به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین همچنین رای قاطع مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت فلسطین در سازمان ملل را بیانگر همبستگی مردم جهان با فلسطین، آرمان و مردم آن دانست.
در این بیانیه آمده است که گرچه این قطعنامه به دلیل وتوی آمریکا در شورای امنیت جنبه نمادین دارد، اما مقدمه ای برای تغییرات مهم به نفع فلسطین است که انزوای رژیم صهیونیستی را افزایش می دهد و نقش مغرضانه آمریکا و دخالت آن در جنایات مداوم صهیونیست ها علیه مردم فلسطین را آشکار می کند.
جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین در بیانیه خود افزوده است که ناکامی نهاد سازمان ملل متحد در اجرای عدالت در مورد مردم فلسطین و احقاق حقوق تاریخی آن که تاکنون ادامه یافته است بار دیگر تاکید می کند که این نهاد نیازمند اصلاحات داخلی در مقررات و مکانیسم های تصمیم گیری خود به دور از نفوذ آمریکا است.
این جبهه تاکید کرد که افزایش جنبش مردمی در سراسر جهان و در صدر آن قیام دانشجویان در دانشگاه ها برای حمایت از غزه و مردم آن و محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تحولات تاریخی مهمی است که فشارها بر نهادهای بین المللی و کشورهای جهان به نفع آرمان فلسطین را افزایش خواهد داد.
پیش نویس قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ می ۲۰۲۴ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصدو نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با ۱۴۳ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.
فلسطین و گروه کشورهای عربی این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.
فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سالهاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش میکند این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.
با این وجود، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیشنویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمیدهد، اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد. با تصویب این قطعنامه فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت کامل به رسمیت شناخته شد.
نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا در وضعیت فلسطین "بازنگری" کند و عضویت کامل آن را توصیه کرد.
نظر شما