شناسهٔ خبر: 66526771 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سخنگوی دولت در پاسخ به شفقنا: «در ابتدای کار دولت واقعیت های تلخ اقتصادی متعددی داشتیم/ رشد نقدینگی و نرخ بیکاری کاهش یافته/ برنامه‌ای برای واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس نداریم»

صاحب‌خبر -

شفقنا – سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش شفقنا درباره اینکه «رهبر انقلاب در سخنانی موارد مختلفی از جمله «گرانی‌ها، بی‌ثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی» را واقعیت های تلخ اقتصادی برشمردند و نسبت به رفع این معضلات تذکر و تاکید کردند؛ برنامه مشخص دولت برای رفع این معضلات چیست؟» گفت: زمانی که دولت روی کار آمد، ما واقعیت های تلخ اقتصادی متعددی داشتیم. مقام معظم رهبری از اولین دیدارشان با هیئت دولت در سخنرانی مختلف بسیاری از این موارد را متذکر شدند و یادآوری کردند.

وی ادامه داد: تورم بالای 60 درصد در زمان روی کار آمدن دولت وجود داشت، رشد اقتصادی پایان که میانگین در یک دهه تقریباً صفر بود، نرخ رشد نقدینگی بالا و حجم نقدینگی بالا وجود داشت و به طور کلی وقتی دولت متولی امور شد، فضای اقتصادی کشور با مشکلات اقتصادی و نرخ بیکاری بالا و مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کرد.

وی گفت: دولت از همان ابتدا برنامه های خود را در دستور کار قرار داد، اینکه می بینیم نرخ رشد نقدیندگی از 42 درصد روی 23 درصد می ایستد، نتیجه اجرای همین طرح های اقتصادی دولت بوده است. در اصلاح تراز نامه بانک ها، نظارت موثر بر بانک ها، هدایت نقدینگی به صندوق های مولد، جلوگیری از ناترازی دولت، کسری بودجه و خلق پول توسط خزانه که پیش از این دولت متأسفانه وجود داشته یا در حوزه کسب و کار و بیکاری که نرخ بیکاری به حدود ۷٫۶  درصد بود و امروز به زیر 8 درصد رسیده و این نتیجه همین اقدامات متعددی است که دولت برای اشتغال آفرینی و فعال کردن بنگاه ها و کسب و کارهای راکد و نیمه راکد انجام داده یا برای تأمین و اولویت دهی تخصیص ارز به کالاهای اولیه و اساسی و تجهیزات حوزه ای که بتواند رشد اقتصادی را محقق کند نه اینکه مصرف نهایی شود و منابع اصلی به جای اینکه رشد را ایجاد کند، رقیب تولید کننده داخلی باشد. این مسیری است که دولت در گذشته پیش گرفته و انشاالله با سرعت و قدرت مضاعف در سال جاری و با توجه به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» در پیش خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار شفقنا، علی بهادری جهرمی در نشست خبری که امروز برگزار شد، به اقدامات دولت برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج اشاره و اظهار کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج با اعتبار ۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افتتاح شد؛ ۷ هزار میلیارد تومان هم در سال ۱۴۰۲ به این صندوق تخصیص یافت.

وی ادامه داد: پوشش هزینه‌های بیماران خاص برای بیش‌از ۷ میلیون نسخه و پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم دارو از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برای بیماران خاص و صعب‌العلاج است.

بهادری جهرمی گفت: ۱۰۷ بیماری نادر و صعب العلاج از محل تبصره ماده ۹ اساسنامه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش قرار گرفت.

سخنگوی دولت به برگزاری سیزدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری با مشارکت بیش از ۴۰۰ شرکت در پارک پردیس اشاره و خاطرنشان کرد: سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری، ۱۸ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس با حضور و مشارکت بیش‌از ۴۰۰ شرکت برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: از ۲۰ کشور جهان در این نمایشگاه در قالب بازدیدکننده، هیئت تجاری و غرفه‌دار حضور دارند و اولین دوره رویداد ملی صنایع خلاق کشور با انگیزه ایجاد تمرکز و توجه بیشتر به صنایع فرهنگی و هویت‌ساز در این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

بهادری جهرمی به برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز اشاره کرد و گفت: سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از نوزدهم لغایت بیست و نهم اردیبهشت ماه سال جاری در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این نمایشگاه که با حضور ناشران داخلی و خارجی برگزار می شود دارای دو شکل فیزیکی و مجازی است. در بخش ناشران داخلی بیش از ۲۶۰۰ ناشر از سراسر کشور شرکت کرده اند و ۳۶۰ کتابفروش هم به عنوان حلقه‌ای از زنجیره توزیع برای دومین سال متوالی به سامانه مجازی نمایشگاه متصل خواهند شد.

سخنگوی دولت اعلام کرد: مهمان ویژه این دوره کشور یمن است.

بهادری جهرمی همچنین از سفر رییس جمهور به قم خبر داد و بیان کرد: در امتداد دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور، دومین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۳ و پانزدهمین سفر استانی رئیس جمهور در دور دوم پنجشنبه و جمعه به استان قم انجام خواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در جمعه پیش رو بیان کرد: ۲۱ اردیبهشت دور دوم انتخابات در ۱۵ استان و ۲۱ حوزه انتخابیه برای انتخاب ۴۵ نفر برگزار می‌شود. در دور اول انتخابات در چهار حوزه انتخابیه رای گیری تمام الکترونیک موفق برگزار شد. در دور دوم در هشت حوزه این اتفاق رخ می‌دهد که ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیکی انتخاب می‌شوند. در هر شعبه به طور متوسط ۵ دستگاه وجود دارد که سرعت شمارش آرا و سهولت در رای گیری از مزایای آن است و امیدواریم شاهد انتخابات پر شوری باشیم.

دولت برنامه‌ای برای واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس ندارد

وی در پاسخ به پرسشی درباره مرجع تعیین حقوق کارگران گفت: دولت هیچ تصمیمی درخصوص واگذاری مرجع تعیین حقوق کارگران به مجلس نگرفته و به سه‌جانبه‌گرایی معتقد است.

وی افزود: تضمین حقوق کارگر و کارفرما در گروی اصل سه‌جانبه‌گرایی خواهد بود. دولت در این موضوع هیچ برنامه و لایحه‌ای ندارد و مخالف نقض اصل سه‌جانبه‌گرایی و واگذاری آن به مجلس شورای اسلامی است.

وی به مهمترین اقدامات دولت برای بستن گلوگاه‌های فساد و ارتقای شفافیت اشاره و عنوان کرد: انضباط مالی دولت با حساب واحد خزانه و کاهش تعداد حساب‌های دستگاه‌ها و انتشار ۳ هزار و ۴۲۹ صورت مالی تمام شركت‌های دولتی و حاكمیتی در ۲ و سال نیم فعالیت دولت سیزدهم برای نخستین بار از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: افشای اطلاعات تسهیلات کلان، انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی، حذف امضاهای طلایی و زمینه های سوء استفاده در صدور مجوزهای کسب و کار، ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان، پیشرفت ۷۰ درصدی تهیه کارنامه بهره‌وری برای دستگاه‌های اداری هم از دیگر اقدامات در این رابطه است.

بهادری جهرمی به برنامه های دولت برای حل معضل مسکن و اجاره بها اشاره و بیان کرد: در ابتدای شروع دولت سیزدهم حدود ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر که از ابتدای دهه نود بصورت ناقص یا تعهد به مردم باقیمانده بود و همه منابع آن نیز هزینه شده بود و هیچ منبع جدیدی برای آن وجود نداشت، با این حال در این دولت و در طرح نهضت ملی مسکن ۱۳۰ هزار واحد از آنها تاکنون تکمیل و تحویل مردم عزیز شده است.

وی ادامه داد: فرآیند تأمین و ساخت مسکن مستمرا در حال پیگیری و اقدام است.

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس زیر ۵ سال کارکرد صادر شد

سخنگوی دولت گفت: اولین و اصلی‌ترین اقدام در زمینه حمل و نقل بین شهری سفارش‌گذاری است که باید برای سفارش خرید اتوبوس‌ها از شرکت‌های داخلی که توانمندی ساخت اتوبوس را دارند صورت گیرد.

وی اضافه کرد: دولت حمایت از این شرکت‌های سازننده انجام داده است و تا زمان سفارش‌گذاری امکان واردات را به مجموعه‌هایی که متقاضی واردات بودند را نداده است تا امکان سفارش‌گذاری به میزان ظرفیت صورت گیرد.

وی اظهار داشت: برای تامین مالی هم راهکارهایی پیش بینی شده است که بتوانند تسهیلات با سود کم‌تری را با همکاری وزارت راه و صندوق کار آفرینی امید صورت گرفته بتواند مهیا کند.

هفته گذشته دولت مجوزی را برای واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس زیر ۵ سال کارکرد به وزارت راه و شهرسازی صادر کرد.

طرح ویژه کالابرگ الکترونیکی در صورت تأمین اعتبار مجدداً اجرا می‌شود

بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره تداوم طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی با استقبال ۹۰ درصدی دهک‌های پایین مردم روبرو شد و منابع مالی آن مستقیماً به سفره مردم رسید.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه جداول بودجه در مجلس در حال نهایی شدن است، برای استمرار طرح ویژه کالابرگ الکترونیکی باید ببینیم منابع اعتباری لازم در بودجه چگونه امکان پیش بینی خواهد داشت. در سقف تامین اعتبار منابع، دولت از استمرار این طرح استقبال می‌کند.

وی عنوان کرد: بعد از عملیات موفق وعده صادق و هماهنگی مطلوبی که بین ارکان مختلف حاکمیت و میدان و دیپلماسی برای تنبیه رژیم صهیونیستی وجود داشت، واقعیت‌های منطقه و جهان عیان شد. امروز و پس از این عملیات غرورآفرین، فضاهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در سطح داخلی، منطقه‌ای و جهانی تغییر یافته و به گونه دیگری تحلیل می‌شود. در همین ایام ما سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا را داشتیم. تعاملات خارجی متعدد دیگری از جمله سفر وزیر اقتصاد به عربستان، برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و امارات و برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی مانند ایران اکسپو را نیز در این ایام شاهد بودیم.

بهادری جهرمی درباره برنامه اجرایی اقتصاد دریامحور گفت: بخش اول سندی است در جهت اجرایی‌سازی سیاست‌های دریا‌محور تصویب شده است. بخش دوم برنامه اقدام زمانبندی شده و روشن هر یک از دستگاه‌ها است که مبتنی بر این احکام پیش‌بینی شده و مبتنی بر سیاست‌های کلی است که در قالب یک جدول برنامه به پیوست این احکام به تصویب هیئت وزیران رسیده است. بخش سوم هم سازو کار پیگیری و اجرایی شدن این احکام و برنامه است که ذیل نظر معاون اول رئیس جمهور این موضوع به صورت مستمر پیگیری می‌شود.

طرح ساماندهی اجاره بها با همکاری دولت و مجلس تدوین شد

وی با بیان اینکه طرح ساماندهی اجاره بها با همکاری دولت و مجلس تدوین شد، اذعان کرد: دولت لایحه‌ای در این خصوص داشت که در ادامه با همکاری مجلس این طرح یکپارچه شد، نهایی شدن این قانون که به‌زودی به فوریت ابلاغ می‌شود به ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها کمک می‌کند و برای تعیین سقف اجاره بها و نیز نظارت بر حسن اجرای آن و نظارت بر بنگاه‌های املاک را فراهم می‌کند. همچنین امکانات تشویقی برای تکمیل سامانه املاک دارد و به شناخت خانه‌های خالی و سوق دادن این خانه‌ها به بازار اجاره کمک می‌کند.

بهادری جهرمی گفت: مالیات‌های این بخش به سمت نوسازی بافت فرسوده هدایت می‌شود، سال گذشته با افزایش تولید و عرضه مسکن و نیز نظارت بر دفاتر مشاوران املاک و شناسایی و مالیات ستانی خانه‌های خالی نرخ تورم ساخت و ساز را مهار کردیم که امیدواریم با این قانون بازار اجاره بها را بیشتر کنترل کنیم و به مستاجران کمک شایانی شود.

نظر شما