشانگر وحدت دوباره مسلمین برای نجات قدس شریف است.

جایزه فلسطین یک ضرورت برای روایت هنرمندانه جبهه مقاومت  است

وزیر فرهنگ گفت: جایزه فلسطین یک ضرورت است باید از احساسات ملت های اسلامی، آزادگان و مستضعفین برای خلق آثار هنری و فرهنگی با موضوع مردم فلسطین و مقاومت قهرمانانه آنها استفاده کنیم.

وی افزود: باید از این فرصت برای روایت دقیق و هنرمندانه فجایع صهیونیستی برای همه مردم دنیا استفاده کنیم و خونهای بیگناهان فلسطینی باید باعث آگاهی آزادگان و عدالت طلبان در همه نقاط دنیا باشد.

اسماعیلی با بیان اینکه در ایران آمادگی کامل خود را برای حمایت همه جانبه از این حرکت عمیق که توسط جبهه مقاومت در حال انجام است اعلام می کنیم، گفت: همه تصمیماتی که شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین اخذ کند انشاالله مورد پشتیبانی دولت ایران و وزارت فرهنگ خواهد بود.

وی افزود: از دولت دوست و برادر عراق برای قبول میزبانی نشست آینده تشکر و از هر پیشنهاد سازنده ای برای خلق آثار هنری و فرهنگی برای این موضوع استقبال می کنیم.

آماده تولیدات مشترک فرهنگی و هنری با جبهه مقاومت هستیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در سازمان سینمایی وارد پیش تولید چندین اثر مهم در موضوع غزه و فلسطین شده‌ایم در این زمینه آماده تولیدات مشترک با جبهه مقاومت هستیم و این همکاری را در تولیدات موسیقایی، تئاتر و هنرهای تجسمی اعلام می کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ آمادگی دارد در حوزه کتاب اقدامات لازم را انجام دهد. آقایان نیلی، پرویز و ابطحی اختیارات کامل دارند تا در این حوزه تصمیم گیری کنند و آن را به نتیجه برسانند. سنصلی فی القدس انشاالله.


میثم نیلی:

جایزه فلسطین امتداد جهاد میدانی مردم مظلوم غزه است

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی فرهنگی اجتماعی دولت نیز در این نشست گفت: جلسه ای را با اعضای هیات سیاست‌گذاری جایزه جهانی فلسطین برگزار کردیم که در جریان آن تصمیمات و مصوبات  شکل نهایی به خود گرفت.

وی با بیان این مطلب، افزود: انشاالله این جلسه موجب رشد و ارتقای جایزه فلسطین در دوره دوم خود باشد.

نیلی ادامه داد: جایزه فلسطین امتداد جهاد میدانی مردم مظلوم غزه است، در غزه شاهد رشادت و شجاعت شگفت آوری هستیم.

وی در عین حال تصریح کرد: رنجی که مردم غزه متحمل می‌شوند نیاز به روایت دارد و اگر این کار را انجام ندهیم به‌ وظیفه خود عمل نکرده‌ایم.

نیلی افزود: بعد از میدان باید به روایت میدان توجه کرد، قبل از ماجرای غزه دوستان عزیزمان در اتحادیه های کتاب کشورهای اسلامی و عربی این برنامه را پیش‌دستانه دنبال و جایزه فلسطین را برای روایت مظلومیت فلسطین و اقتدار مردم فلسطین در برابر دشمنان تأسیس کردند.

جایزه جهانی ادبیات فلسطین با هدف شناسایی و معرفی برترین‌ آثار ادبی منتشر شده درباره موضوع فلسطین، مقاومت ملت فلسطین، آزادی قدس شریف، جنایت‌های صهیونیست‌ها در فلسطین و تقدیر از ادبا، نویسندگان، شاعران و ناشرانی برگزار می‌شود که در سراسر جهان با قلم خویش به دفاع از ملت مظلوم فلسطین برخاسته‌اند.

جایزه جهانی فلسطین هر دوسال یک‌بار برگزار می‌شود و اختتامیه نخستین دوره آن با داوری بیش از ۳۰۰ اثر در آبان ماه ۱۴۰۱ در بیروت برپا شد.

نظر شما