شفقنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به نخبگان گفت: حتی اگر برای تحصیل به خارج رفتید، بهتر است از ابتدا قصد برگشت داشته باشید.
محمدعلی زلفیگل امروز (چهارشنبه) در آیین تجلیل از برگزیدگان بیست و هفتمین و بیست و هشتمین المپیاد علمی دانشجویی (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران اظهار داشت: برگزیدگان این المپیاد جدای اینکه افتخاری را رقم زدهاند، موجب خوشحالی پدر و مادر خود نیز شدهاند.
وی ادامه داد: تقدیر از این برگزیدگان برای نهادینه کردن فرهنگ تجلیل از تلاشگران و دانشمندانی است که به کشور خود خدمت می کنند تا آنها بدانند مردم و جامعه قدر آنها را می دانند. همچنین در این رقابت علمی تلاشی برای پویایی جامعه دانشگاهی شکل می گیرد که المپیاد علمی دانشجویی از این باب هم مهم است.
وزیر علوم در ادامه به دغدغه ها و خواسته های نماینده برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی پاسخ داد و در مورد اولین دغدغه مبنی بر دیدار با وی و بیان مشکلات گفت: به زودی وقتی برای این دیدار اختصاص می دهیم.
زلفی گل در مورد درخواست معافیت سربازی برای نخبگان اظهار داشت: موضوع سربازی در اختیار وزارت علوم و سازمان سنجش نیست در اختیار ستادکل است. اما برای نخبگان پیش بینی هایی شده است تا در کنار تحصیل در مقطع ارشد و دکتری طرحی را برای نیروهای مسلح تعریف کنند و همزمان این طرح را زیرنظر یک استاد اجرا کرده و به این شکل از معافیت سربازی استفاده بهرهمند شوند.
وی در مورد عدم نیاز به وثیقه برای خروج از کشور گفت: نخبگان هر جای دنیا باشند ایرانی هستند و ما می خواهیم ارتباط خود را با ایرانیان خارج از کشور حفظ کنیم. ولی نوع نگاه ما باید اینگونه باشد که کشور را با دست خودمان آباد کنیم؛ بنابراین حضور شما در داخل کشور اثربخشتر است، حتی اگر برای تحصیل به خارج رفتید، بهتر است از ابتدا قصد برگشت داشته باشید.
وزیر علوم ادامه داد: البته دانشمندان را نباید در مرز جغرافیایی خاصی محدود کرد. دانشمندان متعلق به کل جوامع دنیا هستند ولی از آنجا که کشور نخبگان را رشد می دهد، توقع دارد در همینجا نیز کار کرده و اثربخشی داشته باشند. نخبگان سرمایه نمادین کشور هستند و در هر محیط و فضایی قرار بگیرند، به آن محیط و فضا ارزش و وجاهت می دهند.
وی در مورد کم بودن جایزه نقدی المپیاد علمی دانشجویی نیز توضیح داد: سازمان سنجش بودجه دولتی ندارد از محل آزمون ها درآمد دارد و در حد توان خود از برگزیدگان تقدیر می کند و می دانیم این مبلغ در حد شأن برگزیدگان این المپیادها نیست.
زلفی گل در خصوص پذیرش برای ادامه تحصیل برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی نیز گفت: شاید امکان پذیرش همه برگزیدگان در یک دانشگاه وجود نداشته باشد ولی خواسته برگزیدگان را پیگیری می کنیم.
رییس دانشگاه شهید بهشتی نیز که در این مراسم حاضر بود، به دانشجویان برگزیده المپیادی این دانشگاه مژده داد یک جایزه نقدی دیگر به همان اندازه که سازمان سنجش داده است، به برگزیدگان اهدا می کند.
نظر شما