شناسهٔ خبر: 66531737 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

وال استریت ژورنال: آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که آمریکا هم راستا با مخالفت خود از تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح، روند ارسال مهمات و هزاران سلاح هدایت‌شونده دقیق به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده است. نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که آمریکا هم راستا با مخالفت خود از تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح، روند ارسال مهمات و هزاران سلاح هدایت‌شونده دقیق به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری برنا، براساس گزارش‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا فروش هزاران سلاح هدایت‌شونده دقیق به رژیم صهیونیستی را به تعویق انداخته است و این امر ناشی از افزایش فشار‌های داخلی بر دولت بایدن است.

طبق گزارش نشریه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا فروش هزاران سلاح هدایت‌شونده دقیق به رژیم صهیونیستی را به تعویق انداخته است. با باور این نشریه آمریکا، این امر این می‌تواند علامتی از اقدام آمریکا در کاستن از سرعت تحویل تسلیحات به این متحد خود در واکنش به  فشار‌های سیاسی داخلی فزاینده باشد.

وال استریت ژورنال نوشت این تصمیم واشنگتن در حالی اتخاذ شده که مخالفت‌هایی را در قبال برنامه اعلام شده رژیم صهیونیستی برای حمله به شهر رفح، محل سکونت بیش از یک و نیم میلون غیرنظامی فلسطینی را ابراز کرده است. کاخ سفید همچنین علنا در برابر درخواست‌های داخلی برای مجازات رژیم صهیونیستی به علت کشتار بی رویه و ویرانی گسترده غزه با استفاده از تسلیحات آمریکایی از طریق محدود کردن فروش سلاح به این رژیم مقاومت کرده است.

به نوشته این نشریه آمریکایی، یکی از موارد اختلاف‌برانگیز مربوط به فروش بالغ بر ۶۵۰۰ دستگاه کیت ارتقای بمب‌های غیرهدایت‌شونده به بمب‌های هوشمند هدایت‌شونده به این رژیم است؛ کیت‌هایی با نام رسمی، «مهمات تهاجم مستقیم مشترک، (جی. دی. ای. ام) که با استفاده از آنها می‌توان یک بمب هدایت‌نشده را به قابلیت هدایت‌شوندگی با سامانه جی. پی. اس تجهیز کرد. کنگره آمریکا نخستین بار در ماه ژانویه در جریان معامله پیشنهاد شده به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار برای فروش این کیت‌ها به رژیم صهیونیستی قرار گرفت، اما دولت جو بایدن از آن زمان تاکنون این معامله را به پیش نبرده است.

جا کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه در یک جلسه خبری در کاخ سفید از اظهارنظر درباره اینکه آیا واشنگتن هیچ قرارداد فروش سلاح به تل‌آویو را به حال تعلیق در آورده است یا خیر امتناع کرده و گفت: تعهدات امنیتی ما به اسرائیل آهنین است.



وزارت امور خارجه آمریکا طبق قانون موظف به مطلع ساختن کنگره درباره معاملات فروش تسلیحات به طرف‌های خارجی است که ارزش آنها از یک سقف مشخص بیشتر باشد.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، وزارت امور خارجه آمریکا معمولا اطلاعات درباره چنین معاملاتی را قبل از اجرا شدن به کمیته روابط خارجی سنا و کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اطلاع می‌دهد و کنگره نیز برای آنها اعلامیه رسمی صادر می‌کند. اما به گفته چند مقام سابق و فعلی آمریکایی، دولت واشنگتن در رابطه با فروش کیت‌های «جی. دی. ای. ام» هرگز اعلامیه رسمی به کنگره صادر نکرده و این امر باعث وقفه افتادن در اجرای این معامله شده است.

یک مقام کنگره که از پروسه فروش تسلیحات به صهیونیست‌ها مطلع است، گفت: «چنین حرکتی به ویژه نسبت به اسرائیل آن هم در زمان یک جنگ نامعمول است.» این مقام تصریح کرد که دلیل ایجاد این تاخیر را نمی‌داند.

«ست بایندر» یک کارشناس حوزه فروش تسلیحات آمریکا در «مرکز دموکراسی خاورمیانه» در واشنگتن اظهار کرد: «اگر این تاخیر ایجاد شده در اجرای معامله فروش کیت‌های جی. دی. ای. ام عمدی باشد این اولین بار است که دولت آمریکا یک چنین اقدامی را نسبت به تسلیحاتی که اطلاع از استفاده از آنها در غزه داریم، انجام می‌دهد.»

همچنین چند مقام آمریکایی دیگر گفتند دولت جو بایدن از ماه مارس معاملاتی دیگر به ارزش بیش از یک میلیارد دلار برای فروش تسلیحاتی شامل مهمات تانک، خمپاره و خودرو‌های نظامی به اسرائیل را با تکمیل نکردن پروسه اطلاع‌رسانی، به کنگره اطلاع نداده است.

چند مقام آمریکایی گفتند این معاملات بالقوه شامل تحویل مهمات ۱۲۰ میلی‌متری تانک به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار، خودرو‌های تاکتیکی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار و کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار گلوله‌های ۱۲۰ میلی‌متری خمپاره می‌شوند که تحویل آنها احتمالا تا ماه‌ها یا سال‌ها رخ نخواهد داد.

پیشتر نیز خبرنگار اسرائیلی پایگاه خبری اکسیوس در گزارشی از به تعلیق در آمدن یک بسته تسلیحاتی از آمریکا به مقصد اراضی اشغالی خبر داد. در آن هنگام، باراک راوید، خبرنگار اکسیوس علت این مسئله را تلاش بایدن برای افزایش فشارها علیه نتانیاهو و پذیرفته شدن آتش بس اعلام کرده بود.

انتهای پیام/