به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا ، با توجه به اینکه از طریق سامانه خودنویس به سامانههای دیگری نیز دسترسی داریم، استعلام اولیهای از اصالت ملک انجام میشود. همچنین افراد از طریق درگاه «دولت من» وارد شده و احراز هویت میشوند.
مشاور معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بیانداشت: بر اساس آمارها در ۴۰ روز ابتدایی سال ۱۴۰۲ در سامانه «ایران املاک» ۸۰ هزار و ۱۸۶ قرارداد ثبت شده بود، در حالی که در مدت زمان مشابه در سال ۱۴۰۳ در سامانه خودنویس ۱۱۲ هزار و ۸۶۴ قرارداد ثبت و کدرهگیری صادر شده است که نشان از رشد ۴۱ درصدی قراردادهای ثبت شده دارد.
اقتصادنیوز: رئیس جمهور گفت: بانکها روند ارائه تسهیلات مسکن ملی را تسریع کنند تا شرکتهای تعاونی هم بتوانند ساخت واحدهای مسکونی را با سرعت بیشتری دنبال کنند.
وی تصریحکرد: مقایسه آمارهای ثبت قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس» با سامانه قبلی «ایران املاک»، حاکی از جا افتادن سامانه جدید در بین مردم است.
ساسانی تاکید کرد: این فضا برای استفاده عموم مردم و مشاوران بهمنظور دریافت کد رهگیری رایگان طراحی شده است؛ بر این اساس رقابتی با هیچ کس در این عرصه نداشته و به دلیل رایگان بودن، بههیچ عنوان بحث درآمدزایی آن مطرح نیست.
بیشتر بخوانید
ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
«خودنویس»؛ سامانهای برای شفافیت هرچه بیشتر معاملات مسکن
۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس» ثبت شد
[رشد ۴۱درصدی ثبت قراردادها در سامانه خودنویس/ امکان بررسی برخط جواز کسب مشاوران املاک]
فعال شدن قراردادهای خرید و فروش مسکن در خودنویس؛ بهزودی
وی به بیان توضیحاتی در خصوص چرایی راهاندازی این سامانه پرداخت و افزود: سوم خرداد ماه ۱۴۰۲ سامانه خودنویس در وزارت راه و شهرسازی رونمایی شد. بر اساس تکلیف ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی موظف است امکان ثبت قراردادهای اجاره، خرید و فروش، پیش خرید و پیش فروش را برای متعاملان به صورت فرد به فرد در سامانه املاک و مستغلات فراهم کند.
وی بیانداشت: سامانه ثبت املاک و مستغلات (با نام تجاری «ایران املاک») در سال ۸۸ راهاندازی شد که به مدت حدود ۱۴ سال بدون تغییر مانده بود، اما با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان حوزه و بررسی جمیع جوانب، به این نتیجه رسیدیم که توسعه نسخه جدید سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات نسبت به ارتقای سامانه قدیمی کمهزینهتر است.
ساسانی ادامهداد: بر این اساس مقرر شد سامانه قبلی با ایجاد یکسری ویژگیهای جدید و ویرایش آن توسعه یابد که با نام تجاری سامانه «خودنویس» معرفی شد؛ در طراحی و توسعه این سامانه، سعی شد که حداکثر دادهها از معاملات به دست آید و از نرمافزاری به روز در آن استفاده شود.
وی خاطرنشانکرد: سوم خردادماه ۱۴۰۲ سامانه خودنویس برای قراردادهای اجاره یک به یک رونمایی شد و مستاجران و موجرانی که یکدیگر را پیدا کرده بودند، میتوانستند نسبت به ثبت قرارداد و دریافت رایگان کد رهگیری اقدام کنند.
مدیر سامانه خودنویس اظهار داشت: بهمرور انواع اشکال قرارداد اجاره روی این سامانه تعریف شد و در نهایت، از بهمنماه سال گذشته دسترسی مشاوران املاک به سامانه قدیمی قطع و دسترسی شان به سامانه جدید ایجاد شد. همچنین مقرر شد از ابتدای سال ۱۴۰۳ همه قراردادهای اجاره روی سامانه خودنویس درج شود.
وی بیانداشت: از جمله مزیتهای سامانه خودنویس این است که میتواند به صورت برخط در هر بار ورود، جواز کسب مشاوران را بررسی کند. از ۲۵ اردیبهشت ماه نیز مشاوران املاکی که شناسه یکتا از درگاه ملی کسب مجوزها کسب نکرده باشند، نمیتوانند وارد این سامانه شوند.
ساسانی گفت: خرداد ماه امسال مقرر شده در سالگرد یک سالگی رونمایی از سامانه خودنویس، قراردادهای یک به یک خرید و فروش را در سامانه فعال کنیم که به دلیل ملاحظات حقوقی و پیچیدگی های امر خرید و فروش، شکل کار متفاوت از قبل خواهد بود.
-
افزودن قرارداد خرید و فروش در خودنویس/ مشاوران املاک بیکار میشوند؟
-
خبر مهم برای املاکیها/شیوه شناسایی اتباغ غیرمجاز
-
رشد چشمگیر قراردادهای ثبتشده در سامانه خودنویس
-
هشدار به مستاجران/ خطر کلاهبرداران خودنویس در کمین است
منبع: eghtesadnews-645749