شناسهٔ خبر: 66577561 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کودکان هم در پای صندوق رای، مشق سرنوشت می‌کنند

مشهد- ایرنا- وعده بر سر صندوق آرا است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم تاکید داشتند که فرقی بین مرحله اول و دوم انتخابات نیست و حضور پای صندوق یک وظیفه انقلابی است و برخی برای مشق انقلابی‌گری، کودکان خود را نیز به همراه آورده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۱ اردیبهشت در شهر کرامت و برکت، مشهد، همزمان با آغاز دهه کرامت، باران بهاری غبار از چهره شهر شسته است و از نخستین ساعات رای گیری، مردم با نشاط و سرزندگی پای صندوق های رای حضور یافته اند تا تکلیف آخرین کرسی نمایندگی استان در مجلس شورای اسلامی را روشن کنند.

آنچه که چهره برخی از شعب را متفاوت کرده است، حضور کودکان و نوجوانانی است که هنوز به سن رای دادن نرسیده اند، ولی با ذوقی بی مثال در کنار والدین و بزرگترهای خود حضور یافته اند تا تمرینی برای یادگیری مشارکت در انتخابات به عنوان یک نماد وطن دوستی داشته باشند.

علی سلجوقی دانش آموز کلاس چهارم دبستان، یکی از این کودکان بود که در اولین لحظات رای گیری به همراه مادر خود به مدرسه "شهیده چراغچی" آمده بود و با دقت به همه قسمت های این حوزه انتخابی نگاه می‌کرد. خودرو اسباب بازی قرمز رنگ خود را در دست گرفته بود و هر از گاهی در مقابل منشی و عوامل صندوق رای آن را به حرکت در می آورد و با سوالات مختلف از مادرش، در خصوص روند رای گیری اطلاعات جمع آوری می کرد.

وقتی از او پرسیدم، دوست داری رای بدهی؟ برقی در چشمانش نشست و پاسخ مثبتش را این گونه بیان کرد: هفت سال دیگه، خودم میام رای می‌دم.

مادرش هم اضافه کرد: باید قوا بدهی که من رو هم مثل امروز همراه خودت بیاوری و همه با هم لبخند رضایت بر لب داشتند. این مادر در پاسخ به سوالی در مورد دلیل آوردن فرزندش به پای صندوق رای گفت: همان گونه که والدین ما وظیفه داشتند تا آموزش هایی را به ما بدهند، امروز هم من این وظیفه را بر دوش خود احساس کردم و از چند روز گذشته در خصوص انتخابات با پسرم گفت و گو می کردم و امروز هم برای اتمام این آموزش، او را به این حوزه رای گیری آوردم.

وی ادامه داد: تکلیف ما برای انتخاب نمایندگان مجلس، امروز به پایان می رسد و باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهیم.

یک راننده تاکسی اینترنتی هم به خبرنگار ایرنا در خصوص حضور فرزندش در پای صندوق رای گفت: امروز دخترم برای اولین بار بود رای خود را به صندوق می انداخت.

کودکان هم در پای صندوق رای، مشق سرنوشت می‌کنند

جابر قاسمی افزود: او به تازگی به سن قانونی برای حضور در انتخابات رسیده بود و از حدود ۲ ساعت قبل از آغاز رای گیری، همه اعضای خانواده را بیدار کرده بود و حتی برخلاف روزهای دیگر که به سختی برای رفتن به مدرسه آماده می‌شد، سفره صبحانه را هم آماده کرده بود.

وی با اشاره به اینکه او در ۱۱ اسفند نتوانسته بود رای دهد، ادامه داد: با آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات، هرشب در مورد انتخاب کاندیدای اصلح در خانه صحبت هایی داشتیم و او با شور خاصی در مورد نحوه انتخاب فرد اصلح، نظرات خود را بیان می‌کرد.

این پدر اظهار کرد: حتی او در مدرسه با همکلاسی های خود که برخی قائل به حضور در انتخابات نبودند، گفت و گو می‌کرد و تعداد بسیاری از آنها را با خود همراه کرده بود.

یک مادر جوان نیز دلیل آوردن نوزاد خود به پای صندوق رای را چنین بیان کرد: وظیفه انقلابی ما ایجاب می‌کند تا فرزندان خود را از طفولیت با مبانی انقلاب آشنا کنیم.

زهرا گرمابی افزود: با اینکه نوزاد سه ماهه ای دارم ولی هر روز برای او در زمزمه های لالایی، نام شهیدان و امام شهدا را می‌آورم.

وی اظهار کرد: با اینکه در زمان خروج از منزل کودکم خواب بود و می توانستم او را در خانه به سایر افراد بسپارم ولی او را به این حوزه آوردم تا یاد بگیرد که برای انقلاب حتی باید خواب را بر خود حرام کنیم و این آموزشی است که شهیدان به ما آموخته اند.

این مادر ادامه داد: امیدوارم که فرزندم هم بتواند راه شهدا را ادامه دهد و حضور در پای صندوق های رای که یکی از موارد مورد تاکید امام راحل (ره)، رهبر معظم انقلاب و وصیت شهدا بود را بیاموزد و به آن پایبند باشد.

در دور نخست انتخابات مجلس، تکلیف ۱۷ نفر از ۱۸ نماینده ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی معلوم شد و یک نماینده دیگر این استان باید از میان کاظم معتمدی فر و حسنعلی اخلاقی امیری برای تصاحب تنها کرسی باقی مانده حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دور دوم انتخابات برگزیده شود.

مرحله دوم انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۱۰۶۲ شعبه اخذ رای حوزه مشهد و کلات برگزار می‌شود.

نظر شما