شناسهٔ خبر: 66569951 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هم‌اندیشی با رسانه ملی برای برگزاری «۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران»

دبیر شورای علمی ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی گفت: ایران، مبداء سنت دانشگاهی جهان است و تبیین این قدمت و الزامات و مؤلفه‌های نظام دانشگاهی پیشگام در تمدن نوین ایرانی اسلامی، نیازمند همکاری مشترک دانشگاه و رسانه است.

صاحب‌خبر -

وحید جلیلی: دانشگاه‌ها یکی از میادین اصلی جنگ نرم هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وحید جلیلی، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما و دبیر ستاد تحول رسانه ملی در نشست با رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران و مدیران این حوزه در صداوسیما گفت: واقعیت فضای دانشگاهی کشور با تصویر رسانه‌ای برساخته‌اش متفاوت است و این وظیفه رسانه را سنگین‌تر می‌کند.
قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در زمینه فعالیت دانشگاه تهران برای برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران که بر اساس ماموریت محول شده از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه تهران صورت می‌گیرد، گفت: لازم است نماد‌ها و نشانه‌های تمدن ایران که در حوزه‌های علم و آموزش بوده است، برجسته‌سازی شوند. جلیلی گفت: سنت دانشگاهی در ایران باید با یک ادبیاتی روایت شود و این مهم نیازمند همکاری مشترک دانشگاه و رسانه است.
جلیلی تاکید کرد: لازم است نماد‌ها و نشانه‌های تمدن ایران که در حوزه‌های علم و آموزش بوده است، برجسته‌سازی شوند. به گفته قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما، علاوه بر دانشگاه و رسانه، سایر نهاد‌ها و ظرفیت‌ها مانند مدیریت شهری هم می‌تواند پای کار بیاید و یک بسته جذاب طراحی شود.
جلیلی در این نشست بر ضرورت بالا و ظرفیت زیاد برای همکاری دانشگاه و رسانه تاکید کرد و گفت: اگر بشود با دانشگاه تهران به یک برنامه عملیاتی میدانی درستی رسید، این الگوی خوبی برای ارتباط رسانه ملی با سایر دانشگاه‌ها می‌شود و این الگو می‌تواند پیشران یک حرکت بزرگ شود.

 

 ایران، مبداء سنت دانشگاهی جهان 

مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران در این نشست گفت: به اذعان سازمان یونسکو، سنت دانشگاهی در ایران با تأسیس دانشگاه جندی‌شاپور، بیش از ۱۷ قرن قبل آغاز شده و این دانشگاه به‌عنوان کهن‌ترین دانشگاه جهان لقب گرفته است.
دکتر مهدی شهبازی افزود: قبلاً دانشگاه‌هایی مانند بولونیا را با قدمتی حدود ۱۲۰۰ سال، آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند، اما با ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، مبداء سنت دانشگاهی دنیا از مغرب زمین به ایران منتقل شد؛ اما پس از گذشت هفت سال از این مصوبه مهم، دانشگاه و رسانه اقدام خاصی در زمینه بهره‌برداری از آن برای تبیین و تبلیغ تمدن پرافتخار ایرانی و اسلامی انجام نداده‌اند.     
دبیر شورای علمی ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران، یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در نخستین جلسه این شورا در سال ۱۴۰۳، «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» را مصوب کرد و بر این اساس مقرر شد تا برای سنت دانشگاهی، نظامی نیز تدوین شود.
رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: تبیین قدمت سنت دانشگاهی در ایران و جهان و تببین الزامات و مؤلفه‌های نظام دانشگاهی پیشگام در تمدن نوین ایرانی اسلامی، نیازمند همکاری مشترک دانشگاه و رسانه است.  
استاد دانشگاه تهران یادآور شد: در بازه زمانی اواخر اردیبهشت تا هشتم خرداد، چهار رویداد مهم شامل «کنگره بین‌المللی علم و قرآن» با حضور رئیس‌جمهور محترم، «اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور»، «بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران» و «دومین دوره اعطای نشان عالی دانش» در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.  
دکتر شهبازی در ادامه از رئیس و قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما برای حضور در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری به منظور گسترش تعامل مدیران ارشد آموزش عالی با مدیران ارشد رسانه ملی، دعوت نمود.
وی در پایان این دیدار، فهرستی از برنامه‌ها و ظرفیت‌های شبکه‌های سیما را که در راستای ادبیات‌سازی برای «۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران» مناسب و مؤثر هستند، به قائم‌مقام رئیس سازمان صدا و سیما ارائه نمود. همچنین پیشنهاد‌ها و درخواست‌هایی به منظور راه‌اندازی آیتم‌های جدید در شبکه‌های سیما به منظور روایت سنت دانشگاهی در ایران عرضه شد.  
گفتنی است در این دیدار، معاون مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دانشگاه تهران دبیرخانه اجلاس رؤسای چهارده دانشگاه بزرگ کشور است، پیاده‌سازی مدل عملیاتی همکاری بین دانشگاه تهران و رسانه ملی را الگوی مناسبی برای گسترش این ارتباط با دیگر دانشگاه‌ها دانست. در ادامه، مدیر روابط عمومی دانشگاه تهران نیز فراگیر شدن تولید محتوا در سطح شبکه‌های مختلف صداوسیما به منظور ادبیات‌سازی در زمینه قدمت سنت دانشگاهی در ایران و تبیین مؤلفه‌های دانشگاه تمدن‌ساز را نیازمند ایجاد بستر گفتگو و تبادل نظر میان مدیران سطوح مختلف صداوسیما با مسئولان دانشگاهی دانست و در این راستا پیشنهاد برگزاری خانه گفتگو با این موضوع را در خرداد مطرح کرد.

نظر شما