شناسهٔ خبر: 66500346 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

کوروش زارعی در نشست خبری مطرح کرد

بچه‌های مسجد در مرزها، روستا‌ها و چهارگوشه ایران

روزنامه جوان

حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح دیروز یک‌شنبه ۱۶‌اردیبهشت‌ماه میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی، دبیر جشنواره و کوروش زارعی، مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری بود. 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد. 
حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح دیروز یک‌شنبه ۱۶‌اردیبهشت‌ماه میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی، دبیر جشنواره و کوروش زارعی، مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری بود. 
زارعی در ابتدای این نشست گفت: پس از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد، به همین دلیل سه سال جشنواره تعطیل شد. کار‌های بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم. 
وی ادامه داد: چهار دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند. زارعی اظهار داشت: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستا‌ها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد. سپس موتورچی نیز به ارائه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصراً برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی دو سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند. 
وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز سه دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این دو دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند. در ادامه این نشست زارعی تأکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدفمان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند. وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد. مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری یادآور شد:، چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک‌جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند. زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، سه اجرا نیز در مسجد‌های شهر یزد و بافق خواهد داشت. 
موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، دو کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصرالله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم. زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره اظهار کرد: حدود ۳۰۰میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. پنج گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است. 
وی تأکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کار‌هایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم. مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقگی در مسئولان فرهنگی و همچنین در هیئت امنا‌های مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقگی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقگی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایل اینکه دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم، این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند. 
زارعی اظهار کرد: امیدوارم متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد، الان شاهد اجرا‌های تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

نظر شما