شناسهٔ خبر: 66519895 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

شمارش معکوس جنایت در رفح

روزنامه جوان

با شروع شمارش معکوس حمله اسرائیل به رفح، بنا به آمار یونیسف، ۶۰۰ هزار کودک «هیچ مکان امنی برای پناه بردن ندارند.» ظاهر ماجرا این است که اسرائیل فعلاً هشدار تخلیه «شرق رفح» را صادر کرده ولی لوسی واتریج، سخنگوی آنروا در گفتگو با الجزیره گفته که دستور تخلیه همین یک منطقه «باعث ایجاد یک اثر موجی در سراسر رفح شده است، زیرا مردم در ترس اکنون به دنبال یافتن ایمنی در جایی هستند که وجود ندارد.»

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: تا ۷۲ ساعت قبل، همه بحث‌ها بر توافق آتش‌بس در غزه متمرکز بود؛ آتش‌بسی که به آزاد شدن اسرای اسرائیلی و شمار زیادی از اسیران فلسطینی منجر می‌شد و جنگ کور رژیم صهیونیستی در غزه را متوقف می‌کرد. چنین توافقی یک نتیجه تبعی دیگر هم داشت؛ سقوط بنیامین نتانیاهو نخست وزیری که برای ماندنش، هفت ماه کامل فلسطینیان را به خاک و خون کشیده و جان حدود ۱۵۰ اسرائیلی اسیر را در معرض خطر قرار داده است. نتانیاهو تا یک‌قدمی توافق رفت ولی در انتخاب بین «توافق» و «کشتار با ماندش در قدرت»، دومی را انتخاب کرد و تصمیم گرفت به رفح حمله کند. از دیروز که کابینه رژیم صهیونیستی به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرده و جنگنده‌های اسرائیلی اعلامیه‌های «رفح را ترک کنید» روی سر ۵/۱ میلیون فلسطینی می‌ریزند. شمارش معکوس برای حمله به رفح شروع شده و اگر اتفاق خاصی نیفتد، عملیات رژیم اسرائیل در این منطقه ۶۲ کیلومتر مربعی که در هر کیلومتر مربع آن بیش از ۲۲ هزار فلسطینی آواره جمع شده‌اند، شروع خواهد شد. 
 
به گزارش «جوان»، ساعاتی بعد از تصویب حمله به رفح در کابینه رژیم صهیونیستی، جنگنده‌های اسرائیلی اعلامیه‌های خروج از رفح را روی غزه فرو ریختند که روی آن‌ها نوشته شده بود: «خطاب به همه ساکنان و کسانی که در حال حاضر در کمپ رفح، محله‌های الشبوره و الظهور پناه گرفته‌اند: ماندن در این مناطق زندگی شما را به خطر می‌اندازد.» این اعلامیه‌ها فقط بخشی از ماجرا است. همزمان، جنگنده‌های صهیونیستی برای اینکه جدی بودن تصمیم به حمله را نشان دهند، شرق رفح را بمباران و توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی هم به نشانه نواخته شدن شیپور جنگ، آن را هدف قرار داد. پیام برای ۵/۱ میلیون فلسطینی که طی هفت ماه گذشته از همه جای غزه به منطقه رفح گریخته‌اند، روشن است: «رفح را ترک کنید وگرنه مسئولیت جان‌تان، با خودتان است.» رفح در دوره قبل از شروع جنگ اسرائیل، جمعیتی حدود ۲۶۳ هزار نفر داشت ولی حالا بین یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۵/۱ میلیون فلسطینی بی‌پناه ساکن آن هستند که بین پنج تا شش برابر جمعیت در زمان معمول است و به آن معناست که در هر کیلومتر مربع آن، بیش از ۲۲ هزار فلسطینی آواره حضور دارند. اسرائیلی‌ها در مرحله فعلی، دستور تخلیه شرق رفح و رفتن فلسطینیان به منطقه المواصی در خان‌یونس را صادر کرده‌اند؛ نوار باریکی از خشکی در کنار دریای مدیترانه که نام منطقه خدمات بشردوستانه روی آن گذاشته شده است. آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفته که «به خاطر امنیت، ارتش از شما می‌خواهد فوراً به منطقه امن در المواسی کوچ کنید.» و تأکید کرده که این درخواست از همه ساکنان و آوارگان حاضر در منطقه شهرداری «الشوکه» و محله‌های «السلام»، «الجنینه»، «تبه زراع» و «البیوک» و بلوک‌های: ۱۰- ۱۶، ۲۸، و ۲۷۰ در منطقه است. 
 
 جای امنی که وجود ندارد 
با شروع شمارش معکوس حمله اسرائیل به رفح، بنا به آمار یونیسف، ۶۰۰ هزار کودک «هیچ مکان امنی برای پناه بردن ندارند.» ظاهر ماجرا این است که اسرائیل فعلاً هشدار تخلیه «شرق رفح» را صادر کرده ولی لوسی واتریج، سخنگوی آنروا در گفتگو با الجزیره گفته که دستور تخلیه همین یک منطقه «باعث ایجاد یک اثر موجی در سراسر رفح شده است، زیرا مردم در ترس اکنون به دنبال یافتن ایمنی در جایی هستند که وجود ندارد.» دیروز عصر در شبکه‌های اجتماعی صحنه‌هایی از کوچ اجباری گسترده و دسته‌جمعی فلسطینیان منتشر شد. تحت چنین شرایطی انتظار بروز یک فاجعه انسانی وجود دارد. الجزیره گزارش کرد خانواده‌های فلسطینی شروع به فرار از محله‌هایی کردند که از نظر طبقه‌بندی ارتش اسرائیل به عنوان «قرمز» مشخص شده‌اند. شاهدان عینی هم به «عربی ۲۱» گفتند که آوارگی گسترده خانواده‌ها از محله‌ها و مناطق شرقی شهر که مملو از آوارگان است را رصد کرده‌اند. الجزیره وضعیت در المواصی را «غیرقابل توصیف» خوانده و گفته که به رغم اعلامیه ارتش رژیم صهیونیستی عملاً جای خالی در المواصی وجود ندارد: «ساکنان آنجا در ازدحام بی‌سابقه‌ای در خیابان‌های نصیرات زندگی می‌کنند.» واتریج، یک آژانس امدادی حاضر در رفح نیز هشدار داده که در المواصی، کمبود شدید زیرساخت‌ها از جمله آب، وجود دارد... و پشتیبانی از ده‌ها هزار آواره در آنجا امکان‌پذیر نیست. 
سازمان خیریه بریتانیایی «اکشن‌اید» نیز گفته که دستور تخلیه رفح از طرف اسرائیل این منطقه جنگ‌زده را بیشتر ویران خواهد کرد. شاهدان می‌گویند شرایط بد جوی و بارندگی در طول شب، عملیات کوچ و جابه‌جایی به سمت مناطق غربی را با توجه به نبود وسایل حمل‌ونقل و ازدحام آوارگان پیچیده کرده است. آن‌ها تأکید کردند که تهدید اشغالگران و پرتاب اعلامیه‌هایی از هوا در خصوص تخلیه و عملیات نظامی، فضای ترس و وحشت را در میان غیرنظامیان و آوارگان استان رفح از بیم تکرار یک کشتار هولناک ایجاد کرده که در خان‌یونس و دیگر مناطق نوار غزه رخ داد. 
 
 لکه پاک نشدنی 
««یوآف گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر در گفت‌وگوی تلفنی با «لوید آستین» وزیر دفاع امریکا گفته که اسرائیل دیگر گزینه‌ای جز حمله به رفح در جنوب غزه ندارد ولی حماس هشدار داده که هرگونه عملیات نظامی در رفح برای ارتش اشغالگر فاشیست تفریح نخواهد بود: «مقاومت شجاع و در رأس آن گردان‌های القسام برای دفاع از ملت فلسطین و شکست دشمن صهیونیستی و خنثی کردن اهداف و نقشه‌های آن‌ها کاملاً آماده است.» عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز تأکید کرد که هرگونه حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به رفح مذاکرات را بی‌نتیجه خواهد کرد. منتقدان کابینه رژیم صهیونیستی به خصوص خانواده‌های اسرای اسرائیلی تصمیم حمله به رفح را بیش از هر چیز به ماجراجویی نتانیاهو و تلاش او برای فرار از سقوط مرتبط می‌دانند. دیروز مخالفان نتانیاهو اعلامیه‌هایی را در تل‌آویو منتشر کردند که روی آن‌ها نوشته شده بود «دولت مرگ رفح را به جای اسرا انتخاب کرد». یک مقام اسرائیلی که نامش فاش نشده به نیویورک‌تایمز گفته که صحبت‌های روز یک‌شنبه نتانیاهو در مورد ادامه حمله زمینی به رفح منجر به سخت‌تر شدن موضع حماس در مذاکرات آتش‌بس شد؛ موضوعی که به نوشته نیویورک‌تایمز، موسی ابومرزوق، از مقامات ارشد حماس نیز بر آن تأکید دارد: «ما خیلی به توافق نزدیک بودیم، اما تنگ‌نظری نتانیاهو آن را هوا کرد.» نیویورک‌تایمز گفته که دلیل پایان یافتن مذاکرات در قاهره در روز یک‌شنبه، این بوده که حماس «به دنبال تضمین‌های بیشتری بوده تا اسرائیل تنها بخشی از توافق را اجرا نکند و سپس جنگ را از سر بگیرد.» ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل هشدار داد: «ما باید اکنون جنگ را متوقف کنیم.» او در گفتگو با رادیو بی‌بی‌سی با هشدار نسبت به پیامد‌های بزرگ چنین حمله‌ای گفت: «احتمال یک پیروزی نظامی بیشتر بسیار اندک است.» جوزف بورل، کمیسیونر سیاست خارجی اتحادبه اروپا دستور اسرائیل برای خارج شدن مردم از رفح را «غیرقابل قبول» خواند و گفت که این کار «باعث بدترین وقایع و جنگ و قحطی بیشتر» می‌شود. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن هم گفته که ناکارآمدی ما در جلوگیری از کشتار رفح لکه‌ای پاک نشدنی برای ما خواهد بود.

نظر شما