شناسهٔ خبر: 66588082 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

«مردم‌سالاری» بررسی می‌کند

از گنبد آهنین تا گنبد سایبری

صاحب‌خبر -

گروه دیپلماسی- سجاد عابدی: «این یک جنگ خاموش است، جنگی که قابل‌ مشاهده نیست». این جمله‌ای است که آویرام اتزبا، رئیس بخش همکاری‌های بین‌المللی در مدیریت ملی سایبری اسرائیل گفته و مدعی شده که این رژیم از زمان حمله هفتم اکتبر با افزایش قابل ‌توجهی از حملات سایبری از سوی ایران و متحدانش روبرو شده است.

به گزارش مردم سالاری آنلاین ،وی گفته ایران و متحدانش سعی دارند هر چیزی را که می‌توانند هک کنند و مدعی شده از زمان آغاز جنگ حدود ۸۰۰ حمله مهم خنثی شده؛ از جمله اهداف این حملات سازمان‌های دولتی، ارتش و زیرساخت‌های غیرنظامی بوده‌اند. مقام‌های اسرائیلی مدعی هستند که برخی از این حملات علیه بیمارستان‌های شهرهای مختلف سرزمین اشغالی صورت‌ گرفته که در آنها اطلاعات بیماران به سرقت رفته و این حملات قابل دفع نبوده‌اند.
به گفته رئیس بخش همکاری‌های بین‌المللی در مدیریت ملی سایبری اسرائیل، مدیریت دفاع سایبری در اراضی اشغالی بیشتر تلاش‌های محلی و غیرمرتبط بوده و طی دو سال گذشته، برای ساخت یک سیستم محافظت از فضای سایبری کل رژیم، تلاش شده است. این مرکز در تل‌آویو مستقر است و تحت‌نظر نخست‌وزیر فعالیت می‌کند؛ اما هیچ اطلاعاتی در مورد کارکنان، بودجه یا منابع دولتی این پروژه فاش نشده است. بر اساس گزارش رسانه‌های غربی، علت اصلی روی‌ آوردن رژیم صهیونیستی به تشکیل مرکز با کارکرد شبیه به گنبد آهنین و دفع حملات سایبری، توان ایران است.
مسئله ایجاد گنبد آهنین سایبری سال ۲۰۲۲ نیز در اسرائیل مطرح شده بود. رسانه‌های اسرائیلی دسامبر آن سال گزارش دادند که اسرائیل، امارات، بحرین و مراکش نشست‌هایی را برای بحث در مورد ایجاد یک پلتفرم مشترک برای دفاع سایبری «در برابر افزایش تهدیدات» برگزار کردند.
گابی پورتنو، رئیس وقت اداره ملی اینترنت در اسرائیل نام این پروژه را «گنبد آهنی سایبری» برگرفته از سیستم دفاع هوایی اسرائیل برشمرد. در اوایل دسامبر، همان سال نیز اسرائیل و ایالات متحده یک رزمایش سایبری مشترک برای مقابله با آنچه که «تهدید ایران» خواندند برگزار کردند.
رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر تلاش داشته است تا با استفاده از فناوری‌ها و تسلیحات وارداتی از امریکا و دیگر کشور‌های غربی، خود را به عنوان یک «قدرت منطقه‌ای» در جنوب غرب آسیا تحکیم نماید. این رژیم تلاش داشته است تا در کنار ابعاد چندگانه نظامی همچون هوایی، زمینی و دریایی در بعد سایبری نیز خود را به عنوان یک قدرت بلامنازع مطرح کند. با این حال اخبار و گزارش‌های واصله در هفته‌های اخیر از این رژیم نشان می‌دهد که گویا «چتر پدافند سایبری» این رژیم وضعیت بسیار آشفته‌ای دارد و آنچه از قدرت سایبری رژیم صهیونیستی (آفند و پدافند) پیش‌تر مطرح شده با چاشنی رسانه‌ای بیش از حد همراه بوده است! براساس آمار‌ها و گزارش‌های یک شرکت صهیونیستی امنیت داده، حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی از زمان آغاز نبرد «طوفان ‌الاقصی» رشد ۵۲ درصدی داشته است.
به اذعان کارشناسان این حملات نیز اغلب موفقیت‌آمیز بوده و توانسته‌اند کارکرد زیرساخت‌های این رژیم را دچار اختلال کنند. البته رژیم صهیونیستی به دلیل وضعیت آشفته داخلی، به شدت در تلاش است تا پیامد‌های این حملات رسانه‌ای نشود. حملات سایبری می‌توانند در طیف‌های مختلف و با پیامد‌های متفاوتی باشند. این حمله‌ها می‌توانند از جنس حملات ساده مثل حملات (DoS) و یا (DDoS) باشند و یا اینکه حملاتی با استفاده از بدافزار‌ها باشند که به درون سامانه‌ها یا زیرساخت‌ها نفوذ کرده و منجر به بروز اختلال‌های جدی در خدمت و یا حتی بروز بحران شوند. برای مثال حمله سایبری آمریکا به زیرساخت‌های هسته‌ای کشورمان با استفاده از بدافزار استاکس‌نت (Stuxnet) یکی از پیشرفته‌ترین حملات سایبری در نوع خود بود؛ حمله‌ای که در صورت مهار نشدن پیامد‌های آن می‌توانست یک مخاطره جدی در تأسیسات هسته‌ای ایران پدید آورد! اما مسأله نفوذ هکر‌ها به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز از آن دست رخداد‌های سایبری است که نمی‌توان به راحتی از آن عبور کرد.
اساسا در الگوی پدافند سایبری، در گام نخست همه دولت‌ها اقدام به دارایی‌شناسی کرده و سپس بر اساس اطلس به دست آمده الزامات و ملاحظات امنیت و پدافند سایبری را در زیرساخت‌ها و دارایی‌های خود اعمال می‌کنند. در نظام طبقه‌بندی دارایی‌ها و زیرساخت‌ها، سامانه‌های راهبری و نظارت بر تسلیحات نظامی جزو بااهمیت‌ترین دارایی‌ها محسوب می‌شوند چراکه نفوذ به این سامانه‌ها می‌تواند امنیت داخلی و حتی امنیت بین‌الملل را به مخاطره بیندازد. به زبان ساده‌تر دولت‌ها هر آنچه در توان دارند در عرصه سایبری برای حفاظت از سامانه‌های وزارتخانه جنگ و دفاع خود می‌گذارند و اینکه رژیم صهیونیستی اعتراف به هک سامانه‌های مربوط به وزارت جنگ خود کرده است به این معناست که در عمل سایر سامانه‌های این رژیم نیز آسیب‌پذیر است و می‌تواند در دسترس هکر‌ها باشد!
چندی پیش گروه هکری با نام «Net hunter» از حمله سایبری به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی خبر داد و با انتشار اسناد و اطلاعاتی، اعلام کرد که موفق شده به سامانه‌های وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نفوذ و به زیرساخت‌های آن دسترسی پیدا کند. این گروه هکری اسناد دست‌یافته از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را در کانال تلگرامی خود قرار داده و تأکید کرده به اسناد محرمانه این وزارتخانه از جمله برخی نقشه‌های ساخت ابزار‌های سلاح جنگی و قطعات تجهیزات نظامی و حتی اسناد مرتبط با سامانه پدافندی گنبد آهنین دست یافته است!
این گروه هکری اعلام کرده هک وبسایت وزارت جنگ (رژیم) اسرائیل و انتشار بخشی از اسناد آن‌ها پاسخی به بخشی از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است.
منابع امنیتی رژیم صهیونیستی نیز در گفت‌وگو با روزنامه اسرائیل هیوم تأیید کردند که نقص امنیتی سیستم‌های وزارت جنگ موجب نفوذ هکر‌ها شده، ولی مشخص نکردند که چه نوع اطلاعاتی به سرقت رفته است. در نهایت باید گفت وجود آسیب‌پذیری‌های گسترده در نظام پدافند سایبری رژیم صهیونیستی می‌تواند اثرات قابل توجهی بر کارآمدی ماشین جنگی این رژیم به ویژه در بزنگاه‌ها داشته باشد. اساسا فضای سایبری امروز به زیرساخت همه زیرساخت‌ها تبدیل شده است و اگر دولت‌ها نتوانند از زیرساخت‌های با اهمیت بالای خود حفاظت کنند عملا دچار اختلال در کارکرد‌های حیاتی خود می‌شوند.

نظر شما